Trump, Brunson ile Oval Ofis’te buluştu

ABD Başkanı Trump, Brunson ile birlikte Oval Ofis’te buluştu. Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Brunson’ın serbest kalmasından ötürü teşekkürlerini yineledi.
ABD Başkanı Donald Trump, Rahip Brunson ile birlikte Oval Ofis’te basın toplantısı düzenledi. Trump, Brunson’ın serbest kalmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tekrar teşekkür etti. Trump, “Uzun zamandır müzakere ettik, kesinlikle fidye ödemeyeceğimizi söyledik. Serbest bırakılmazsa çok kötü şeyler olacak dedik. Erdoğan’a teşekkür etmek istiyorum. Kendisiyle çok iyi ilişkimiz var. Bu olayın daha önce çözülmemiş olmasına çok şaşırmıştım” dedi.

BRUNSON, “TÜRKLERİ SEVİYORUM”

Rahip Brunson’ın ilk sözleri, “Yönetime yaptıklarından dolayı teşekkür ederim. Dışişleri Bakanı Pompeo, Başkan Yardımcısı Pence ve bay Bolton’a teşekkür ederim. Kongre’de serbest kalmam için uğraşanlara da teşekkür ederim. Biz orada 25 yıldır bulunuyoruz. Türkleri seviyorum” şeklinde oldu.

Başkan Trump’da bu konuşma karşılığında ‘Türkler iyi insanlardır onları seviyorum. Şu anda Türkiye ile harika bir ilişkiye sahip olma şansımız var.’ ifadelerini kullandı.Toplantı sırasında Rahip Brunson serbest kalması için çalışan Trump ve ABD için kısa bir dua gerçekleştirdi.

TRUMP’TAN ‘BOZULAN İLİŞKİLER ESKİYE DÖNECEK’ MESAJI

Gerçekleştirilen dua sonrası Trump, “Bu ülkeyi bir bütün hale getirdiniz. Neler yaşadığınızı biliyorum. Türkiye için de kolay bir durum değildi. Bir çok şey yaşanıyor. Erdoğan’a bunu mümkün kıldığı için teşekkür ediyorum. Onun için de kolay değildi. Bir daha Türkiye’ye gider misiniz diye sormak istemiyorum. Bu olay iki ülke arasındaki bozulan ilişkileri eskiye döndürecek” sözleriyle tekrar ve tekrar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Rahip Brunson serbest kaldığı için teşekkür etti.

KAŞIKÇI’NIN NİŞANLISINI DAVET ETTİLER

Trump, İstanbul’da kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısının Beyaz Saray’a davet edildiğini açıkladı. Trump ayrıca Kaşıkçı’nın öldürülmediğini umduğunu ancak işin iyi görünmediğini de söyledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın