Mustafa Şentop TBMM Başkanı seçildi

TBMM Başkanlığı koltuğuna oturacak yeni ismi belirlemek üzere toplanan TBMM Genel Kurulunda ikinci tur oylaması sona erdi. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop 336 oy alarak TBMM Başkanı oldu…

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı’nın seçimi için toplandı. Başkanlık seçiminde AK Parti’nin adayı Mustafa Şentop, CHP’nin adayı Engin Altay, HDP’nin adayı Serpil Kemalbay Pekgözegü, İYİ Parti’nin adayı İmam Hüseyin Filiz yarışırken, MHP ise AK Parti’nin adayı Mustafa Şentop’u destekliyor. Birinci turdaki oylamada AK Parti’nin adayı Mustafa Şentop 322, CHP’nin adayı Engin Altay 120, HDP’nin adayı Kemalbay 45, İYİ Parti’nin adayı Filiz ise 35 oy aldı. 6 oy ise geçersiz sayıldı.
Meclis Başkanı seçiminde 3’te 2 oy çoğunluğu, yani 400 oy birinci turda sağlanamayınca ikinci tur oylamaya geçildi. İkinci turda Mustafa Şentop 333, Engin Altay 126, Serpil Kemalbay Pekgözegü 46, İmam Hüseyin Filiz 35 oy aldı. İkinci turda da üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu olan 400 oy sağlanamadığı için üçüncü tura geçilecek.
Üçüncü turda salt çoğunluk olan 301 oy aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan TBMM Başkanı seçilecek.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı seçimi yapmak üzere dördüncü oylama için toplandı. Başkanlık seçiminde AK Parti’nin adayı Mustafa Şentop, CHP’nin adayı Engin Altay, HDP’nin adayı Serpil Kemalbay Pekgözegü, İYİ Parti’nin adayı İmam Hüseyin Filiz yarıştı. MHP ise AK Parti’nin adayı Mustafa Şentop’u destekledi. Birinci ve ikinci turda üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu olan 400 oy sağlanamadığı için üçüncü tura geçildi. Üçüncü tur oylamasında Mustafa Şentop 336 oy alarak TBMM Başkanı oldu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

YRP MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz: Sonumuz Saadet’e dönecek

AK Parti’yi ve Murat Kurum’u destekleyici ifadelerinin ardından disiplin kuruluna gönderilen Yeniden Refah Partisi Merkez …

Bir yanıt yazın