Gerilim artıyor! BAE’den şok İran hamlesi!

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE), ABD tarafından yaptırım listesine eklenen İranlı kişi ve kuruluşları “terör destekçileri” listesine aldığı bildirildi.

İsrail de, işgal altındaki Golan Tepeleri’nde dün gece yaşanan olaylarda İsrail’e desteğini açıklayan Körfez ülkesi Bahreyn’in tavrını “Ortadoğu’da kurulan yeni ittifakın habercisi” olarak değerlendirdi.
BAE resmi ajansı WAM’ın haberine göre, BAE Bakanlar Kurulunun kararı gereğince bazı İranlı kişi ve kuruluşlar, terör destekçileri listesine alındı.
Haberde söz konusu kişi ve kuruluşların gerçek amaçlarını gizleyerek, bölgedeki istikrarı sarsma eylemlerine finansal destek sağladıkları aktarıldı.
Bu kapsamda, listeye eklenen kişi ve kuruluşların İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü ile yardımcılarına milyon dolarlar transfer ettikleri ileri sürüldü.
Haberde söz konusu kararın, BAE ile ABD arasındaki sağlam iş birliği neticesinde gerçekleştiği ifade edildi.
ABD Hazine Bakanlığından dün yapılan açıklamada, 6 kişi ve 3 kuruluşun Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi (OFAC) tarafından yaptırım listesine eklendiği belirtilmişti.
Söz konusu 6 kişinin 3’ünün İran doğumlu olduğunun yer aldığı açıklamada, 3 kuruluşun da İran’da kayıtlı bulunduğu bilgisine yer verildi.
ABD Başkanı Donald Trump, salı günü ülkesinin P5 1 ülkeleri ile İran arasında yapılan nükleer anlaşmadan çekileceğini duyurmuştu.
Trump’ın kararının ardından ABD Hazine Bakanlığı, İran’a yönelik ilk yaptırım paketinin 6 Ağustos’ta, ikinci yaptırım paketinin ise 4 Kasım’da devreye gireceğini açıklamıştı.
İSRAİLLİ BAKAN: YENİ İTTİFAKIN HABERCİSİ
İsrail İletişim Bakanı Eyüp Kara, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail’in Suriye’de İran güçlerinin konuşlu olduğu noktalara yönelik saldırılarının ardından Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed bin Muhammed Al Halife’nin yaptığı destek açıklamasını memnuniyetle karşıladı.
Dürzi-Arap asıllı Bakan Kara, “Al Halife’nin tepkisi, İran’ın düşmanca saldırılarına karşı İsrail’e verilmiş tarihi bir destek niteliğindedir.” ifadelerini kullandı.
Al Halife’nin açıklamasının “Ortadoğu’da kurulan yeni ittifakın habercisi” olduğuna vurgu yapan Kara, şunları kaydetti:
“Bu destek Ortadoğu’da kurulan yeni ittifakı yansıtıyor. Başbakan’ın (Binyamin Netanyahu) değerli çalışmaları sayesinde İsrail, bu ittifakın önemli bir parçasını teşkil ediyor.”
Bahreyn Dışişleri Bakanı Al Halife, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “İran bölgedeki mevcut durumu ihlal etmeyi, gücü ve füzeleriyle ülkelere müdahaleyi sürdürdüğü müddetçe, İsrail’in de aralarında bulunduğu bölge devletlerinin, tehlike kaynaklarını yok ederek kendilerini savunma hakkı bulunmaktadır.” ifadelerine yer vermişti.
İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü’nün dün gece Suriye’den İsrail işgali altında bulunan Golan Tepeleri’ndeki üslere doğru 20 kadar roket fırlattığını ileri süren İsrail, bu saldırıya karşılık Suriye’de İran güçlerinin konuşlu olduğu 26 noktayı savaş uçaklarıyla vurmuştu. İran ise “İsrail’e roket saldırısı düzenlediği” iddialarını yalanlamıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın