DAEŞ’e karşı Türkiye ve Irak’tan ortah operasyon!

Reuters haber ajansı, Türkiye’nin yakalayıp Irak’a iade ettiği DAEŞ’li terörist elebaşı İsmail el İthavi üzerinden gerçekleştirilen operasyonu dünyaya duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, “IŞİD’in en çok aranan 5 lideri yakalandı!” dedi.Bağdat hükümetine DAEŞ’e yönelik politikalar konusunda danışmanlık yapan Hişam el Haşimi’nin Reuters haber ajansına anlattıkları dünyada gündem oldu.
Terör örgütü DAEŞ’in en önemli isimlerinden İsmail İthavi, Şubat ayında Türkiye’de yakalanarak Irak’a iade edildi.
Habere göre; Irak istihbaratı, örgütün elebaşı Ebubekir Bağdadi’nin yardımcısı olduğu düşünülen teröristin telefonundaki Telegram isimli mesajlaşma uygulamasını kullanarak, DAEŞ’in dört elemanını tuzağa düşürdü. Aralarında Fırat’ın doğusunda DAEŞ’in en önemli isimlerinden olan Saddam Cemal de bulunuyor.
Bu operasyonla örgütün kullandığı banka hesaplarının ve gizli mesajlarının deşifre olduğunu vurgulayan Haşimi, İthavi ve Cemal’in şimdiye kadar ele geçirilen en önemli DAEŞ’liler olduğunu söyledi.
ABD Başkanı Donald Trump da bugün Twitter hesabında “IŞİD’in en çok aranan 5 lideri yakalandı!” ifadesini kullanarak haberi dünyaya duyurdu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Rusya’daki hain kanlı saldırıyı talimatlı terör örgütü DAEŞ üstlendi

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Moskova’daki terör saldırısına ilişkin açıklama geldi. …

Bir yanıt yazın