Politikada sıcak gelişme! Erdoğan’dan BBP’ye ziyaret

Cumhur İttifakı’nda yer alan Büyük Birlik Partisi’ni (BBP) ziyaret eden Erdoğan, “Sürece yönelik ne gibi hazırlıklar yapabiliriz bunları görüşme fırsatımız oldu” dedi. BBP’den kaç ismin Ak Parti aday listelerinde yer alacağı daha sonra netleşecek..
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı içerisinde yer alan BBP’yi ziyaret etti. Erdoğan’ı genel merkezin kapısında BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve BBP MKYK üyeleri ile parti yöneticileri alkışlarla karşıladı. Erdoğan, görüşmeye Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile birlikte geldi. Erdoğan ile Destici’nin görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü. Destici, Erdoğan’a, üzerinde, “R. Tayyip Erdoğan” yazan bir kılıç hediye etti..
Görüşmenin ardından açıklama yapan Erdoğan, Cumhur İttifakı’nda MHP, BBP ile müşterek bir çalışmanın, gayretin içerisinde olduklarını ifade ederek, “Bugün Sayın BBP Genel Başkanı Destici’yi ziyaret etmek suretiyle önümüzdeki sürece yönelik ne gibi hazırlıklar yapabiliriz bunları görüşme fırsatımız oldu. Bunları görüşmek suretiyle inanıyorum ki bu süreç içinde birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamız çok daha verimli bir kampanyayı nasıl yürütürüz bunların üzerinde durduk. Bu süreç içerisinde zaman zaman ben ve arkadaşlarım bu görüşmeleri devam ettireceğiz. Bu kampanyayı en başarılı şekilde de sürdürmenin gayreti içerisinde olacağız” dedi.
Erdoğan, ortak mitingle ilgili soru üzerine, “Şu anda gündemimizde böyle bir şey yok. Ama bir program bir planlamayla kampanyayı sürdüreceğiz. Onlar daha sonraki işler” diye konuştu.
‘Bir adayımız var’
Destici ise ziyareti dolayısıyla Erdoğan’a teşekkür ederek, “Cumhur İttifakı’nın bir tane Cumhurbaşkanı adayı var. O da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Şimdiden hayırlı olsun diyorum” dedi.
Ak Parti, MHP ve BBP’nin birlikte hareket ederek Meclis’te ‘maksimum düzeyde’ temsil sağlanacağına inandıklarını söyleyen Destici, “Biz, BBP olarak Cumhur İttifakı’nın içinde asla pragmatik hesapla yer almadık. Ülkemizin içinden geçtiği şartları, meselelerimizi, devletimizin bekasını, ülkemizin birliğini, bütünlüğünü, vatandaşlarımızın huzurunu, refahını dikkate alarak bu kararı verdik. Sadece Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımızın değil, Türk ve İslam coğrafyasındaki bütün mazlum milletlerin de gözü Türkiye’de. Onların da Cumhur İttifakı için dua ettiklerini biliyorum. Rabbim bizleri mahcup etmesin” dedi.
 PUTİN İLE ABD’Yİ KONUŞTU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmeye göre, görüşmede ABD’nin İran ile daha önce sağlanmış olan nükleer anlaşmadan çekilme kararı ele alındı. ABD’nin kararının yanlışlığına işaret eden Erdoğan ve Putin, söz konusu planın korunması gereken bir diplomatik başarı olduğuna dikkati çektiler. Suriye konusunda artan gerilimin endişe verici olduğuna da değinildi.
RUHANİ İLE GÖRÜŞTÜ
Erdoğan dün İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefonda görüştü. Görüşmede, “ABD’nin İran ilevarılan nükleer anlaşmasından çekilme kararını doğru bulmadığını” vurgulayan Erdoğan, Türkiye olarak Ortak Eylem Planı’nın korunmasından yana olduklarını söyledi. İki liderin, görüşmede, ikili ekonomik ilişkileri geliştirme konusuna da değindiği kaydedildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Sarıyer’deki caniyi yakalama anı kamerada

Sarıyer’de aracına bindiği taksiciyi 5 yerinden bıçakladıktan sonra yol kenarına atarak öldüren yabancı uyruklu zanlının …

Bir yanıt yazın