Kanlı Ay Tutulması başladı…

Dünyanın heyecanla beklediği Kanlı Ay Tutulması başladı. Türkiye’den de görülebilecek olan Kanlı Ay Tutulması’nı haberimizin içerisinde yer alan canlı yayın bağlantısı ile izleyebilirsiniz.
Bu akşam 21. yüzyılın en uzun Kanlı Ay tutulması yaşanıyor. Vatandaşlar heyecanla bekledikleri ay tutulmasını nasıl canlı izleyebileceklerini araştırıyor. Türkiye saati ile 20.10’da başlayan Kanlı Ay tutulması, tüm şiddetiyle saat 22.30’a kadar devam edecek. İşte, Kanlı Ay Tutulması canlı yayını ve tüm detayları…
KANLI AY TUTULMASI CANLI İZLE
KANLI AY TUTULMASI NEREDEN İZLENİR?
27 Temmuz’da son yüzyılın en uzun tam ay tutulması gerçekleşecek. Tam ay tutulmasının en net görülebileceği yerlerden biri de Denizli olacak. 27 Temmuz gecesi saat 20.30-01.15 arasında Laodikya Antik Kenti’nde tam ay tutulması gözlemi konusunda Türkiye’deki tek organizasyonun Denizli’de gerçekleştirileceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Yüzyılın en önemli gök olaylarından birine şahit olunacak programa ülkemizin yetiştirdiği çok değerli bilim insanlarından astronomi biliminin duayenleri de katılacak” dedi.
Bu yılın en uzun Ay tutulması, yarın akşam Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi’nde de izlenebilecek. Rasathane Müdür Vekili Doç. Dr. Tolgahan Kılıçoğlu, 27 Temmuz’da gerçekleşecek tutulma esnasında Ay’ın, yerin oluşturduğu gölgenin içinden geçeceğini ve kızılımsı renk alacağını söyledi.
Tutulmanın TSİ ile 20.15’te başlamasına karşın 21.24’e kadar Ay’ın ışığında belirgin değişim olmayacağını belirten Kılıçoğlu, bu saatten itibaren Ay’ın, yerin tam gölgesi içine girmeye başlayacağını ve gökyüzünde bir bölümünün kararmış gibi gözükeceğini dile getirdi.
Saat 22.30’da ise Ay’ın tamamen yerin gölgesi içine gireceğini ve kızılımsı renge bürüneceğine dikkati çeken Kılıçoğlu, “Ay’ın bu görüntüsü saat 00.13’e kadar sürecek olup bu andan sonra Ay bir ucundan yavaş yavaş aydınlanmaya başlayacak, saat 01.19 gibi tam gölgenin içinden çıkacak ve eski haline yakın hale dönecektir. Tam tutulma bir saat 43 dakika olup en iyi gözlem yapılabilecek saatler 22.30 ile 00.13 arasıdır. Bu anlamda son yüzyılın en uzun gözlenen Ay tutulmalarından biri olacaktır.” ifadelerini kullandı.
KANLI AY TUTULMASI TÜRKİYE’DEN İZLENEBİLECEK Mİ?
27 Temmuz Cuma 2018 tarihinde meydana gelecek olan 21. yüzyılın en uzun tutulması olarak ifade edilen Kanlı Ay tutulması, ülkemizde saat 22.00’dan sonra izlenebilecek ve Türkiye’de Kanlı Ay Tutulması yaklaşık 2 saat boyunca görülebilme imkanı elde edilebilecek.
AY’IN TUTULMA SAATLERİ:
27 Temmuz saat 20.15 Kısmi Tutulma başlangıcı
27 Temmuz saat 21.25 Parçalı Tutulma başlangıcı
27 Temmuz saat 22.30 Tam Tutulma başlangıcı
27 Temmuz saat 23.22 Azami Tutulma
28 Temmuz saat 00.14 Tam Tutulma sonu
28 Temmuz saat 01.19 Parçalı Tutulma sonu
28 Temmuz saat 02.29 Kısmi Tutulma sonu
KANLI AY TUTULMASI İZLERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Ay tutulmasını izlemek için aşağıdakilere dikkat etmeniz yeterli.
Hava durumunu kontrol edin, ısıya uygun giyinin.
Ay tutulmasını görebileceğiniz uygun bir konum bulun. Dünya’da gece olduğu kentlerde bu mümkün. Ancak yapay ışıkların ve hava kirliliğinin bulunmadığı taşra, en açık gökyüzüne ve izleme koşullarına sahip.
Kişisel güvenliğinizi ciddiye alın. Karanlıkta yalnız yürümeyin. Arkadaş ve ailenize nerede olduğunuzu haber verin.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Yerli motor, Kızılelma ve ANKA-3’e güç katacak!

Türkiye’nin ilk yerli ve milli turbofan motoru TF6000, test sisteminde ilk kez çalıştırıldı.. TF6000, test …

Bir yanıt yazın