Flaş iddia! ‘ABD askerleri Sincar Dağı’na konuşlandı’

ABD ordusuna bağlı bir grup askerin, ağır silahlar ve zırhlı araçlarla Irak’ın Musul vilayetine bağlı Sincar ilçesinde konuşlandığı iddia edildi.
Sincar Kaymakamı Mehma Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD’li askerlerin Musul’un kuzeybatısında yer alan, stratejik konuma sahip Sincar Dağı’na zırhlı araçlar ve ağır silahlarla konuşlandığını ifade etti.
Halil, ABD’nin çok önceden Sincar’da konuşlanmak için hazırlık yaptığını ve Sincar Dağı’nda bir askeri üs kurmayı hedeflediğini öne sürdü.
Bunun yanı sıra Irak medyasında, ABD askerlerinin dün 15 adet zırhlı personel taşıyıcı araçla Sincar Dağı’na geldiği yönünde haberler yer aldı.
Irak ve ABD’li askerlerin, dün terör örgütü DEAŞ’ın varlık gösterdiği Musul’un batısındaki Irak-Suriye sınır şeridine ulaşarak kontrolü sağladığı bildirilmişti.
Terör örgütü PKK, DEAŞ’ın 3 Ağustos 2014’te Sincar’daki Ezidilere saldırısını bahane ederek ilçede varlık göstermeye başlamıştı.
Türkiye’nin, Sincar’a operasyon yapılabileceği sinyalini vermesinin ardından örgüt geçen mart ayında bölgeden çekildiği iddiasında bulunmuş, Irak ordusu da teröristlerin çekildiği noktalara yerleştiğini duyurmuştu.
PKK’nın yanı sıra, Sincar’da Irak Başbakanlığı bünyesindeki Haşdi Şabi’ye bağlı silahlı unsurlar da varlık gösteriyordu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Afrika’dan Türkiye’ye ‘çöl tozu’ geliyor! Uyarı yapıldı

Sahra Çölü üzerinden çöl tozu geliyor. Yurdun batısında yeni haftada toz taşınımı görülebilir. Uzmanlar bahar …

Bir yanıt yazın