Yenikapı’dan dünyaya Kudüs mesaj: Nöbet sırası bizde

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı öncülüğünde Yenikapı Miting Alanı’nda Filistin halkına destek amacıyla “Zulme Lanet Kudüs’e Destek” mitinginde Konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1 milyar 700 milyon Müslüman olarak Kudüs nöbetini devralma sırası bize gelmiştir” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, MHP Genel Başkanı Bahçeli, BBP Genel Başkanı Destici, Filistin Başbakanı Hamdallah ve İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi için İstanbul’a gelen üye ülkelerin temsilcileri, meydanı dolduran yüz binleri selamladı.
Yenikapı’da Filistin halkına destek amacıyla düzenlenen “Zulme Lanet Kudüs’e Destek” mitingine yaklaşık 500 bin kişinin katıldığı bildirildi.
Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı öncülüğünde Yenikapı Miting Alanı’nda Filistin halkına destek amacıyla “Zulme Lanet Kudüs’e Destek” mitingi düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca insanın katıldığı mitingde dünyaya önemli mesajlar verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:
Yenikapı’da bulunan tüm kardeşlerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Ülkemize gelen aramızda bulunan misafirlerimizi sevgiyle selamlıyorum. Kudüs davası hepimizin davasıdır diyerek MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye BBP Genel Başkanı Destici’yi özellikle selamlıyorum.
İSLAM DÜNYASI SINIFTA KALMIŞTIR
Kardeşlerim biliyor musunuz Kudüs sadece bir şehir değildir. Kudüs bir semboldür. Bir imtihandır. Kudüs bir kıbledir. İlk kıblemizi koruyamazsak son kıblemize güvenle bakamayız. İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır. Sadece İslam dünyası değil, tüm insanlık da sınıfta kalmıştır.
Osmanlı Devleti, 4 asır boyunca Kudüs’ü barış ve esenlik içinde yönetmişti. 1. Dünya Savaşı sonrasında Osmanlı şehri terk etmek zorunda kaldı. O günden beri Kudüs gün yüzü görmedi. BM’nin 1947’deki kararına göre Kudüs, özel statülü bir şehir olacaktı. Bu karar Filistin’in işgalinden başka bir sonuç doğurmadı. 1967’de Kudüs’ün işgaline sessiz kalan BM, İsrail’in gerçekleştirdiği haksız, hukuksuz tüm eylemleri sadece seyrederek buna ortak olmuştur. Ne için dünya 5’ten büyüktür diyorum anlıyor musunuz?
Amerika’nın attığı adıma etkili bir tavır koymayan BM, zaten yıpranmış olan meşruiyet zeminine bir darbe daha vurdu. Amerikanın aldığı son kararla Kudüs’ün mahremine bir kez daha el uzatıldı. İsrail 1947’den beri dilediğini yapıyor. Bugünde aynı pervasızlıklıa yoluna devam ediyor.
BİZİM İÇİN ÇANAKKALE NEYSE, KUDÜS’TE ODUR
Hz. Ömer, Kudüs’ü neredeyse kimsenin burnunu bile kanatmadan fethetmişti. Asırlar sonra, Kudüs’e yürümek için yüzlerce insanı toplayan Haçlılar, 600 bin kişi olarak girdikleri Anadolu’dan tüm vahşetlerine rağmen 100 bin kişi olarak çıktılar.
Biz Müslümanlar kınamaktan başka bir şey yapmıyoruz, yapamıyoruz. Bizim için Çanakkale neyse, Kudüs’te odur.
ZALİMİN ANLADIĞI TEK DİL, GÜÇTÜR
Ahlakı olmayan zalimin anladığı tek dil, güçtür güç. Şayet tüm dünya, tüm Müslümanlar bir olup bu zulmün karşısına dikilirse, inanın bana sırtını dayadığı lobilerin desteği tek başına İsrail’in pervasızlıklarını sürdürmesine yeterli olmaz. Açık konuşacağım; Müslümanlar aralarındaki çatışmalarda, çekişmelerde, ihtilaflarda birbirlerine ne kadar tahammülsüzse hatta ne kadar vicdansızsa, hasımlarına karşı da o derece pısırık, cesaretsiz, korkak bir görüntü içindedir.
KUDÜS NÖBETİ SIRASI BİZE GELMİŞTİR
1.7 milyar Müslüman olarak Kudüs nöbetini devralma sırası bize gelmiştir. Dünyadaki tüm Müslümanları yeniden ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Tüm ülkeleri Fislitin’e yardım kampanyasına davet ediyorum.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Filistin Başbakanı Rami El-Hamdallah, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, kuliste yan yana geldiler.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman da kürsüye çıktı ve şöyle seslendi: “Bu katliamı gerçekleştiren terörist İsrail’i en şiddetli şekilde lanetliyoruz. Müslüman ülkeler artık icraata geçmelidir.”
BAŞBAKAN YILDIRIM: FİLİSTİN TÜRKİYE’NİN MESELESİDİR
Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmalarından satır başları:
Mescid-i Aksayı İstanbul’dan selamlıyorum. Filistin’e selam olsun. İsrail zulmünü lanetlemek için bir araya geldik. Bugün bu zulüm karşısında ülkemizin safını duruşunu dünyaya ilan etmek için toplandık. EşkIya dünyaya hükümdar olmaz diye haykırıyoruz. Filistinli kardeşlerimizi yardımsız bırakma yarabbim. İnsanlıktan nasibini almayan haydutlar yine sahneye çıktı. Haykırıyoruz çünkü acımız büyük. Gözlerimiz yaşlı kalplerimiz yangın yeri. Filistin toprakları bir kez daha kana bulandı. Amerika Başkanı binlerce Filistinlinin kurşunlanmasını keyifle seyretmiştir. Vahim bir yanlışa imza atarak büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyan ABD başkanı bu zulme ortak olmuştur. Uluslararası hukuk çiğnenmiş, dünya suskun, İsrail azgınlaşmıştır.
Filistin Türkiye’nin meselesidir. Milletimizin meselesidir. Bugün bu meydandan hep bir ağızdan tepkimizi ortaya koyuyoruz. Yaralı kardeşlerimizin yaralarını saracağız. Türkiye’ye yakışan budur. İnsanlık olarak bugün acımız birdir. Zulme rıza göstermek de zulümdür.
FİLİSTİN BAŞBAKANI: BURADAN DÜNYAYA SESLENİYORUZ
Filistin Başbakanı Rami Hamdallah konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı. Hamdallah’ın konuşmalarından satır başları:
Türkiye tarihte olduğu gibi aynı rolü büyük bir azimle devam ettirmektedir. ABD Başkanı Trump büyük bir yanlışın içerisindedir. Başkentini Kudüs’e taşıma istediğinde büyük bir hata yapmıştır. Kudüs’ün büyük bir şehir olduğunu unutmuş emri vaki yapmaya çalışmışlardır. Kudüs Arap Müslüman kimliği ile yaşamaya devam edecektir. ABD’nin yapmış olduğu çok net bir şekilde saldırıdır. Kışkırtıcıdır tahrik edicidir. ABD’nin meşru olmayan bu adımına karşı çıkıyoruz. Buradan bütün dünyaya sesleniyoruz.
BAHÇELİ: 14 MAYIS İNSANLIK TARİHİNİN UTANÇ SAYFASIDIR
MHP Lideri Devlet Bahçeli miting alanını dolduranlara hitap etti:
Müslüman Türkler olarak dilsiz şeytanlığı ayaklarımızın altına alıp ezeceğiz. Kudüs kan ağlıyor, Mescid-i Aksa bu yüzden hüzünlü. Filistinli kardeşlerim bu sebeple mazlumdur. Kudüs imanımızın itibarıdır. Ancak gitti demekle gitmez, düştü demekle düşmez. ABD tek kelimeyle yangına körükle gitmiştir. ABD Başkanı, skandal bir kararla büyükelçiliğini Kudüs’e taşımıştır. ABD Başkanı bu hakkı nereden almıştır? Bu düşmanlık değil midir?
Tüm dünyanın gözü Kudüs’e sabitlenmiştir. Bölge adeta barut fıçısıdır. Ortadoğu’daki istikrarsızlık daha da şiddetlenecektir. Görünen yakın gelecek maalesef budur. Siyonizmin lobi çalışması, Trump’ın densizliği, Netanyahu’nun cani politikaları zehirli meyvesini vermiştir. Kıyamet günü senaryolarına derinlik katılmıştır.
14 Mayıs, terörist devlet İsrail’in karanlık yüzünün tescillendiği gündür. Trump, siyonizmin maşalığına talip olmuştur. Gazze’de dram vardır, acı vardır. İsrail bebek katilidir. İsrail engelli, sivil, silahsız insanlara silah sıkacak bomba atacak kadar kudurmuştur. İsrail’i ve zulmünü lanetliyorum. ABD’yi kınıyorum. Netanyahu ve çetesi döktükleri kanların bedeli ama bu dünyada ama mahşerde ödeyeceklerdir. Zulüm, yapanın yanına kar kalmayacaktır.
DESTİCİ: FİLİSTİN TOPRAKLARI YİNE FİLİSTİNLİLERİN OLACAK
Kürsiye çıkan ilk isim BBP Genel Başkanı Mustafa Destici oldu. Destici’nin konuşmalarından satır başları:
Yüreği Allah sevgisiyle vatan millet sevgisiyle yanıp tutuşan siz değerli Kudüs sevdalılarını selamlıyorum. Cumamız Ramazanımız mübarek olsun. Rabbim ülkemizin birliğini korusun. Kıymetli kardeşlerim Kudüs için buradayız. Gün gelecek inanıyorum ki Filistin toprakları yine Filistinlilerin olacaktır. Bu kararı red ediyoruz. İlk olarak tepki veren Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bugün başkentlerini Kudüs’e getirenler, yarın Tel Aviv’i de bulamayacaklar. Milyonların burada toplanmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu birliktelik inşallah kıyamete kadar devam edecek. Birliğimizi, istikrarımızı kimse bozamayacak.
MİTİNG ALANINI DOLDURANLARI SELAMLADILAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi için İstanbul’da bulunan yabancı konuklar, miting alanını dolduranları selamladı.
Daha sonra Güney Afrikalı Hafız Abdurrahman Sadien, Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı öncülüğünde Filistin halkına destek amacıyla düzenlenen “Zulme Lanet Kudüs’e Destek” mitingi için Yenikapı Miting Alanı’na geldi.
Eşi Emine Erdoğan ile Ankara’dan özel uçak ile Atatürk Havalimanı’na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bazı ilgililer askeri apronda karşıladı. Erdoğan, buradan helikopterle Yenikapı Miting Alanı’na geçti.
ERDOĞAN COŞKULU BİR KALABALIK TARAFINDAN KARŞILANDI
Erdoğan, Yenikapı Miting Alanı’nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Mitinge TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi için İstanbul’da bulunan yabancı konuklar da katıldı. Protokol üyeleri, kalabalığı selamladı.
Miting öncesinde Dursun Ali Erzincanlı “Kudüs” temalı şiirler, Ömer Karaoğlu ve Eşref Ziya da sevilen ezgilerini seslendirdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın