Kalın:Karma eğitim olduğu haliyle devam ediyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili açıklama yaptı. Kalın konunun bugün gündeme gelmediğini söyledi.
Karma eğitim kalkıyor iddiasıyla ilgili de açıklama yapan İbrahim Kalın, “Karma eğitim olduğu haliyle devam ediyor. Bunun yanında karma olmayan eğitim de verilebilir” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Kalın, kasım ayında ikinci 100 günlük icraat programının da açıklanacağını duyurdu.
İbrahim Kalın’ın açıklamasının satır başları şöyle: (Ekonomi) Türkiye büyümeye devam ediyor. Kasımda ikinci 100 günlük icraat planı açıklanacak.
(Eğitim dönemi) Pazartesi gününden itibaren yeni uygulamalar göreceğiz. Velilerin, ailelerin müsterih olmasını söylebiliriz. Okullarda 60 bin temizlik görevlisi 20 bin güvenlik görevlisi görevlendirilecek.
(İdlib) Bizim de beklemediğimiz biçimde müzakere kısmı canlı yayınlandı. Aslında bu da hayra vesile oldu. Cumhurbaşkanımızın İdlib’e yönelik muhtemel saldırının önlemmesi için nasıl bir gayret içerisinde olduğunu dünya gördü. Bu süreç içerisinde biz hem Tahran’daki zirvede hem de dünya kamuoyuna cumhurbaşkanımızın çok açık mesajları oldu.
(ABD’nin Filistin Kurtuluş Örgütü ile ilgili kararı )”Bu hamle Trump yönetiminin taraf olduğunu teyit ediyor. Bu hamle ABD’nin tarafsız arabuluculuk ilkesini yitirdiğini gösteriyor. Filistin halkına haksızlık olarak değerlendiriyoruz. Elimiz kolumuz bağluı değil. Cumhurbaşkanımız bununla ilgili bir çalışma başlatmıştı. Dünyadaki diğer liderlerle görüşmeye devam edecek.”
(Terörle mücadele) Son dönemde olumlu neticeler verdiğini hepimiz görüyoruz.
(Cumhur ittifakı) Cumhur ittifakının genel ruhunun muhafaza edilmesi genel olarak kabul edilen tutumdur. Spesitfil olarak daha detaylı yerel seçimlerde nasıl uygulanır daha detaylı çalışılması gerekiyor. Görüşme talebi söz konusu olmadı. Zaman zaman görüşmeler oluyor. Önümüzdeki günlerde böyle bir talep söz konusu olursa görüşme gerçekleşebilir.
(Emeklilik yaşa takılanlar) Bu konu bugün gündeme gelmedi. Kabine toplantısında gündeme gelmedi. Ekim ayında bir bakılır, nedir ne değildir diye.
(Kılıçdaroğlu’nun eleştirileri) Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarını ciddiyete almak mümkün değil.
(Karma eğitim) Karma eğitim olduğu haliyle devam ediyor. Bunun yanında karma olmayan eğitim de verilebilir.
(Trump ile görüşme) Şu anda Trump’la bir görüşme planlanmıyor New York’ta.
(Atamalar) Kurullarla ilgili Cumhurbaşkanımız çalışmasını hemen tanımladı. Kurumlalarla ilgili atamalar çok yakın zaman içerisinde yapılacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …

Bir yanıt yazın