Özel Eğitime Alan dışı geçişin önü arkası kesilmiyor!

Özel eğitim bölümüne üniversiteler de de alan dışı geçişin önü arkası kesilmiyor. Özel Eğitim alan ve Lisans Mezunları, Özel eğitime farklı bölümlerden yüksek lisans kadrosu açan üniversitelere tepki göstererek, “Alanımıza uzatılan kirli eller çekilsin, alanımız özgür bırakılsın” dediler.
Geçen yıl Artvin Çorum Üniversitesi özel eğitim bölümüne alan dışı öğretim üyesi alımı özel eğitim öğretmenlerinin karşı çıkmasıyla durduruldu. Bu yıl ise Mersin üniversitesi ve Muğla üniversitesine özel eğitimci olmayan akademisyenler için ilana çıkıldı. Bu duruma özel eğitim lisans mezunu öğretmenler ve öğrenciler tepkili. Ve bu alımın derhal durdurulmasını isteyerek şunları söylediler:
“Gerek MEB, gerekse Üniversiteler, alanımıza göz dikmiş durumdalar. En çok kadro açığı bulunan MEB, alanında mezun ataması yapacağı yerde, alan dışı atamalara yol açan atamalar gerçekleştirdi. Biz Özel Eğitimcilerin haklı tepkisi üzerine MEB alan dışı atamaya bu yıldan itibaren son vereceğini duyurdu. Ancak bu kez Üniversiteler, alanında uzman olan ve lisans sahibi kadrolara yer vereceği yerde, alanı ile hiç alakası olmayan beden eğitimi, ve diğer alanlardaki eğitimcilere kadro vererek, hem eğitimin kalitesinin düşmesine hem de alanında eğitim gören, dirsek çürüten akademisyenlerin hakları yenilmektedir. Üniversitelerin de MEB gibi bu haksız uygulamaya son vermesini istiyor, hükümetimizi, MEB’i ve YÖK’ü hukuki olmayan kadroları durdurması için göreve davet ediyoruz”
24 Haziran Cumhur Seçimlerine Özel Eğitimcilerin feda edilmemesini isteyen Özel Eğitim Alan ve Lisans Mezunları, “Alan dışı kadro ve atamalar kaderimiz olmasın. Bu haksız uygulamaların durdurulması için gerekli adımları atacağız. Bu haksız uygulamalara tüm Özel Eğitimcilerin sahip çıkmasını bekliyoruz.” diyerek tepkilerini ortaya koydular..

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın