Erdoğan: Afrin kontrol altında!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Türkiye’de seçime katılım oranlarının Avrupa’da çok yüksek olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Seçimin asla kazası olmaz. Ben vatandaşlarıma, partili partisiz fark etmez, demokratik hakkını muhakkak kullanması gereğini hatırlatmak istiyorum.” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Türkiye’de seçime katılım oranlarının Avrupa’da çok yüksek olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT’de “Cumhurbaşkanı Özel Yayın” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Türkiye’nin, iki aylık seçim atmosferini değerlendiren Erdoğan, AK Parti’nin bu süreci ilk kongreleriyle beraber geçirdiğini, il kongrelerini aynı zamanda seçim mitingleri halinde geçirdiklerini, bir taraftan kapalı spor salonlarının dışında açık alanda konuşmalar, daha sonra da kapalı spor salonları içinde kongreleri yaptıklarını söyledi.
Erdoğan, seçim kampanyasını da buna ilave ettiklerini, böylece sadece bu noktada 100’e yakın kampanya ile bütünleşen adımlar attıklarını belirten Erdoğan, yoğun bir süreci yaşadıklarını dile getirdi.

Dün il olarak Gaziantep ile bu işi noktaladıklarını, Gaziantep’ten sonra yine ortak yayın gerçekleştirdiğini anımsatan Erdoğan, bugün de İstanbul’un 7 ilçesini dolaştığını aktardı.
”SEÇİMİN KAZASI OLMAZ”
“Bu sürecin hiç kuşkusuz en önemli meselesi katılım oranı meselesi. Bir bayram geride bıraktık. Bazı vatandaşlar memleketlerine döndüler. Bazı vatandaşlarımız ‘Benim adayım güçlü, benim oyumdan bir şey olmaz’ demek suretiyle seçimlere katılım göstermeyebilirler. Bu tür düşünceye sahip vatandaşlara verebileceğiniz bir mesaj olur mu?” sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi:
“Bu konu çok çok önemli. Bu ziyaretlerin veya bu gezinin, memlekete gitmenin, kazası olur ama bu seçimin asla kazası olmaz. Dolayısıyla, ben vatandaşlarıma partili, partisiz fark etmez, demokratik hakkını muhakkak kullanmasının gereğini hatırlatmak istiyorum. Çünkü bu seçim normal bir seçim de değil. Bir dönüm yaşıyoruz. Bu dönüm noktasında vatandaşlarımın demokratik hakkını muhakkak kullanmalarının gereğini kendilerine hatırlatmak istiyorum.

Biz hamdolsun son dönemlerde 85-86 katılımla hep seçimlerimizi yaptık. Batı ülkeleri gibi 30- 35- 40 oranlarında seçim yaşamıyoruz. Bu bizim için demokratik katılım gücümüzün, ne kadar iyi konumda olduğunu gösteriyor. Hele şimdi bir yeni yönetim sistemini ilan edeceğimiz bu seçimde, ben bütün vatandaşlarımızın sandığa gitmesini, sandıkta bu konuyla ilgili kararı belirlemede bir güç kaynağı olmasını istiyorum.”
Yurt dışındaki oylarla ilgili katılımda bir rekor sağlanmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, “Son kullandıkları oylara baktığımız zaman, bu seçimde aldığım rakamlar ile zannediyorum 2 milyonu aşmış vaziyette.Yurt dışındaki vatandaşlarımızın bütün haklarını zorlaştırmalarına rağmen, birçok engeller önlerine çıkarmalarına rağmen, yılmadılar, usanmadılar hatta yüzlerce kilometre uzaklıklardan gelip oylarını kullandılar. Çok eza, cefa çektiler. Gerçekten benim yani Türkiye dışındaki bütün vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılığı, her türlü takdirin üstündedir. Şimdi bu seçimlerde de yine ben vatandaşlarımın buralarda atacakları oylarla Türkiye’deki bu yeni yönetim sisteminin değişikliğine katkılarının olacağına inanıyorum.” diye konuştu.
Erdoğan, yurtdışında oy kullanarak yeni yönetim sistemine katkı sağlayan vatandaşlara teşekkür etti.

“Türkiye’nin ulaşım alt yapısında devrim yaptık” diyen Erdoğan, “(Yeni Havalimanında) 100 bin kişi çalışacak. Bu Batı’yı çıldırtıyor, ‘Bu çılgın Türkler ne yapıyor’ diye. Daha çok çıldıracaklar” dedi.
”Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Savunma sanayinde ihtiyacımızın yüzde 20’sini karşılayabiliyorduk ama şimdi yüzde 65’ini karşılar hale geldik” şeklinde konuştu. Erdoğan, F-35 için de ”Temennim odur ki burada bir yanlışa, gaflete düşmezler. Şunu bilmeleri lazım, Türkiye artık eski Türkiye değil” dedi.
”BAĞDAT CADDESİNDEN TANKLAR GEÇİYOR, ALKIŞLANIYOR”
Erdoğan, ”15 Temmuz’dan önce bir radyo programında, ”Bir darbe olsa tankların önüne önce ben çıkarım” diyen kişi bir Kılıçdaroğlu’dur. Saat 23 sıralarında Atatürk havalimanına iniyor. Ben de o saatte açıklamamı yapmışım, bütün vatandaşları caddelere davet ediyorum açıklamamda. Binali Bey’de Ankara’ya hareket etmiş. Ben de eşim, damadım kızım torunlarım Marmaris’ten çıkıyoruz ve son ana kadar pilota Ankara’mı İstanbul’mu söylemiyoruz, sonra İstanbul’a geliyoruz. İstanbul’da üstümüzde F-16 lar uçuyor. Halk büyük bir heyecanla bekliyor, onbinler. O beyefendi oradan tanklar ile anlaşıyorlar, tankların arasından tanklar ile Bakırköy Belediye Başkanı’nın evine gidiyor. Senin zerre kadar teröre karşı darbeye karşı tavrın olsa, onbinler orada dururken sen niye oradan ayrılıyorsun, o vatandaşlarla beraber yüreğini ortaya koysaydın. Onda o yürek yok ki, korkağın teki. Ne diyor? ‘bana haber vermedi ki’ diyor. Ben Cumhurbaşkanı olarak milletin tamamına çağrı yapmışım. Bağdat caddesinden tanklar geçiyor ve alkışlanıyor. Bu da manidar” dedi.

”ANA MUHALEFETİN DARBE İLE BİR DERDİ YOK”
Erdoğan, ”Cuma akşamına kadar Yenikapı’ya katılmayacağını söyledi, son akşam katılacağını söyledi, sonra terse kampanyalar yapmaya başladı. Hala darbenin lehine açıklamalar yapan, içerdekilerin lehine konuşan birisi, gelirsek serbest bırakacağız diyor” dedi. Erdoğan, Kemal Batmaz ile ilgili de açıklama yaptı. Erdoğan, ”Bugün Batmaz’la ilgili belgeler ortaya çıktı. Kemal Batmaz’la ilgili belgeyle bunlar köşeye sıkışmış olacaklar” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cuma akşamı Habertürk TV’de yaptığı açıklamada, ” FETÖ’nün hem hava hem de deniz imamı var. Bunların telefonları bizdeydi. Bir telefon daha var onun kiminle ilişkili olduğunu bulamadık. İki sözde imamın o gece Pensilvanya’da FETÖ ile hangi iletişimi kurduğu ortaya çıktı. O geceki telefon ve yazışma trafiği. ‘Gerekirse namazı bozdurun çok acil durum var’. Pensilvaya’daki güya namaz kılıyor. Tüm detayları ile birlikte elimizde. Bunu kamuoyu ile de paylaşacağız. Diğer bir kısmı da yayınlanmaya devam edecek” demişti.
YENİ YÖNETİM MODELİ
Erdoğan yeni sistemde sonuç odaklı hareket edileceğini açıklarken, bürokraside kademelerin azaltılacağını ifade etti. Yetki karmaşasının önüne geçildiğini belirten Erdoğan, verim odaklı çalışılacağını vurguladı. ABD, Rusya, Yarı Başkanlıkta Fransa gibi ülkeleri inceledikleirni belirten Erdoğan, ”Ecdadımız da bunu yüzyıllarca pratikte uyguladı.” dedi.
Erdoğan, ”Yeni modeli masaya yatırırken sorunlarımızı da dikkate aldık ve kendimize özgü bir sonuç ortaya çıktı. Buna illa ABD modeli, Rusya modeli demek zorunda değiliz. Türkiye modelini ortaya koyduk. Bu bizim 2023, 2053 misyonlarımıza katkı sağlayacak bir sistem” ifadelerini kullandı. Erdoğan, ”Yeni yönetim pratik ve sonuç odaklı hareket etmeye olanak sağlıyor ” vurgusunda bulundu.
”İKİ GÖZLEM KULESİ ELİMİZDE, AFRİN KONTROL ALTINDA”

Suriye’de düzenlenen operasyonlarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Heyetler arası toplantıda aynı şeyde direniyorlar. Bize kusura bakmayın siz yolunuza biz yolumuza diyerek o toplantıdan sonra kararı verdik ve Fırat Kalkanı Harekatı’nı başlattık. Onlar yanıldıklarını gördüler. 3 bin civarında DEAŞ’lı derdest ettik. ÖSO’nun hakkını takdim etmek lazım. Bizim askerimize güvenleri ciddi manada çok çok iyiydi. Lider kadrolarının bize olan sadakatlerini gördüm. Biz Rusya ile münasebetlerimizi Koalisyon güçleriyle iş yapamayınca Fırat’ın batısındaki çalışmaları verimli bir şekilde götürelim istedik. Putin’le olan özel ilişkilerim, istihbaratla olan ilişkilerle önce Soçi çalışması, ardından Ankara ve bu çalışmaları sürdürdük. Daha sonra Zeytin Dalı operasyonuna girdik.
Bütün çalışmalarımız Rusya ile beraber oldu. En ufuk bir karşılıklı sıkıntılar olmadı, başarılı gitti. Zeytin Dalı operasyonunda 4 bin 600 aşkın terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirdik. Burada PYD, YPG kim olursa olsun orada 12 gözlem kulesi var bizim kontrolümüz altında. Afrin şu anda kontrol altında. Şimdi İdlip var. Aynı şekilde Rusya ve İran’la, merkezi yönetimle de bütün münasebetleri Rusya tarafı yönetiyor. Tel Rıfat’taki görüşmelerin neler getireceğini göreceğiz. Şu anda Cerablus ve Afrin’e yaklaşık 200 bin civarında geri dönüş oldu. Bunların olması bizi ciddi manada rahatlatacak. Bu ayın 4’ünde Dışişleri Bakanımız ABD’ye gitti ve Pompeo ile görüşme oldu. Bir yol haritası belirlendi ve haritayla YPG ve PYD tamamen boşaltacak ve oraya sakinleri gelip yerleşecekler. 200 bin sayısı onların yerleşmesiyle çok daha artacaktır. Pompeo ile olan münasebetler gayet sağlıklı bir şekilde devam ediyor. Bu durum bölgeyi rahatlatacaktır, Kuzey’de de gelişmeler çok daha iyi yere gelecektir” dedi.

”TÜRKİYE’Yİ KUZEY SURİYE KORİDORU İLE KONTROL ALTINA ALMAK İSTEDİLER”
Suriye’nin kuzeyinde oluşturulan terör koridoruyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özgüven olarak söylüyorum, hem de siyasetteki tecrübemden dolayı söylüyorum. Şu anda Birlemiş Milletler Genel Kurulu’nda en deneyimli iki siyasi lider var. Biri Putin biri de ben. Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı sürecini arka arkaya koyduğumuz zaman 16 yıllık bir süreç var. ABD’de bu duruşumuz bir mesaj veriyor. Bunlar eğilip bükülen bir takım değil. Hakkı neyse hakkını isterler. Biz hakkımızın dışında bir şey istemiyoruz. Koalisyon güçleriyle ilgili de Fransa, İngiltere ve Almanya burada Türkiye’nin haklılığını görmeleri ve hakkımızı teslim etmeleri lazım. Biz eğilip bükülmeyiz. Buradan tehdit yiyen bizdik.
Sayın Macron’un laflarına binaen dedim ki; Cezayir’de ne kadar kaldınız, siz bunu söyleyin sonra bizim işimize bakarız. Biz orada işimiz bitene kadar kalacağız. Biz orada katliama gitmedik, ama siz Cezayir’de katliama gittiniz. Biz sadece terör örgütleriyle uğraşıyoruz. Suriye’nin kuzeyinde koridor oluşturarak Türkiye’yi kuşatma altına almak istediler. Bu Kürt koridoru değil, terör koridoru, biz yaptığımız operasyonla onu kaldırdık ve asla taviz vermeyeceğiz” diye konuştu.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın