Türkiye, kayıtsız şartsız demokrasi için yeniden ayakta!

FETÖ’cü 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde yaşananlar unutulmadı. 15 Temmuz halkın yeniden ayağa kalkmak için verdiği mücadelenin adı oldu. O gecenin kahramanları yani Türk Milleti, ülkesine ve birliğine sahip çıktı. Askeriyle, polisiyle, gazetecisiyle darbe püskürtüldü. Türkiye bugün demokrasiye olan bağlılığını bir kez daha gösterecek 15 Temmuz şehitlerini anacak.
Türk halkı, bir yaz akşamı sıradışı ve tüm dünyada hayranlık uyandıran bir ruh hali içinde sokaklara döküldü. Ses duvarını aşarak alçak uçuş yapan savaş uçaklarının korkunç uğultusu altında, üstüne yürüyen tanklara, atılan bombalara, helikopterden fırlatılan top mermilerine, üstüne sıkılan kurşunlara rağmen meydanlara koştu.
Türkiye 15 Temmuz 2016’da, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu bazı generallerin ve askeri personelin içinde olduğu darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. İhanet girişimi halkın sokağa çıkması ve TSK içindeki çoğunluğun destek vermemesi üzerine akamete uğradı. Bu cunta girişiminin bilançosu ise çok ağır oldu. Türkiye’nin hainlere karşı verdiği 15 Temmuz mücadelesinde 251 kişi şehit oldu, 2196 vatandaşımız ise yaralandı. O karanlık gecede FETÖ’cü pilotların kullandığı F-16 uçakları Güneydoğu’nun dağlarında PKK’lı teröristler için bile bu kadar acımasız olmamıştı.
Atatürk Havalimanı’nı işgal eden darbecilere karşı bir vatandaşımız tankların önüne yatmış, fotoğraf sembol olmuştu.
Atatürk Havalimanı’nı işgal eden darbecilere karşı bir vatandaşımız tankların önüne yatmış, fotoğraf sembol olmuştu.
15 TEMMUZ DESTANI YAZILDI
Yani bize ait olan uçaklar bize karşıydı o gece. Türkiye’nin başkentinde darbecilerin kontrolündeki iki uçak kendilerine engel olabileceğini düşündükleri Polis Özel Harekât’a bombalar yağdırdı ve 51 yiğit vatanı için canını feda etti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde toplanan vatandaşlar da Meclis binası da bombalandı. Ancak o gece demokrasi kazandı. Tankın önüne yatanlar, kuşunlara göğüs açanlar, İstanbul, Ankara başta olmak üzere tüm Türkiye darbeci hainlere direndi ve 15 Temmuz destanı yazıldı.
FETÖ’cü askerler sokağa inen halkın direnişi karşısında şaşkına dönmüştü.
FETÖ’cü askerler sokağa inen halkın direnişi karşısında şaşkına dönmüştü.
Türkiye’nin her yerinde tören var
15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle ülkenin dört bir yanında etkinlikler yapılacak. İstanbul’da Şehitler Köprüsü’nde yapılacak etkinliğe Erdoğan da katılacak.
Türk Milleti, darbecilerin kalkışmasını engellemiş, köprüye yürümüştü.
Türk Milleti, darbecilerin kalkışmasını engellemiş, köprüye yürümüştü.
15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan 20 vatan evladının çocukları, belediyenin organizasyonu ile Nevşehir’de bir araya geldi. Şehit çocukları, 15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Kapadokya’da peribacalarının en yoğun bulunduğu Zelve-Paşabağları bölgesini gezdi.
İstanbul Beykoz’da, sokaklardaki duvarlara, darbe girişimi sırasında yaşananlar resmedildi.15 Temmuz Şehitler Anıtı ve şehit Ömer Halisdemir’in resminin de çizildiği duvarlara ayrıca “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” yazıldı. Atatürk’ün resmi ve Türk Bayrağı motifleri de işlendi.
Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’nde, dünya engelli dalış rekortmeni sporcu Cem Esmeray, 15 Temmuz dolayısıyla 15 metre derinliğe tüpsüz dalış gerçekleştirdi. Bir süre suyun altında kalan dalgıç Esmeray, burada “15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” yazılı Türk Bayrağı açtı.
Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde yüzücüler, darbe girişiminde şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker anısına kulaç attı. Nedip Cengiz Eker Yüzme Yarışları, Marmaris Belediyesi Yüzme Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe, 6 kategoride 98 sporcu katıldı. Yarışmalara katılanlara madalya verildi.
Belgrad’da pedallar dostluk için çevrildi
Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da, 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında “Pedallar dostluk ve demokrasi için dönüyor” sloganıyla bisiklet yarışması yapıldı. Yarışma, Türkiye’nin Belgrad Büyükelçiliği ve Sırbistan Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlendi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

YRP MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz: Sonumuz Saadet’e dönecek

AK Parti’yi ve Murat Kurum’u destekleyici ifadelerinin ardından disiplin kuruluna gönderilen Yeniden Refah Partisi Merkez …

Bir yanıt yazın