Erdoğan: Bizim af düşüncemiz kesiklikle yok

İngiltere ziyareti öncesi gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Bahçeli’nin af önerisi ile ilgili “Bu talebi veya teklifi kendisine ait bir taleptir. Ama bizim şu anda hükümet olarak böyle bir düşüncemiz kesinikle yok” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
“İngiltere’de bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ele alacağız. Terörle mücadele iki ülke için de öncelikli konulardan. İki garantör ülke olarak Kıbrıs’taki gelişmeleri değerlendireceğiz. Suriye, Irak olmak üzere bölgedeki gelişmeleri de değerlendireceğiz. Birleşik Krallık ile ticaretimiz yüzde 39 arttı. Hedefimiz 20 milyar dolara ulaşmaktır. Potansiyelin daha yukarıdaki hedeflere de ulaşabileceğini düşünüyorum. Birleşik Krallık, Türkiye’ye en çok yatırım yapan ülkeler arasında yer alıyor
BAHÇELİ’NİN AF ÖNERİSİ
Bahçeli’nin bu talebi veya teklifi kendisine ait bir taleptir. Ama bizim şu anda hükümet olarak böyle bir düşüncemiz kesinikle yok.
‘YENİ BİR KADRO ORTAYA KOYMA GAYRETİNDEYİZ’
Biz hücre yenilemesini siyasetten başaran bir partiyiz. Eksiklerini güçlendiren, gidermeye çalışan bir siyasi partiyiz. Nerede aksama varsa, sıkıntı varsa gidermek suretiyle yeni bir kadro ortaya koyma gayretinde olacağız. Biz siyasette kadroyu, Ankara’ya milletvekili taşımak olarak görmüyoruz. Milletvekili sorumluluğunu üstlenen arkadaşlarımız bunun hakkını dört dörtlük vermeli. Kimlerin zaafları varsa, kimlerin falsosu olmuşsa yürümek mümkün değil.
FAİZ HAMLESİ
Faiz konusundakii düşüncelerimi biliyorsunuz. 24 Haziran’dan sonra bunun şekli farklı gelişecek. Faizi her kötülüğün anası, babası olarak görüyorum. Şu anda 0,98 bazda bir düşüş yapıldı. Bu bile konut satışlarını etkiledi. Bu bir gerçek, bizim bunlara kör olmak gibi garipliğimiz olamaz. Bu bir vaka, hem yastık altındaki parayı çekelim diyeceksin, hem de bu adımları atmayacaksın. Şu anda iyi yoldayız. Başbakanın açıkladığı paket, faizdeki atılan adım bizi daha iyi noktalara taşıyacak. Birileri gibi bedava konut verelim gibi bir şey söz konusu olamaz. Bunları da duymaya başladık. Benim memleketim bunu yutmayacaktır.
SURİYE’DEKİ GÖZLEM NOKTALARI
Biz kimseyi rahatsız etmiyoruz. Bize dokunana dokunuruz. Bize dokunmayanla işimiz olmaz. Terör örgütü ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Afrin bunun en güzel örneğiydi. Terör koridoru oluşturmaya çalıştıkları bölgeyi kontrol altına aldık, almaya devam edeceğiz. Şu an 10 gözlem noktası elimizin altında, 11, 12 gözlem noktasını da bu hafta içinde bitireceğiz. Bundan sonra da İdlib ile ilgili sorunlar çözülecek. Bizim Münbiç sorunumuz var, Tel Rıfat sorunumuz var. Verdikleri sözü tutarlarsa Münbiç’i PYD’nin terk etmesini istiyoruz. Bölgenin insanları oraya yerleşsin.
ANNELER GÜNÜ MESAJI
Anneler gününü kutluyorum. Anneleri olanların annelerinin ayaklarının altlarını öpmesini, cennetin kokusunu almasını tavsiye ediyorum. Rabbim bizi annesiz hayattan korusun”
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İNGİLTERE’YE GİTTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı resmi temaslarda bulunmak üzere İngiltere’ye gitti.
Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan özel uçak “CAN”, saat 10.05’te Atatürk Havalimanı’ndan hareket etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile bazı ilgililer uğurladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve bazı milletvekilleri de İngiltere’ye gitti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Işıkhan: CHP’li belediyeler iflas bayrağını çekmiş durumda

Keçiören’de konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK’ya en borçlu 5 belediyenin tamamının …

Bir yanıt yazın