ABD ile kritik görüşme trafiği

Diplomatik ilişkilerin canlı tutulması için ABD’ye giden 9 kişilik Türk heyeti ile ABD’li heyet arasındaki kritik görüşme sona erdi. Rahip Brunson hakkında ABD Dışişleri’nde yapılan ilk görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. İran yaptırımları ve Halkbank davası konusunda ABD Hazine Bakanlığı’nda yapılacak ikinci görüşme ise ilk görüşmenin ardından başladı. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye ile ABD arasındaki mevcut sorunların çözümüne yönelik ABD’ye gelen Türk heyetinin ABD Dışişleri Bakanlığında Amerikalı yetkililerle gerçekleştirdiği görüşme sonrası yaptığı açıklamada, görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.
Ankara ile Washington arasında çeşitli konularda yaşanan gerilim nedeniyle olağanüstü olarak ABD’ye giden 9 kişilik Türk heyeti, ABD’nin başkenti Washington’da ABD’li yetkililerle buluştu.
TÜRK HEYETİ ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDA
Toplantının yapılacağı ABD Dışişleri Bakanlığı girişinde çekilen bir fotoğrafta, Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sedat Önal ve Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç’ın, ABD Dışişleri Bakanlığı çalışanı tarafından karşılandığı görüldü.
Başta evanjelik papaz Brunson olmak üzere Suriye ve benzeri konularda anlaşmazlıklar yaşayan iki NATO ülkesi arasında yükselen tansiyonun düşürülmesi amaçlanan toplantıların ilki tamamlandı.
İKİNCİ TOPLANTI ABD HAZİNE BAKANLIĞI’NDA BAŞLADI
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Heather Nauert’in belittiği gibi toplantıya ABD heyeti adına Dışişleri Sekreteri John Sullivan başkanlık etti. İlk toplantı sonrasında Türk Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ve ABD Dışişleri Sekreteri Sullivan toplantının yapıldığı ABD Dışişleri Bakanlığı binasından birlikte ayrıldı.
Rahip Brunson ve terör örgütlerine karşı ortak çalışma başlıklarının konuşulduğu birinci toplantının ardından, İran yaptırımları ve Halkbank davası konuşulacak olan ikinci toplantı ABD’nin Hazine Bakanlığı’nda başladı.
Bakanlık Sözcüsü Nauert, Başkanlığını Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal’ın yaptığı 9 kişilik Türk heyeti ile ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan’ın başkanlığını yaptığı Amerikan heyeti arasındaki görüşmeye ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Yapılan kısa açıklamada, “Türk yetkililerle ilave görüşmeler yaptık. Görüşmeler devam ediyor.” ifadesine yer verildi.
Heyetler arasındaki görüşme yaklaşık 50 dakika sürmüştü.
ABD Dışişleri Bakanlığında yapılan görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmazken, Türk heyetinin ABD Hazine Bakanlığı yetkilileriyle de bir araya gelmesi bekleniyor.
Türk heyetinde Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığından üçer temsilcinin bulunduğu kaydedilmişti.
Türk heyetinin temaslarına Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da eşlik ediyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Vahşi terör saldırısı ile sarsılan Rusya’da ölü sayısı 143’e çıktı

Moskova’da Crocus Belediye Binası’nda yer alan konser salonuna düzenlenen terör saldırısında ölü sayısı 143’e çıkarken …

Bir yanıt yazın