Hazine ve Ekonomi Bakanı: Piyasalarla kavga etmeyeceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonomide yeni dönemi açıkladı. “Piyasalarla kavga etmeyeceğiz, kazan-kazan ilişkisine bağlı yürüyeceğiz” diyen Albayrak, Merkez Bankası’nın iktisadi hayatı doğru gördüğünü ve etkin bir Merkez Bankası hedeflediklerini de vurguladı.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomide yeni dönemle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.
Albayrak açıklamasında, “Fiyat istikrarı ve büyüme birbirinin alternatifi değil. Türkiye hiçbir zaman bu kadar cazip olmayacak, herkesi dinleyeceğiz, herkesin aklına ihtiyacımız var.” diye konuştu.
“PİYASALARLA KAVGA ETMEYECEĞİZ”
Albayrak konuşmasının devamında şunları söyledi:”Piyasalarla kavga etmeyeceğiz, kazan-kazan ilişkisine bağlı yürüyeceğiz. Enflasyonda hissedilir bir iyileşme sağlayacağız. Bütçe disiplininden taviz verilmeyecek ayakları yere basan program hazırlanacak. Etkin bir Merkez Bankası hedefliyoruz. Merkez Bankası iktisadi hayatı doğru görüyor kurguluyor. Yabancı yatırımcılar için Türkiye bir daha hiç bu kadar cazip olmayacak. Eylül’e kadar gerçekçi güçlü bir program hazırlayacağız.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP Hatay’da sliniyor mu? Optimar’a göre Lütfü Savaş 10 puan fark yedi

Tüm tepkilere rağmen CHP’nin Hatay’da yeniden aday gösterdiği Lütfü Savaş, son ankette AK Parti adayının …

Bir yanıt yazın