YKS TYT AYT ve YDT soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, sorusu ÖSYM’nin yayımladığı sınav takvimiyle belli oldu. YKS için hazırlıklarını tamamlayan ve dün birinci oturum TYT bugün ise ikinci oturum AYT ve YDT’ye katılacak öğrenciler sonuçları beklemeye başladı.

Üniversite hayali ile katıldıkları sınavın sonuçlarını merak eden öğrenciler bir yandan da sınavın soruları ve cevaplarını görüntülemek istiyor. Peki, YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS TYT AYT ve YDT soruları ve cevapları yayınlandı mı?..

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) son gün… Üniversite adaylarının katıldığı YKS’nin birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) dün saat 12.30’da sona erdi. YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) de bugün uygulanacak. Sınav için uzun süredir hazırlık içinde olan binlerce üniversite adayı, sınav sonuçları için bekleyişe geçti…

Sonuçların açıklanmasının ardından tercihlerini yapacak öğrenciler, sonuçların açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki, YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 YKS TYT AYT ve YDT soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? İşte merak edilenler…

YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) son gün… Üniversite adaylarının katıldığı YKS’nin birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) dün saat 12.30’da sona erdi. YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) de bugün uygulanacak. Sınav için uzun süredir hazırlık içinde olan binlerce üniversite adayı, sınav sonuçları için bekleyişe geçti. Sonuçların açıklanmasının ardından tercihlerini yapacak öğrenciler, sonuçların açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki, YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 YKS TYT AYT ve YDT soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? İşte merak edilenler…

YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ , EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmakta . Bu adayların SAY, SÖZ , EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

<p>Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (engelli öğrenciler için 100 ve üzeri) olması gerekmekte.

TYT’de elde edilen 200 ve üzeri puan, iki yıl süreyle geçerlidir. Uygulamaya yönelik usul ve esaslar, YÖK tarafından belirlenecek.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

YRP MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz: Sonumuz Saadet’e dönecek

AK Parti’yi ve Murat Kurum’u destekleyici ifadelerinin ardından disiplin kuruluna gönderilen Yeniden Refah Partisi Merkez …

Bir yanıt yazın