Lask Linz – Besiktaş :2-1

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında temsilcimiz Beşiktaş, Avusturya takımı LASK Linz’i konuk oldu.
Bir önceki turda Faroe Adaları’ndan B36 Torshavn’ı rahat eleyen siyah-beyazlılar, Linz karşısında İstanbul’da oynanan ilk maçta aldığı 1-0’lık galibiyetin avantajı ile çıkmıştı.
Düşük tempolu başlayan mücadelede iki takım ilk 20 dakika birbirlerine oyun olarak üstünlük kuramada. Mücadelede dakikalar 21’i gösterirken temsilcimiz Beşiktaş maçtaki ile organize atağını geliştirdi, Oğuzhan orta alanda Adriano ile paslaştı, Brezilyalı oyuncunun ayağından aşılan top sağ çaprazdaki Lens’in önüne düştü ve Hollandalı yıldızın sert şutu savunmaya çarpıp taca çıktı.
Avusturya temsilcisi LASK Lisk maçta dakikalar ilerledikçe temsilcimiz karşısında gol bulmak için baskısını arttırdı. Mücadelede dakikalar 42’yi gösterirken LASK Linz ani bir atakta pozisyon buldu. Oğuzhan’ın orta alanda kaybettiği top sonrası başlayan hücumda Tetteh, ceza sahası dışından pasını sağ çaprazdaki Joao Victor Santos Sa’ya aktardı, onun uzak köşeye gönderdiği top ağlarla buluştu.
Temsilcimiz Beşiktaş golün şokunu üstünden atmadan dakikalar 44’ü gösterirken LASK Linz ikinci gole çok yaklaştı. Ceza sahasına gönderilen şık pasta Holland bir anda sağ çaprazdan Tolga ile karşı karşıya kaldı, yerden topu köşeye gönderdi ama az farkla auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısında başka pozisyon olmadı ve ev sahibi ekip temsilcimiz Beşiktaş karşısında soyunma odasına 1-0 önde giren taraf oldu.
Temsilcimiz Beşiktaş karşılaşmanın ikinci yarısına Oğuzhan Özyakup – Ricardo Quaresma ile başladı. Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Quaresma’nın oyuna dahil olmasının ardından Beşiktaş hücumda biraz daha etkili olmaya başladı.
Dakikalar 49’u gösterirken Adriano orta sahada topu alıp ceza sahası dışına kadar sürdü, rakibini şık bir şekilde geçen Adriano şut açısını bulmuşken pasını sağdaki Quaresma’ya gönderdi, Portekizli oyuncunun yaptığı orta Linz savunmasından döndü. Dönen topa Tolgay Arslan ceza sahası dışından sert vurdu ama auta çıktı.
Beşiktaş 1-0 geride götürdüğü maçta gol bulmak için rakik karşısında baskını arttırmaya başladığı dakikalarda Roco’nun uzun mesafeli topunda Larin ceza sahası dışında iki rakibinin dengesini bozdu, oraya yetişen Quaresma fırsatını bulup vuruşunu yaptı ancak top az farkla yandan auta gitti.
Karşılaşama 1-0 Avusturya temsilcisinin üstünlüğü ile devam ederken 68. dakikada Roco’nun savunmadan iyi çıkaramadığı top Beşiktaş’ın yarı alanında rakipte kaldı. Gelişen atakta ceza sahası içinde sağ çaprazdan gelen şut kaleci Tolga’dan döndü, ikinci pozisyonda Dominik Frieser topu ağlara yolladı ve Avusturya temsilcisi LASK Link temsilcimiz karşısında 2-0 öne geçmeyi başardı.
Karşılaşmada dakikalar 90’ı gösterirken temsilcimiz Beşiktaş İspanyol golcüsü Alvaro Negredo’nun golü ile skoru 2-1’e getirmeyi başardı.Caner’in sol kanattan yaptığı ortayı ceza sahası içinde Pepe topu ayağıyla indirdi, orada olan Negredo gelişine nefis bir şut gönderdi ve topu köşeye yolladı.
Karşılaşmanın geri kalan kısmında başka gol olmayınca temsilcimiz Beşiktaş 1-0’lık avantaj ile çıktığı rövanş maçında Avusturya temsilcisi LASK Link’e deplasmanda 2-1 yenilmesine rağmen bir üst tura çıkmayı başardı.
CANLI ANLATIM
94-Son düdük geldi! 1-0’lık galibiyetin rövanşında LASK Linz’e Avusturya’da 2-1 mağlup olan Beşiktaş, deplasmanda attığı golün avantajıyla turu geçti ve adını play off etabına yazdırdı.
93-TEHLİKE! LASK Linz üçüncü gole çok yaklaştı. Ceza sahasına havadan gönderilen pasta Yusuf Otubanjo kaleye yakın mesafede ayağının üstüyle vuruşunu yaptı, top az farkla üstten dışarı çıktı.
92-Oyuna girdikten sonra sarı kart gören Negredo, gol sevincinde formasını çıkardığı için kırmızı kart gördü.
91-Bu skor, Beşiktaş’ı play off turuna taşıyacak!
90-LASK Besiktas
GOL! Beşiktaş golü buldu! Caner’in sol kanattan yaptığı ortayı ceza sahası içinde Pepe topu ayağıyla indirdi, orada olan Negredo gelişine nefis bir şut gönderdi ve topu köşeye yolladı. Beşiktaş, LASK Linz deplasmanında farkı bire indirdi.
87-Pepe, Beşiktaş’ta savunmadan hücuma çıktı. Ceza sahasına ona gönderilen topta Pogatetz ile ikili mücadeleye giren Pepe yerde kaldı ve penaltı bekledi ancak oyun devam etti.
87-LASK Linz’de son değişiklik geldi. Thomas Goiginger, yerini Yusuf Otubanjo’ya devretti.
86-Son dakikalarda oyun temposu düşmeye başladı. Skor üstünlüğüne sahip olan LASK Linz, oyunu dengede tutmaya çalışıyor ve soğutuyor.
85-Alvaro Negredo, bir önceki pozisyonun ardından sarı kartla cezalandırıldı.
84-Tansiyon arttı! Alvaro Negredo, hava topu mücadelesinin ardından yere düşen rakibine tepki gösterdi ve ortam bir anda gerildi.
82-LASK Linz’de Thomas Goiginger yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.
80-Normal süreyle son 10 dakikalık zaman diliminin içine girdik. Dakikalar Beşiktaş’ın aleyhine işliyor.
79-LASK Linz’de Samuel Tetteh kenara geliyor, Florian Jamnig oyunda.
78-Beşiktaş bu dakikada rakip kaleyi rahatsız etti. Lens’in sağdan yaptığı orta kaleye paralel bir şekilde giderken kimse dokunamadı, devam eden atakta soldan çıkarılan pasta Babel ceza sahası dışında şut açısını bulamadı. Sonrasında top yeniden boşta olan Lens’e gönderildi ama Hollandalı oyuncu için ofsayt bayrağı kalktı.
76-Jeremain Lens sağ kanatta buluştuğu topla çaprazdan içeri sokulmak isterken kademesindeki Pogatetz’e faul yaptı ve atak sona erdi.
74-Beşiktaş bu dakikalarda orta sahadan çıkmakta zorlanıyor. 2-0 öndeki Linz, Beşiktaş’a ön alanda baskı uygulayarak kendi yarı alanına gelmesini engelliyor.
72-Maçın uzama ihtimali kalmadı. Bu skor LASK Linz’i üst tura çıkaracak. Beşiktaş’ın gol bulması şart.
72-Beşiktaş’ta Tolgay Ali Arslan, yerini Gökhan Gönül’e devretti.
72-Beşiktaş’ta bir değişiklik daha geldi. Cyle Larin kenara gelirken Negredo oyuna girdi.
70-LASK Linz’de Thomas Goiginger topla beraber sağ çaprazdan sokuldu, içeri girmeden şutunu gönderdi ama top üstten auta çıktı.
69-Oyuna girdikten yalnızca 1 dakika sonra gol atan Dominik Frieser, gol sevincini yaşarken formasını çıkardığı için sarı kart gördü.
68-LASK Besiktas
GOL | LASK Linz ikinci golü buldu. Roco’nun savunmadan iyi çıkaramadığı top Beşiktaş’ın yarı alanında rakipte kaldı. Gelişen atakta ceza sahası içinde sağ çaprazdan gelen şut kaleci Tolga’dan döndü, ikinci pozisyonda Dominik Frieser topu ağlara yolladı. LASK Linz, Beşiktaş karşısında 2-0 önde.
66-LASK Linz’de golü atan Victor Santos Sa, yerini Dominik Frieser’e devretti.
64-Beşiktaş sağlı sollu ortalarla gelmeye devam ediyor. Quaresma’nın soldan yaptığı etkili ortada arka direğe yönelen topa kimse kafayı vuramadı.
64-LASK Linz’de Reinhold Ranftl, Babel’e yaptığı faulle sarı kart gördü.
61-Beşiktaş’ta sağ kanada geçen Lens, kale önüne çok etkili bir orta yaptı, Larin uçarak kafayı vurmaya çalıştı ama topa yetişemedi.
60-Maçta üçte ikilik zaman dilimi geride kaldı. 1-0’lık bu sonuç iki takımın da turu geçmesi için yetmiyor. 90 dakika böyle biterse maç uzatmalara gidecek.
58-LASK Linz sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Kale önüne kesilen ortaya Pepe de yükseldi ancak son dokunuş Victor Santos Sa’dan geldi ve aut kararı çıktı.
57-LASK Linz bu dakikada sağ kanattan tehlikeli geldi. Reinhold Ranftl’ın sağ kanattan içeri çevirdiği pasta Lens topa kritik bir anda ayak koyarak gol tehlikesini önledi.
56-Karşılaşmada dakikalar ilerledikçe iki takımın da temposu artmaya başladı. İki ekip de tur için gol arıyor.
54-KAÇTI! Beşiktaş gole yaklaştı. Roco’nun uzun mesafeli topunda Larin ceza sahası dışında iki rakibinin dengesini bozdu, oraya yetişen Quaresma fırsatını bulup vuruşunu yaptı ancak top az farkla yandan auta gitti.
52-AUT! LASK Linz ikinci yarıda ilk kez etkili geldi. Golün sahibi Victor Santos Sa, ceza sahası dışında sol çaprazdan sert bir şut gönderdi, top üstten az farkla auta gitti.
51-Caner Erkin’in sol kanattan ön direğe yaptığı ortada Lens topa hareketlendi ancak savunma Hollandalı oyuncudan önce topa ayak koyarak tehlikeyi önledi.
49-KAÇTI! Beşiktaş çok etkili geldi. Adriano orta sahada topu alıp ceza sahası dışına kadar sürdü, rakibini şık bir şekilde geçen Adriano şut açısını bulmuşken pasını sağdaki Quaresma’ya gönderdi, Portekizli oyuncunun yaptığı orta Linz savunmasından döndü. Dönen topa Tolgay Arslan ceza sahası dışından sert vurdu ama auta çıktı.
48-İkinci yarının ilk tehlikeli atağı Beşiktaş’tan geldi. Caner, sol kanattan topla birlikte ilerleyip pasını önündeki Lens’e aktardı, Hollandalı oyuncu çizgide topa yetişip pasını içeri gönderdi fakat ön direkte Larin topa yetişemedi ve fırsat kaçtı.
47-Beşiktaş ikinci yarıya oldukça kontrollü başladı. Temsilcimiz kendi yarı alanında ve orta alanda hazırlık pasları yapıyor.
46-Beşiktaş ikinci yarıya değişiklikle başladı. Oğuzhan kenara gelirken Quaresma oyuna giriyor.
46-İlk yarının son düdüğü geldi. LASK Linz, Beşiktaş karşısında soyunma odasına 1-0 önde giriyor.
46-Beşiktaş atağında Lens’in sağ kanattan ceza sahası dışına çevirdiği pasta Tolgay doğrudan şutunu gönderdi, top savunmadan geri geldi.
44-TEHLİKE! LASK Linz ikinci gole çok yaklaştı. Ceza sahasına gönderilen şık pasta Holland bir anda sağ çaprazdan Tolga ile karşı karşıya kaldı, yerden topu köşeye gönderdi ama az farkla auta çıktı.
44-Peter Michorl ile ikili mücadeleye giren ve rakibini formasından çeken Medel, sarı kart gördü.
43-Karşılaşma bu sonuçla tamamlanması durumunda uzatmalara gidecek.
42-LASK-Besiktas
GOL | LASK Linz ani bir atakta pozisyon buldu. Oğuzhan’ın orta alanda kaybettiği top sonrası başlayan hücumda Tetteh, ceza sahası dışından pasını sağ çaprazdaki Joao Victor Santos Sa’ya aktardı, onun uzak köşeye gönderdiği top ağlarla buluştu. LASK Linz, Beşiktaş karşısında 1-0 önde.
41-Beşiktaş’ta sağ köşe gönderinin ön bölümlerinde kullanılan serbest vuruşta Caner topu doğrudan kaleye yolladı, kaleci Schlager çıktı ve kontrolü sağladı.
40-Larin sağ kanattan iki rakibinin arasından sıyrılmaya çalışırken faule maruz kaldı. Son hamle Ullmann’dan geldi ve temsilcimiz serbest vuruş kazandı.
39-Roco’nun savunma arkasına gönderdiği uzun topta Larin hareketlendi ancak Pogatetz kafayla topu kalecisine havalandırdı.
37-Linz, Joao Victor Santos Sa ile hızlı hücuma çıkarken Tolgay Arslan’ın orta sahada sert müdahalesi geldi ve atak kesildi. Tolgay hakem tarafından uyarıldı.
36-Oğuzhan ceza sahası dışında topla buluştu, pas vermek yerine içeri girmeye çalıştı fakat rakibine takıldı.
35-Beşiktaş bu dakikada hızlı hücuma çıktı. Ortadan Babel ile başlayan pozisyonda onun pasında Larin sol çaprazdan içeri girdi, çizgiye inip pasını Lens’e çıkardı fakat Lens’ten önce Linz savunması topa ayak koydu.
33-Pogatetz’in orta alandan gönderdiği uzun topta Ullmann sol kanattan hareketlendi fakat top hızlı gidince yetişemedi. Pozisyon aut kararıyla sona erdi.
31-LASK Linz sol kanattan geldi. Ullmann sol çizgide bir süre topu sürdü ve devamında ara pasıyla topu kale önüne yolladı, hiçbir takım arkadaşı topa hareketlenmeyince kaleci Tolga kontrolü sağladı.
30-Hava topuna yükseldiği anda rakibinin müdahalesine maruz kalan Tolga Zengin sakatlık geçirdi. Deneyimli kalecinin tedavisi oyun alanında yapılıyor.
29-LASK Linz, orta alanın biraz önünde sol kanattan serbest vuruş kullandı. Michorl’un yaptığı ortada arkaya sarkan topu Tolga Zengin yükseldi ve kontrol etti.
28-Adriano ile orta sahada başlayan atakta Brezilyalı oyuncu ara pasını sağ çizgiye göndermek istedi fakat ayak koyan Linz savunması pozisyonu önledi.
27-LASK Linz’in sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta ceza alanına düşen topu Beşiktaş savunması karşıladı ve tehlikeyi önledi.
26-Adriano ile ikili mücadeleye giren Joao Victor Santos Sa yerde kaldı ve takımına serbest vuruş kazandırdı.
23-LASK Linz’in ilk dakikalardaki baskısı, Beşiktaş’ın organize ataklarıyla bu dakikalarda kırıldı. Oyunun hakimiyeti Beşiktaş’a geçti.
21-SERT ŞUT! Beşiktaş bu dakikada organize geldi, Oğuzhan orta alanda Adriano ile paslaştı, Brezilyalı oyuncunun ayağından aşılan top sağ çaprazdaki Lens’in önüne düştü ve Hollandalı yıldızın sert şutu savunmaya çarpıp taca çıktı.
20-Oğuzhan’ın sol kanata gönderdiği pasta Babel topu ortaladı, ceza sahası içinde Linz savunmasından kafayla uzaklaştırma geldi.
19-Beşiktaş rakip yarı alanda bir süre paslaştı. Aradığı fırsatı bulamayınca geriye çekildi ve top, paslarla kaleci Tolga’ya kadar geldi.
17-Karşılaşmada şu ana dek iki takım da rakip kalede tehlike üretemedi. Mücadele dengeli bir şekilde ilerliyor.
16-Oğuzhan Özyakup’un orta alandan derinlemesine gönderdiği ara pasında Lens topa hareketlendi ancak ikili mücadelede yerde kalarak faul bekledi, hakem oyunu devam ettirdi.
14-Beşiktaş orta sahada top çevirerek tempoyu kontrol etmeye çalışıyor.
13-Sağ kanattan gelişen LASK linz atağında, Thomas Goiginger’in şutu savunmadan sekti ve kaleci Tolga Zengin’de kaldı.
11-Sol kanattan ceza sahasına doğru atılan uzun topa Larin hareketlendi. Ama kaleci Schlager, kalesini zamanında terkedip topu kontrol etti.
10-Cyle Larin’in sakatlığı nedeniyle kısa bir süre duran oyun yeniden başladı. Genç oyuncu, hava topu mücadelesi sonrası yerde kalmıştı.
8-Joao Victor Santos Sa, çalımlarla Beşiktaş ceza sahasına sokulmak isterken Lens savunmasına yardıma gelip tehlikeyi önledi.
8-Beşiktaş, bu bölümde oyunun temposunu düşürerek LASK Lİnz’in hızını kesmeye çalışıyor.
5-LASK Linz bu bölümde sağ kanadını etkili kullanıyor.
4-LASK Linz sağ kanattan etkili geldi. İçeri yapılan ortada Tolga Zengin hata yapmadı ve topun kontrolünü sağladı.
3-Beşiktaş, orta sahadan kaptığı topla hızlı çıkmak istedi. Ama Oğuzhan’ın Babel’e pası kısa düşünce savunma araya girdi.
1-Karşılaşma düşük bir tempoda başladı. Beşiktaş ilk dakikalarda topa daha fazla hakim olmaya çalışan taraf.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Galatasaray’dan Ali Koç’un açıklamalarına yanıt: Psikolojide yansıtma

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un basın toplantısında yaptığı açıklamalara sosyal medya hesabından karşılık verdi. …

Bir yanıt yazın