Yeni bakanlar ayağınnın tozuyla göreve başladılar

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 66. Hükümet’te yer alan bakanlar yemin ederek görevlerine başladı.

BERAT ALBAYRAK

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrakoldu. Albayrak bugün Meclis’te yemin ettikten sonra eski Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten görevi teslim aldı.

Şimşek’ten görevi devralmasının ardından piyasalara önemli mesajlar veren Bakan Albayrak şunları dile getirdi: “Her ortamda Mehmet Bey’i anlatırım. 12 yıl önce yer sofrasında yediğimiz yemekten beri. Hazine Müsteşarlığı da artık bakanlık oldu. Rütbe yükseldi. Hazine çok güçlü bir insan kaynağı havuzu olan,güçlü bir kurum. Mali ve para politikasında yeni kabineyle çok daha hızlı hareket eden bir döneme giriyoruz.Mali ve bütçe disiplini noktasında dünyaya örnek teşkil edecek, para politikasında da güçlü ve diri bir döneme girilecek. Piyasa ekonomisiyle daha uyumlu ve güçlü olacağız. Enflasyonu tekrar tek hanelere indirmek için çok yoğun mesai harcayacağız. Yapısal değişim konusunda adımları çok daha hızlı atacağız. Küresel finansal sistemle daha entegre olacağız.”
MEHMET ERSOY

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ilk Kültür ve Turizm Bakanı olan Mehmet Ersoy, görevi Numan Kurtulmuş’tan devraldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığında düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Ersoy, turizmde dalgalı geçen 2016’nın ardından 2017’de hızlı bir çıkış döneminin yakalandığına işaret ederek, bundan dolayı Kurtulmuş ve tüm Bakanlık ekibine teşekkür etti.

Ersoy, 2016’nın olumsuz sonuçlarının 2017’de hızla telafi edilmeye başlandığını belirterek, “Açıkcası yeni dönem çok önemli. Niye önemli? Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığım görüşmede, kendisi bana turizm sektörünün bu dönemde öncelikli sektörlerden biri olacağını belirtti; hedefi de o şekilde koydu.” ifadelerini kullandı.

RUHSAR PEKCAN

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, görevi eski Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci’den devraldı.

Pekcan, bakanlıktaki devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu.

Pekcan, iki bakanlığın birleştirilerek Ticaret Bakanlığı adı altında toplandığını anımsatarak, şunları kaydetti:

“Zaten büyük bir aileydik, şimdi daha büyük bir aile olduk ve birlikteliği uyum içinde ve özveriyle daha fazla çalışarak devam ettireceğiz. Sizden de desteklerinizi bekliyorum. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın vermiş olduğu bu görevi layığıyla yerine getirip, 2023 hedeflerine ulaşmak için iş dünyasıyla beraber daha fazla çalışarak, daha fazla özveriyle elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Kadın girişimler adına söz veriyorum. Diğer iş dünyasından daha fazla katkı bekliyorum.”
ZİYA SELÇUK

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Tek güvencem öğretmen arkadaşlarımız, meslektaşlarımız. İnşallah bu güveni sarsmamaya ve beklentileri karşılamaya gayret edeceğiz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığında devir teslim töreni gerçekleştirildi. Milli Eğitim eski Bakanı İsmet Yılmaz, bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Ziya Selçuka teslim etti. MEB’de düzenlenen devir teslim törenine, bakanlık bürokratları katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk burada yaptığı konuşmada, Türkiyenin yeni bir döneme girdiğini, dünya ile rekabet anlamında yeni bir çağın müjdelerini ortaya koymak gibi hedeflerinin olduğunu belirterek, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza bana böyle bir görev verdiği için şükranlarımı arz ediyorum. Öğretmen arkadaşlarımın benim şahsımda Milli Eğitim Bakanlığının koridorlarında temsil edildiğini asla unutmamalı ve aklımızda, düşüncemizde, gönlümüzde tüm hissiyatı taşıdığımızı tekrar vurgulamak isterim. Tek güvencem öğretmen arkadaşlarımız, meslektaşlarımız. İnşallah bu güveni sarsmamaya ve beklentileri karşılamaya gayret edeceğiz” dedi
HULUSİ AKAR

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ilk Milli Savunma Bakanı olan Hulusi Akar, görevi Nurettin Canikli’den devraldı.

Hulusi Akar Milli Savunma Bakanlığındaki bütün faaliyetlerin, görevlerin önemli ve değerli olduğunu belirtti.

“Mesele ülkemizin, milletimizin birliği, bütünlüğü, güvenliği, egemenliği ve bağımsızlığı söz konusu olduğu yapılan görev çok daha büyük hassasiyet kesbediyor.” diyen Akar, bu açıdan Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvetlerin, güvenlik hizmetini yürütme konusunda bir bütün halinde fedakarlıklar, kahramanlıklar yaptıklarını, yapmaya devam ettiklerini vurguladı.

Arazide yürütülen terörle mücadele operasyonlarında büyük kahramanlık hikayeleri bulunduğunu dile getiren Akar, “Milli ve yerli sanayimizle araçlarımızı, gereçlerimizi, silahımızı, mühimmatımızı üretmenin verdiği güven içinde bize düşen görevleri en etkin şekilde yapma imkanı bulduk, bulmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.
MURAT KURUM

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine getirilen Murat Kurum, görevi Mehmet Özhaseki’den devraldı.

Bakanlığa gelişinde Özhaseki ve bakanlık bürokratlarınca çiçeklerle karşılanan Kurum, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Bize düşen Sayın Cumhurbaşkanımızın, milletimizin güvenerek verdiği bu görevi layıkıyla yerine getirmek.” dedi.

Mecliste namus ve şeref üzerine ant içtiklerini hatırlatan Murat Kurum, bunun gerektirdiği şekilde milletin ve devletin malını koruyacaklarını, deneyimlerini bakanlığa en iyi şekilde aktarmaya çalışacaklarını söyledi.
BEKİR PAKDEMİRLİ

Tarım ve Orman Bakanlığına getirilen Bekir Pakdemirli, görevi eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’dan devraldı.

Pakdemirli, Bakanlıktaki devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, dünden itibaren Türkiye’de yeni bir dönemin başladığını, bunun büyük sorumlulukları da beraberinde getirdiğini söyledi
FAHRETTİN KOCA

Sağlık Bakanlığına getirilen Fahrettin Koca, görevini Ahmet Demircan’dan devraldı.

AK Parti hükümetlerinin bugüne kadar gerçekleştirdiği sağlıkta dönüşüm reformunu daha ileri bir noktaya taşımayı hedeflediklerini bildiren Koca, şunları kaydetti:

“Bunun yanında bu süreçte özellikle çalışan memnuniyetiyle birlikte hasta memnuniyetini öncelikli kılacağımızı ifade etmek istiyorum. Vatanımıza, milletimize hayırlı olur inşallah. Az konuşup çok icraat yapan bir Bakanlık olacak inşallah. Bu süreçte hep birlikte yol alarak, daha ileri noktalara bu hizmeti götüreceğimize inanıyorum.”

Konuşmaların ardından Demircan ve Koca birbirlerine hediyeler takdim etti.
CAHİT TURHAN

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, görevi eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’dan devraldı.

Turhan, Bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Bakanlığın ülke insanının hayatını kolaylaştırmada, günlük hayatında, seyahatinde ve haberleşmesinde erişilebilir ve ulaşılabilir olması konusunda büyük projelere imza attığını söyledi.
MUSTAFA VARANK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, görevi eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den devraldı.

Bakanlığın makam toplantı salonunda gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Varank, Özlü’nün bakanlık dönemindeki gayret ve emeklerine yakından şahit olduğunu söyledi. Varank, “Bu vesileyle kendilerine milletimiz adına da ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Yapacak çok işimiz var, çok yoğun bir gündemimiz olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonunu hayata geçirmek için ‘bismillah’ diyerek hemen çalışmaya başlayacağız. Rabbim inşallah milletimize karşı bizleri mahcup etmesin, bizlere hayırlı, faydalı hizmetler yapmayı nasip etsin.” diye konuştu.
Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığına getirilen Zehra Zümrüt Selçuk, görevi Jülide Sarıeroğlu’ndan devraldı.

Selçuk, Bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinde bakan olarak yer almanın onurunu yaşadığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu.

Bakanlık görevinin büyük bir sorumluluk olduğunu ifade eden Selçuk, “İki bakanlığın birleşmesiyle bu sorumluluğumuz arttı. Burada en büyük yardımcılarım, tecrübe, birikim ve bu zamana kadar gerçekleştirdikleri başarılarıyla Sayın Jülide Sarıeroğlu hanımefendi ile bakanlık teşkilatı olacaktır.” dedi.
FATİH DÖNMEZ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 66. Hükümet’te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevine getirilen Fatih Dönmez, görevi Berat Albayrak’tan devraldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuşan yeni kabinenin ilk Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, öncelikle Recep Tayyip Erdoğan’a kendisini bu göreve layık gördüğü için teşekkür etti.

Dönmez, devlette bir göreve nasıl girildiğinin değil, nasıl çıkıldığının önemli olduğunu belirterek, “İlk göreve başladığımızda uçak kriziyle başlamıştık. Hatta o günlerde kendisinin (Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak) çocuğu olmuştu. Tam kış arifesiydi. Doğalgaz talebinin de çok sıkıntılı bir dönemindeydi. O günlerde bu binanın ışıkları hiç sönmedi. Hamdolsun bir sıkıntı yaşamadan, bir ekip ruhuyla, vatandaşlarımıza bu konuda bir sıkıntı yaşatmadan o problemleri aştık.” dedi.
MEHMET MUHARREM KASAPOĞLU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinde Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yapacağı açıklanan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, eski Bakan Osman Aşkın Bak’tan görevini teslim aldı.

Devir teslim töreninde açıklamalarda bulunan Kasapoğlu, “Hayırlı olsun” diyerek sözlerine başlarken, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Allah hayırlı eylesin. Şüphesiz her şey onun ol demesiyle oluyor. Milletimize, gençliğimize, çocuklarımıza saygılarımı sunuyorum. Saygıdeğer bakanıma sonsuz teşekkürler ediyorum. Allah sizden razı olsun. Bu vesileyle, daha önceki bakanlarımızı da saygıyla yad ediyorum. Büyük sorumluluk gerektiren bu şerefli vazifeye beni layık gören saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza, duydukları güven için şükranlarımı arz ediyorum. Daima desteğinizi göreceğimiz için bahtiyarız Sayın Bakanım. Şahsen çok şanslı olduğumu düşünüyorum, bundan önceki görevim esnasında, Değerli Bakanım Osman Aşkın Bak ile birlikte çalışma imkanı buldum. Onunla birlikte Türkiye’nin her noktasında çok güzel eserler inşa ettik, güzel aktiviteler düzenledik. İnşallah bu hizmet yarışında yorulmadan koşmaya devam edeceğiz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP’li Zeydan Karalar ve Taş Medreseliler

Aziz Dağtekin Yazdı Peygamber efendimiz Hz. Muhammed, “Irkçılığa çağıran bizden değildir. Irkçılık için savaşan bizden …

Bir yanıt yazın