Trump’ı anlatan ‘Korku’ piyasaya sürüldü!

ABD’de eski başkan Richard Nixon’ı istifaya götüren Watergate skandalını ortaya çıkaran Amerikalı ünlü gazeteci Bob Woodward’ın ABD Başkanı Donald Trump hakkında yazdığı Türkçe ‘Korku’ isimli kitabı 11 Eylül’de piyasaya çıktı. Kitapta, Trump’ın ‘Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın öldürülmesini istediği’ iddiasından, Beyaz Saray’da ‘ulusal güvenlik kaygısıyla’ Trump’ın önünden belgelerin çalındığına dair birçok iddiaya yer veriliyor.
Kitapta ayrıca Trump’ın eski avukatının, Rusya soruşturmasında ifade vermesi durumunda ‘hapse girebileceği’ uyarısında bulunduğu da öne sürülüyor.
‘Korku: Beyaz Saray’da Trump’ adlı kitabın ana konusu, ABD Başkanı Trump’ın, kendisi ve tüm ülke için felakete neden olabilecek ‘dürtülerini kontrol etmek ve felaketleri engellemek’ için yakın çevresinin çevirdiği ‘gizli entrikalar’ olduğu duyurulmuştu.
ÖNEMLİ BAZI BÖLÜMLERİ POST’TA YAYIMLANMIŞTI
Woordward’ın tanıklar ve olayları bilen kaynaklarla yaptığı yüzlerce saatlik röportajlarından, kaynakların kendisine verdiği toplantı notlarından, günlükler ve resmi belgelerden oluşan kitabın bazı bölümleri The Washington Post gazetesinde yayımlanmıştı.
Kitapta, Trump’ın üst düzey yardımcılarının ‘ulusal çıkarları ve güvenliği koruma’ adına bazı resmi belgeleri Trump’ın imzalamaması veya görememesi için masasından gizlice kaldırdıkları iddia edilirken gazeteci Woodward bunu ‘yönetim kadrosunun darbesi ve sinir krizi’ olarak tanımlıyor.
TRUMP KURMACA DEMİŞTİ
Trump yönetiminde Beyaz Saray’ın işleyişine dair alıntılar bulunan kitapla ilgili konuşan ABD Başkanı Donal Trump, kitap için “Kurmaca” dedi ve gazeteci Woodward’ın kitaptakileri uydurduğunu ve ‘güvenilirlik sorunu olduğunu’ belirtmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu samimiyet, katil ve soykırımcı İsrail’i kudurttu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dolmabahçe’de Hamas lideri İsmail Heniyye ile yaptığı Gazze zirvesi, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael …

Bir Cevap Yazın