ABD’den flaş İran açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, ABD’nin İran ile dostluk anlaşmasını sonlandıracağını duyurdu.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Bakanlıkta düzenlediği basın brifinginde, İran ile söz konusu anlaşmanın iptaline ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mike Pompeo, “ABD’nin İran ile 1955’te imzalanan “Dostluk, Ekonomik Münasebetler ve Konsolosluk Hukuku” anlaşmasını feshettiğini açıklıyorum. Bu açıkça 39 yıl gecikmiş bir karardır.” dedi.
Pompeo’nun açıklamasından birkaç saat önce, Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Adalet Divanı, ABD’den, İran’a karşı, insani yardım ve ürünlerin ithalatını etkileyen bazı yaptırımları kaldırmasını istemişti.
İran ise devrim öncesi imzalanan ve iki ülke arasındaki ekonomik ve diplomatik bağları düzenleyen ve destekleyen bir anlaşma olan “Dostluk, Ekonomik Münasebetler ve Konsolosluk Hukuku” uyarınca, ara ara ABD’yi Uluslararası Adalet Divanı’na taşımış ve şikayetlerini dile getirmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Vahşi terör saldırısı ile sarsılan Rusya’da ölü sayısı 143’e çıktı

Moskova’da Crocus Belediye Binası’nda yer alan konser salonuna düzenlenen terör saldırısında ölü sayısı 143’e çıkarken …

Bir yanıt yazın