“Bedelliye başvuru süresi uzatılsın!”

Askerlik şubelerindeki yoğunluk bu talebi gündeme getirdi. 368 askerlik şubesinde 4 bin memur bedelli askerlik başvurularını alıyor. Ancak memurlar 24 saat çalışsa bile 3 Kasım’a kadar başvuruların bitmesi mümkün değil.
Askerlik şubelerinin önündeki uzun kuyruklar “bedelliye başvuru süresi uzatılsın” talebini de beraberinde getirdi. Sivil Memurlar Sendikası (SİME- SEN) Genel Başkanı Serdar Dursun 3 Kasım’da başvuruların sonra ereceğini hatırlattı. Dursun, “Bedelli askerlikte bugüne kadar 700 bine yakın başvuru yapıldı. Yasadan 1 milyon 340 bin kişinin yararlanma imkanı bulunuyor. 3 Kasım’a kadar bu mümkün değil” dedi.
Genel Başkan Dursun, bedelli askerlik başvurularının 368 askerlik şubesinden 4 bin personel ile alındığını hatırlatarak “Bedelli askerlik süresinin makul bir zaman daha uzatılması gerekiyor. Bu uzatma, yükümlülerin faydasına olacak bir ihtiyaçtır. Süre uzatılırsa yığılma da ortadan kalkacaktır”dedi. SİME- SEN Genel Başkanı Dursun şubelerde memurların 24 saat çalışmasıyla dahi sürenin istatiksel olarak yetmeyeceğini söyledi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın