Papaz için telefon diplomasisi sürüyor! Çavuşoğlu, Pompeo ile görüştü!

Telefon diplomasisi sürüyor: Çavuşoğlu, Pompeo ile görüştü!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Pompeo ile telefon görüşmesi yaptı.
ABD Başkanı Donald Trump ve yardımcısı Mike Pence’in, ABD’li papaz Andrew Craig Brunson’ın serbest bırakılmaması halinde Türkiye’ye yaptırım uygulayacakları şeklindeki tehditkar söylemlerinin Türkiye ile ABD arasında neden olduğu gerilimin ardından; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile ikinci kez telefonla görüştü.
ABD Başkanı Donald Trump ve yardımcısı Mike Pence, perşembe günü sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamalarda, ABD’li papaz Andrew Craig Brunson’ın serbest bırakılmaması halinde Türkiye’ye yaptırım uygulanacağı yönünde tehditkar söylemlerde bulunmuşlardı.
Bu açıklamalara Türkiye’den çok sert tepki gösterilmişti.
Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, aynı gün telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Görüşmede Çavuşoğlu, Pompeo’ya, Türkiye’nin kimsenin tehdidine boyun eğmeyeceğinin ve hukuk kurallarının istisnasız herkes için geçerli olduğunun altını çizmişti.
Çavuşoğlu ile Pompeo, bugün de telefonla görüştü.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Vahşi terör saldırısı ile sarsılan Rusya’da ölü sayısı 143’e çıktı

Moskova’da Crocus Belediye Binası’nda yer alan konser salonuna düzenlenen terör saldırısında ölü sayısı 143’e çıkarken …

Bir yanıt yazın