Son dakika: Kandil’e dönüşü olmayan 4 yıldızlı takip

Türk jetleri, terör yuvası Kandil’i yine vurdu. Hava harekâtını Eskişehir’deki Harekât Merkezi’nde komutanlarla birlikte takip eden Org. Akar, ‘Bunların sonunu getirmek için kararlıyız’ dedi.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak’ın kuzeyinde Kandil, Hakurk ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terör örgütü PKK hedeflerine yönelik hava harekâtlarını yoğun bir biçimde sürdürüyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, önceki gece düzenlenen hava harekâtının bir bölümünü Eskişehir’deki Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezi’nde kuvvet komutanları ile birlikte bizzat takip etti. Harekatta 12 hedef yerle bir edilirken 1-8 Haziran arasındaki hava harekâtlarında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 34’e ulaştı.
Yeni üniforma ile
Akar, “Ülkemize yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bundan dönüş yok. Bu sefer, bu dönemde biz azimle, kararlılıkla tüm terör örgütlerinin, tüm teröristlerin üzerine gitmek suretiyle bunların sonunu getirmek için kararlıyız” dedi.
Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ile önceki akşam Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı’na gitti.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın kullanmaya başlayacağı yeni üniformalardan giyen Org. Akar, Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezi’ne geçerek brifing aldı. Çalışmaları denetleyen Akar, daha sonra gece yarısı Irak’ın kuzeyindeki hedeflere yönelik hava harekâtının bir bölümünü takip etti. Kandil başta olmak üzere Hakurk ile Avaşin-Basyan’a yönelik harekâtlarda teröristlerin sığınak, barınak, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullandığı 12 hedef imha edildi. Böylelikle iki gün içinde söz konusu bölgede 26 hedef jetlerle vurulmuş oldu.
Türkiye’nin çevresinde belirsizlikler, istikrarsızlıklar ve sıkıntıların olduğunu belirten Akar, “Bunlara karşı yapmamız gerekeni yapıyor, almamız gereken tedbiri alıyoruz” dedi.
‘Daha da güçlendik’
Türkiye’nin haklı menfaatleri konusunda tüm alanlarda aralıksız olarak çalışıldığını, tedbirlerin alındığını vurgulayan Akar, “15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle bazı sıkıntılarımız oldu, personel sayısı konusunda birtakım sıkıntılar yaşadık fakat içimizden bu hainler temizlendikçe etkinliğimiz daha da arttı, TSK olarak daha da güçlendik” ifadelerini kullandı.
Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadelenin aralıksız olarak sürdürüleceğini vurgulayan Orgeneral Akar, şöyle devam etti: “TSK buna göre planlarını yaptı, uygulamalarının icrasını yapmakta. Sınır ötesinde de terör örgütleriyle mücadelemizi sürdürüyoruz.”
34 terörist öldürüldü
Genelkurmay Başkanlığı’nın dün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da 1-8 Haziran’da Irak’ın kuzeyindeki bölücü terör örgütü hedeflerine düzenlenen hava harekâtlarında, 18 teröristin daha etkisiz hale getirildiğinin tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, hava harekâtları sonucunda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 34’e ulaştığı kaydedildi.
‘Ordu artık harekât yapamaz diyorlardı’
Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Fırat Kalkanı Harekâtı’nın FETÖ’nün hain darbe girişiminden bir ay sonra başladığını hatırlatan Akar, “Birtakım zorluklara, sıkıntılara rağmen, hatta bazılarının ‘Bu ordu artık harekât yapamaz’ demelerine rağmen büyük bir başarıyla, kararlılıkla gerçekleştirdik ve Fırat Kalkanı Harekâtı, özellikle 15 Temmuz sonrası olmasıyla önem arz etmekte” dedi.
İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi faaliyeti kapsamında 12 gözlem noktasının TSK tarafından kurulduğunu kaydeden Akar, “Bu gözlem noktalarını kullanarak ateşkesin sağlanması, idame edilmesi, oradaki insanların güvenliğine, insani yardım faaliyetlerinin aksaksız yürümesine yönelik gayretlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.
İtalya’dan YPG’ye asker desteği
İtalyan ordusu, ABD ve Fransa güçlerinin yanında terör örgütü YPG/PKK’ya destek olmak için Suriye’nin Irak sınırındaki Deyrizor’a asker gönderdi. Deyrizor’daki güvenilir yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, 1 hafta önce Suriye’nin kuzeyinde YPG/PKK işgalindeki alanlara Irak üzerinden İtalyan askerleri girdi. DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyon bünyesine dahil olan az sayıdaki İtalyan askeri ABD üssüne yerleşti

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Rusya’daki hain kanlı saldırıyı talimatlı terör örgütü DAEŞ üstlendi

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Moskova’daki terör saldırısına ilişkin açıklama geldi. …

Bir yanıt yazın