CHP’nin Türkçe Ezan ısrarı!

Allahım sen aklımıza mukayet ol. El gider aya bu bağnaz CHP hala yaya. Milli ve dini hasasiyetlerimiz konusunda suspus olan, bölücülerle seçim ittifakı yapan, Türkiye’nin geleceği için hiçbir varlık gösteremeyen CHP şimdilerde kalkmış Ezan Türkçe okunsun diyor.

Neymiş? DANIŞTAY’ın “Andımız” kararıyla gaza gelen eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, çıkıp şöyle demiş:“ Sıra Türkçe ezanda, sıra Türkçe ibadette…”

Demiş de demiş. Simdi Eminağaoğlu’na sormazlar mı haydi geç ordan. Sen kim ezanı Türkçeleştirme kim? Sizin milli şefiniz bu hatayı yıllar eveli denedi. Bakın o günden bu yana iktidar için yerlerde sürünüyorsunuz.

Halk arasında çok meşhur bir söz vardır. Namazda gözü olmanların kulağı ezanda olmazmış. Şimdi namazda da ezanda da gözü ve kulağı olmayanların, namazın, ezanın diline bu kadar kafayı takması ne kadar tuhaf değil mi? Sahi bu  sana da tuhaf gelmiyor mu Eminağaoğlu Bey?“

Tanrı uludur. Tanrı uludur diyerek yerelleştirmeye çalıstığınız “Türkçe ezan” gibi hassas bir konuyu 70 yıl önce belli bir ittifakla bitmiş bir tartışmayı kaşıyarak ktidara gelmeniz zor  olduğu kadar beyhudedir. Bunu çok iyi anlamanız gerekiyor Eminağaoğlu Bey!

Unutmayınız ki Ezan bütün Müslümanlar için evrensel bir çağrı metnidir. Diliyle de evrenseldir. Orijinaldir. Manası da dilleri ve milliyetleri farklı olan bütün  Müslümanlar tarafından anlaşilabilir bir şekildedir. Ne diye kendini bu kadar zorluyorsun ki Eminağaoğlu Bey?

Açtığın bu tartışma ile AK Parti’nin ekmegine ne kadar yağ sürdüğünün farkında mısın? Bu bilinçsizce baslatılan tartışma Ak Parti’nin gökte ararken yerde bulduğu türden bir tartışma konusudur. Bu soruyu size sormadan geçemiyorum. Allah aşkına doğru söyleyin. Gizli AK Partili falan mısın sen Eminağaoğlu Bey?

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tarih katliam kulübesi olmaktan çıkmalıdır

Aziz Dağtekin Yazdı Adil yönetici hakkında Allah Rasulü bir hadis-i şerifte buyuruyor ki “Kıyamet gününde …

Bir yanıt yazın