Başkan Erdoğan: Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözüm bulunması da gayemizdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ortak açıklama yaptı. Erdoğan konuşmasında, “Kıbrıs milli davamız, Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözüm bulunması da gayemizdir. Biz Türk tarafı olarak son 50 senedir her türlü çabayı gösterdik. Türkiye, Kıbrıslı Türklerin bir Kıbrıs Rum devletinde azınlık haline getirilmesine asla izin vermeyecektir. Biz Doğu Akdeniz’de istikrarın güçlenmesinde katkı sağlayacağımız bir çözüme özellikle yapıcı katkılar sağlayarak sürdürdük, sürdüreceğiz.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle; Sayın Cumhurbaşkanı, saygı değer bakanlar değerli basın mensupları sizleri en kalbş duygularla selamlıyorum. Aziz milletimizim teveccühüyle yeniden cumhurbaşkanı seçildikten sonra ülkelerimiz arasındaki sarsılmaz bir gerçek olarak KKTC’yi ziyaret etmekten memnuniyet duyuyorum. Özellikle adayı en büyük ihtiyacı olan su ile buluşturduk. Bu hayat suyunun buluşturumasıyla ekonominiz için çok önemli adım attık.
Nitekim bugün Cumhurbaşkanı Sayın Akıncı ile gerçekleştirdiğimiz ikili görüşmede birçok konuyu ele aldık. Kıbrıs meselesinin çözüm sürecinde gelen aşama hakkında bir durum değerlendirmesinde bulunduk. Kıbrıs milli davamız, Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözüm bulunması da gayemizdir. Biz Türk tarafı olarak son 50 senedir her türlü çabayı gösterdik.
Türkiye,Kıbrıslı Türklerin bir Kıbrıs Rum devletinde azınlık haline getirilmesine asla izin vermeyecektir. Biz Doğu Akdeniz’de istikrarın güçlenmesinde katkı sağlayacağımız bir çözüme özellikle yapıcı katkılar sağlayarak sürdürdük, sürdüreceğiz.
Garantör bir ülke olarak Uluslararası hukuk çerçevesinde Kıbrıs için hak aramaya devam ederiz. Bir diğer konu Sayın Başkan’ın da ifade ettiği gibi Tekirdağ’da meydana gelen kazada 24 kardeşimiz maalesef bu tren kazasında öldü. Kendilerine Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum.
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın açıklamalarından satır başları şöyle;
Akıncı konuşmasına başlamadan önce Tekirdağ’da yaşanan trafik kazasında hayatını kaybedenlere başsağlığı mesajı diledi.
Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan Anadolu toprakları bugün başta bu iki kıta olmak üzere tüm dünya için bir kavşağa dönüşmektedir.
Rum yönetimi Kıbrıslı Türklerim doğal kaynaklarındaki haklarını görmezden gelen bir tutumda ısrar etmektedir.
Değerli basın mensupları bilindiği gibi BM sekreteri geçici misyonla bir görevlendirme yapmıştır. O atamayı sonu gelmez müzakare sürecinin başlangıcı olarak görmemek gerekir. Kıbrıs Türk tarafı sonu gelmez bir müzakarenin parçası olmayacaktır. 23 Temmuz günü adamıza gelmesi beklenen BM yetkilisi ile yapıcı bir ruhla samimi düşüncelerimizi paylaşacağız. Bu adada eşitlik, güvenlik ve özgürlük içinde yaşanacak adil bir çözüm için katkı yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha duyaracağız.
Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetiminde Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi bundan sonra da yapıcı bir desteğinin devam edeceğine inanıyorum.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …

Bir yanıt yazın