Trump, Hakan Atilla’yı Pensilvanya’ya nakletti!

Rahip Brunson gerilimi tüm hızıyla devam ederken ABD’den çarpıcı hamle geldi. Connecticut eyaletinde tutuklu bulunan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın ABD’nin Pensilvanya eyaletinde bir cezaevine nakledildiği ortaya çıktı. Naklin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de yaşadığı Pensilvanya eyaleti olması dikkat çekti.
ABD’de tutuklu bulunan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın Pensilvanya eyaletinde bir cezaevine nakledildiği ortaya çıktı.
Habertürk’ten Nalan Koçak’ın haberine göre; Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, FETÖ elebaşı Gülen’in yaşadığı Pensilvanya eyaletinde bir cezaevine nakledildi.
‘KOŞULLARI DAHA İYİ BİR HAPİSHANE’
Amerikan Federal Mahkum Sistemi’ndeki bilgilere göre Atilla, Pensilvanya’daki Schyulkill Cezaevinde bulunuyor. Serbest bırakılacağı tarih ise sistemde 25 Temmuz 2019 olarak görünüyor. Cezaevinin internet sitesindeki bilgilere göre, burası sadece erkek hükümlülerin tutulduğu orta güvenlikli bir cezaevi. Basındaki bazı haberlere göreyse diğerlerine kıyasla koşulları daha iyi bir hapishane.
Hakan Atilla, İran yaptırımları davasında New York Bölge Mahkemesi tarafından suçlu bulunmuş, geçtiğimiz mayıs ayında da hapis cezası 32 ay olarak açıklanmıştı. Cezaevinde tutulduğu süre çıkarıldığında cezası 18 ay olarak belirlenmişti. İyi hal nedeniyle de cezada indirim bekleniyordu. Atilla, Connecticut eyaletine bağlı Danbury kentindeki federal cezaevinde tutuluyordu.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fahiş fiyat ile mücadelede “Rekabet Kanunu”nda değişiklik yapılacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Fahiş fiyat artışına karşı alt sınır uygulaması, 2020’de çıkan kanunda 10 …

Bir yanıt yazın