Trump: Türkiye ile ilişkilerimiz bu dönemde iyi durumda değil

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’den alınan çelik ve alüminyum gümrük fiyatlarını iki katına çıkardığını açıkladı.
Trump Twitterdan yaptığı paylaşımda, "Türk lirası, çok güçlü dolarımız karşısında hızla düşerken Türkiyeden gelen çelik ve alüminyum üzerindeki gümrük vergilerinin ikiye katlanmasına onay verdim. Bu oran artık alüminyumda yüzde 20, çelikte de yüzde 50 olacak. Türkiye ile ilişkilerimiz bu dönemde iyi durumda değil” dedi..

Trump, geçtiğimiz Çarşamba günü, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soyluya, hapiste bulunan ABDli papaz Andrew Brunson ve diğer insan hakları ihlallerinde lider rollere sahip oldukları konusunda yaptırım uygulanacağını açıklamıştı.
Brunson, FETÖ ve PKK adına suç işlemek ve casusluk suçlamalarıyla 2 yıl önce hapse atılmıştı.
Temmuz ayı sonlarında, Brunson bir Türk hapishanesinden serbest bırakıldı ve ev hapsine alındı.
Brunson, hakkındaki suçlamaları reddediyor ve ABD yönetimi ise Brunson’un suçsuz olduğunu belirterek, serbest bırakılmasını talep ediyor.

 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan, emeklilere bankaların promosyonunu müjde olarak sundu!

Kayseri’de vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere müjde verdi ve bankaların promosyon …

Bir yanıt yazın