CHP’de iç karışıklık dalga dalga yayılıyor!

24 Haziran seçimlerinden sonra CHP içinde başlayan ‘Kemal Kılıçdaroğlu istifa’ tartışması sürüyor. CHP’liler sosyal medyadan Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı yapıyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bugün MYK sonrası yaptığı açıklamada “Koltuk sevdası olanların bu partide yeri yoktur. Altını çiziyorum, bireysel çıkışlarla kendisine yol arayanların bu partide işi yoktur” dedi. Bu açıklamanın ardından CHP’liler ise Kılıçdaroğlu’na karşı harekete geçti.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 41 yıl sonra Elazığ’dan milletvekili çıkardığı Gürsel Erol, partisinin genel başkanı ve genel merkez yönetimini istifaya davet etti. Erol, bugün attığı bir tweette ise, “Yarın saat 11:00’de Genel Merkez önünde oturma eylemi başlatacağım.” diyerek CHP yönetimine meydan okudu.

Gürsel Erol, 24 Haziran seçim sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından, “Partimizin yaşadığı 24 Haziran seçim sonuçları başarısızlığının sorumlusu bu yönetim anlayışıdır. Mevcut Genel Merkez Yönetimini sıfat ve ünvanları ne olursa olsun bu mağlubiyetin sorumlusu olarak görüyorum ve derhal istifaya davet ediyorum.” paylaşımında bulunmuştu.
Oturma eylemi başlatacağım diyen Erol, bugün yaptığı paylaşımda ise “Gelecek hedefi olmayan yalnızca iktidara karşı mücadele ve direniş hikâyesi anlatan bir yönetim anlayışını tanımıyorum. CHP’nin söylemi yalnızca mücadele ve direniş üzerine olmamalı; iktidar ve ülkeyi yönetme iddiası ve iradesi üzerine olmalıdır.” dedi.

SOSYAL MEDYADA İSYAN
CHP’liler sosyal medyada da Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi için adeta kazan kaldırdı. Twitter’da #Saat20deCHPÖnüne, #Kılıçdaroğluİstifa hashtagleri açıldı, binlerce tweet atıldı.
CHP GENÇLİK KOLLARI DA OTURMA EYLEMİ BAŞLATTI
CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Hakan Imırgı başkanlığındaki bir grup genç, CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemi başlattı.

Imırgı ve beraberindeki gençler, öğle saatlerinde üzerilerinde “Artık tamam”, “Parti içinde de yazan pankartlarla parti genel merkezi önüne geldi.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP Hatay’da sliniyor mu? Optimar’a göre Lütfü Savaş 10 puan fark yedi

Tüm tepkilere rağmen CHP’nin Hatay’da yeniden aday gösterdiği Lütfü Savaş, son ankette AK Parti adayının …

Bir yanıt yazın