Benzinin litre fiyatı 6 lira 68 kuruş olacaktı ama ÖTV frenledi!

Türk ekonomisi unutulmaz günlerden geçiyor. Başka ürünlerin vergisi artırıldığı için benzin ve motorinde ÖTV sabit. Eğer böyle olmasaydı dün benzine gelen 22 kuruş zamla birlikte benzinin litre fiyatı 6 lira 68 kuruş olacaktı! Motorin ise 6 TL barajını geçiyordu.
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), benzin ve motorin fiyatlarına 31/07/2018’den itibaren geçerli olmak üzere zam yapıldığını duyurdu.
Yapılan açıklamada, “31/07/2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; benzinde 22, motorinde 14 kuruş/litre fiyat artışı gerçekleşmiş olup ÖTV’den karşılandığından pompa fiyatlarına yansımayacaktır” ifadeleri kullanıldı.
Türkiye ekonomisi tarihi günlerden geçiyor. Bu zam devlet bütçesinden feragat edildiği ve başka ürünlerin vergileri artırıldığı için pompaya yansımayacak. Şayet yansıyor olsaydı benzinin litresini 6 lira 68 kuruştan alıyor olacaktık! Motorin ise 6 lira 1 kuruştan satılacaktı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Batma noktasına gelen Yunan adaları, Türklerle bayram ediyor!

Yunan adalarına kapıda vize uygulamasının başlamasıyla birlikte 9 günlük bayram tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar, Ayvalık’ta …

Bir yanıt yazın