CHP’li vekil’den HDP isyanı: Oylarımızı geri istiyorum

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir’de yaşayan bir kısım CHP’linin, barajı aşabilmesi için HDP’ye oy verdiğini düşündüğünü belirterek, “Hakkımı helal etmiyorum, HDP’ye verilen oyları geri istiyorum” dedi.
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin resmi olmayan sonuçlarını değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP seçmeninin oylarını HDP’ye vermesine isyan etti.
Seçim sonuçlarını incelediklerinde önceki seçime göre oylarında 4 puanlık bir azalma olduğunu belirten Bayır, “HDP’nin vermiş olduğu televizyon reklamlarında özellikle baraj problemi olduğu iması, ‘bize biraz omuz atın emanet de olsa oy verin’ çıkışı oldu. Bir çok kesimi etkiledi. Kentte yaşayan (İzmir) yüzde 2 civarında aydın bir kesimin HDP’nin barajı aşması için oy verdiğini düşünüyorum.” diye konuştu.
CHP’nin emanet oy vermekten vazgeçmesi gerektiğini belirten Bayır, 2015 yılının Haziran ayında yapılan genel seçimlerde de aynı tabloyla karşılaştıklarını vurguladı.
‘HAKKIMI HELAL ETMİYORUM’
2015 Haziran ayındaki seçimde HDP’nin İzmir’de 85 bin oyla bir milletvekili çıkardığını aktaran Bayır, şunları kaydetti:
“O zaman da ‘HDP barajı aşamaması durumunda AK Parti daha çok milletvekili çıkarır’ diye düşünen o aydın kesim bu partiye 20 bin oy kaydırdı. Yalnız bu seçimde AK Parti fazladan bir milletvekili çıkardı. Kasım ayındaki seçimlerde bu öyle olmaz. ‘Hakkımı helal etmiyorum, HDP’ye verilen oyları geri istiyorum’ dedim. Seçim sonuçlarına göre vekil sayımızı birinci bölgede bir arttırarak 7’ye yükseltmiştik. CHP, ‘Kızılay’ gibi bir yardım kuruluşu değil. Ya da Hilal-i Ahmer Cemiyeti değil. Önce kendi iktidar olması lazım. Bunun zamanı gelmiştir. Artık emanet oy vermekten vazgeçmeli. Gerçek CHP’lilerin kendi partisi dışında herhangi bir partiye farklı hesaplar yaparak oy vermemeleri gerekiyor.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Işıkhan: CHP’li belediyeler iflas bayrağını çekmiş durumda

Keçiören’de konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK’ya en borçlu 5 belediyenin tamamının …

Bir yanıt yazın