Suudi Arabistan’dan nühler silahlanma açıklaması!

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr, “İran nükleer silah üretebilecek kapasiteye ulaşırsa, biz de halkımızı korumak için ne gerekiyorsa ve aynısını yaparız.” dedi.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, İran’ın nükleer programına geri dönmesi durumunda ülkesinin de nükleer silahlar edineceğini söyledi.

Cubeyr, ABD’nin İran nükleer anlaşmasından çekilmesine ilişkin CNN televizyonuna açıklamalarda bulundu.

İran nükleer anlaşmasının ”kusurlu olduğunu ve İran’ın balistik füze programlarını kapsamadığını belirten Cubeyr, bu anlaşmanın, İran’ın teröre verdiği desteği ve bölgedeki ülkelere müdahale etmesini engellemediğini ve bu nedenle de ABD Başkanı Donald Trump’ın bu kararına destek verdiklerini ifade etti.

İran’ın nükleer programına geri dönmesi durumunda BM Güvenlik Konseyinin ABD dışındaki diğer daimi üyelerininin de anlaşmadan çekilmesi ve İran’a yaptırım uygulaması gerektiğini aktaran Cubeyr, Suudi Arabistan’ın nükleer bomba edinip edinmeyeceğine yönelik soruya, ”İran nükleer silah üretebilecek kapasiteye ulaşırsa, biz de halkımızı korumak için ne gerekiyorsa ve aynısını yaparız.” yanıtını verdi.

Cubeyr, İran’ın Yemen’de Husilere balistik füze sağlamaya son vermesi gerektiğini de söyledi.

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’da dün yaptığı açıklamada, ülkesinin İran’la varılan nükleer anlaşmadan ayrılacağını ve 2015 yılında askıya alınan İran’a yönelik ekonomik yaptırımların en güçlü şekilde yeniden hayata geçirileceğini açıklamıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın