Rusya’da halk ayaklanması! Arap Baharı Moskova’ya sıçtadı!

Rusya’da bugün sokağa çıkan Vladimir Putin karşıtları toplu halde gözaltına alındı. Karakola götürülen 1000’den fazla insan arasında, muhalif lider Navalny de var.
Mart ayındaki seçimlerden sonra ilk kez geniş çaplı bir gösterinin gerçekleştiği Rusya’da, polis protestocuları yaka paça gözaltına aldı.

Başkent Moskova ve diğer şehirlerde muhalif lider Alexey Navalny önderliğinde sokağa çıkan muhalifler, polisle karşı karşıya geldi.Reuters ve AP’nin dünyaya servis ettiği fotoğraflarda polisin protestocuları copladığı görülüyor.Bazı Putin taraftarları ise göstericileri yumrukladı.İnsan hakları örgütleri, Pazartesi günü resmen dördüncü kez göreve başlayacak Devlet Başkanı Vladimir Putin’i protesto edenlerin toplu halde karakola götürüldüğünü bildiriyor.Rus

Polise direnen göstericilerin çabası yeterli olmadı.Gözaltına alınan 1000’den fazla gösterici arasında beklendiği gibi Navalny de var.Polisler, kollarından ve bacaklarından tuttukları Navalny’yi araca bindirdi.Moskova’daki Puşkin Meydanı’nda ‘Putinsiz Rusya’ sloganları yükseldi.Göstericiler, Putin’i çara benzeten pankartlar da taşıdı.Navalny, taraftarlarına 90’dan fazla şehirde sokağa çıkma çağrısı yapmıştı

St. Petersburg’daki gösteriye kalabalık bir grup katıldı.65 yaşındaki Vladimir Putin, altı yıl daha başkanlık yaparak Josef Stalin’den bu yana Rusya’yı en uzun süre yöneten lider olacak.Muhalif lider Navalny, daha önce de birçok kez gözaltına alınmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Emeklilere özel indirimler ve kampanyalar geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, “PTT AVM’de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nde, Türk Hava Yolları’nda, …

Bir yanıt yazın