Çavuşoğlu, “İsrail katliamı Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne götürülmeli”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “İsrail katliamı Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne götürülmeli” dedi…
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail’in 60’tan fazla Filistinliyi katletmesiyle ilgili konuştu. Çavuşoğlu, “İsrail katliamı Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne görülmeli” dedi.
İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ’NE TEPKİ
İsrail Büyükelçisi’ne de tepki gösteren Çavuşoğlu “Mağduriyet yaratma çabasında, ucuz politikalar peşinde” diyerek şu yorumda bulundu:
İsrail Büyükelçisi özellikle attığı tweetlerle ciddi bir tahrik yaptı. Karşılıklılık esası gereği İsrail’de de Türkiye’de de VIP’den geçmek için belli bir ücret ödemeniz lazım. Biz bunu artık tüm ülkelere uyguluyoruz. O ülkeler bize VIP’i açıyorsa biz de açıyoruz. Para karşılığı açıyorsa para karşılığı. Tam mütekabiliyet. Eğer açmıyorsa açmıyoruz.
İsrail Büyükelçisi pekala parasını ödeyip VIP’den geçebilirdi. İsrail’de bizim büyükelçiliğimiz ya da bizler, para ödeyerek geçiyor.
ABD’DEKİ AMBARGO DAVASI
Tamamen siyasi amaçlı, suçsuz birine 32 ay ceza vermek hukuka aykırı. Suçsuz bir insanı bir gün de tutsan, bir gün de ceza versen haksızlıktır. Neticede başından beri belli. FETÖ’nün hazırladığı iddianamelerden yola çıkarak Amerika’da FETÖ motifli bir dava açıldı. Sevinmek bana göre doğru değil, bir an önce çıkması önemli. Ama suçsuz bir insana 32 ay ceza vermek de hukuka aykırıdır.
SURİYE’NİN GELECEĞİ
Türkiye’nin çözüm konusunda çok önemli rolü var.
ABD-İRAN GERGİNLİĞİ
ABD İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekildi. Ben güçlüyüm dediğim olur anlayışı yanlış.
AVRUPA’DA MİTİNG YASAĞI
‘İngiltere ve Fransa miting yapabilirsiniz’ dedi. Yurtdışındaki tüm seçmenler oy kullanabilimeli.
TELEFON DİPLOMASİSİ SÜRÜYOR
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve Gazze sınırında çıkan olaylarla ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere çeşitli ülkelerdeki mevkidaşlarıyla telefon diplomasisini de sürdürüyor.
Mevlüt Çavuşoğlu dün Kazakistan Dışişleri Bakanı Kayrat Abdrahmanov, Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halid Al Hamad Al Sabah, Brunei Dışişleri ve Ticaret İkinci Bakanı Lim Jock Seng, Mali Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Tieman Hubert Coulibaly, Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdülaziz Kamilov, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Dışişleri Bakanı Muhammed Taha Siala, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev, Moritanya Dışişleri Bakanı Isliko Velid Ahmed İzid Bih, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ve Çad Dışişleri Bakanı Muhammed Zeyn Şerif ile de telefonda görüşmüştü.
ABD Başkanı Donald Trump’ın daha önce aldığı karar doğrultusunda, ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini 14 Mayıs’ta resmen Kudüs’e taşıması, bölgede infiale yol açtı.
İsrail askerleri, ABD’nin Kudüs’te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 62 Filistinliyi öldürmüş, 3 bin 188 Filistinliyi de yaralamıştı.
İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırısına sert tepki gösteren Türkiye, hayatını kaybeden Filistinliler için 3 günlük milli yas kararı almıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın