Atatürk’e hakaret eden Safiye’nin cezası belli oldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Anıtkabir’de çektiği provokasyon içerikli görüntüyü sosyal medyada paylaşmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında Safiye İnci hakkında “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açtı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik Anıtkabir’de çektiği provokasyon içerikli görüntüyü sosyal medyadan paylaşan Safiye İnce hakkında “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu’nda görevli Cumhuriyet Savcısı Ahmet Dalgalı’nın hazırladığı iddianamede, Safiye İnci’nin Instagram hesabından paylaştığı görüntüdeki sözleri aktarıldı ve bu sözlerin, “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret niteliğinde olduğu” ifade edildi.
Safiye İnci’nin, soruşturma aşamasında alınan ifadesinde, “bir anlık düşüncesizliği nedeniyle böyle bir şey olduğunu” söylediği ve pişmanlığını dile getirdiği bildirilen iddianamede, sanığın “Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun” uyarınca “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapsi talep edildi.
İddianameyi kabul eden Ankara 28. Asliye Ceza Mahkemesi, Safiye İnci’nin tutukluluğunun devamına karar verdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

YRP MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz: Sonumuz Saadet’e dönecek

AK Parti’yi ve Murat Kurum’u destekleyici ifadelerinin ardından disiplin kuruluna gönderilen Yeniden Refah Partisi Merkez …

Bir yanıt yazın