Erdoğan: Ey Sezai sen Kürdistan’da yaşamak istiyorsan, defol git Irak’ın kuzeyinde yaşa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi İzmir’de ilk kez birlikte vatandaşlara hitap etti. Mitingde ilk konuşmayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan önce kürsüye gelen Devlet Bahçeli yaptı.

İşte Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:” 31 Mart 2019’da seçimlerine iki haftalık süre kala cumhur ittifakının Gündoğdu meydanında düzenlenen İzmir açık hava toplantısına katılmaktan onur duyuyorum. Bu seçimlerin ülkemize, İzmirimize, milli bekamıza hayırlı olmasını, kutlu ve nurlu bir dirilişe kaynaklık etmesini Rabbimden niyaz ediyorum.

BAHÇELİ: TARİHİN HİÇBİR DÖNEMİNDE RAHAT BIRAKILMADIK

Tarihin hiçbir döneminde rahat bırakılmadık. Tehlike ve tehditlerden mahrum yaşamadık. Devamlı üzerimize geldiler. Su uyudu düşman uyumadı. Ne husumet bitti, ne hain tükendi. Bu hesabın bit tarafında Türk işlem medeniyeti ve büyük Türk milleti vardır. Diğer yanında zalimler, yerli işbirlikçileri vardır. Biz var olmak için tarihten feyzimizi aldık. Bekamız için ecdadımızdan gücümüzü aldık.

Milli mücadelenin duruşuyla cumhur ittifakına ruh verdik. Milli bekamız için bir araya geldik. Cumhur ittifakı İzmir’in sinesinden çıkıp işgalcilere ilk kuşunu sıkan Hasan Tahsin’in gelecek umududur. İzmir’i hiç kimse çantada keklik görmesin, arka bahçesi zannetmesin. Şımaranlara yolunu şaşıranlara 12 Eylül’ün mirasçılarına İzmir sırtını dönmeli. Daha müşfik bir yönetime kucağını açmalıdır. Bu irade cumhur ittifakıdır. Adayı da Nihat Zeybekçi’dir. MHP bütün gücüyle imkanlarıyla cumhur ittifakının başarısı için çalışacaktır. İnşallah İzmir ağırlıklarından kurtulacaktır.

YENİ ZELANDA’DAKİ TERÖR SALDIRISINA TEPKİ: KARŞIMIZDA BİR SAPIKTAN ÖTESİ VARDIR

Yeni Zelanda’daki bir Vandal, bir barbar din kardeşlerimizin namaz kıldığı esnada kurşun yağmuruna tutmuştur. Bu şerefsiz teröristin katliam silahının üzerinde Türk yiyici ifadesi dikkatlerden kaçmamıştır. Haçlı seferleri sırasında kullanılan Tanrı bunu istedi sözü bir kez daha gündeme getirilmiştir.

Karşımızda bir sapıktan, teröristten ötesi vardır. Bu Haçlı kalıntısı Türk milletine tehdit dolu mesajlar yazmıştır. İstanbul’a Konstantinopolis diyen alçak Ayasofya’nın minarelerinden kurtulacağını şerefsizce iddia etmiştir. Ey Haçlılar biz buradayız. Gelin de görelim. Bekliyoruz sizi. Hadi gelin de kanınızda boğalım. Beka sorununu görmeyen çapulcular nasılsınız, iyi misiniz? Hiç kimse beka sorunu yok demesin. Kan dökülen masum kardeşlerimiz değil hepimiziz. Şimdi anlaşıldı mı beka niye önemli. Şimdi yerine oturdu mu 31 Mart seçimlerinin niçin beka seçimi olduğu. Yegane güvence cumhur ittifakıdır. El ele verirsek Türkiye’yi yenemezler.

Çanakkale’de tarih yazarak düşmanlara geçit vermeyen kutlu ceddimiz gibi bugün de cumhur ittifakı halinde benzer tehditlerle mücadele ediyoruz. Bu kez maruz kaldığımız ileri tehlikeler daha sinsidir. Tarihi bilmeden bugünü anlamaya isabet yoktur. Çanakkale dönemi küresel güçlerin milletlerimizi en zayıf olduğunu zannettikleri dönemde başlattıkları saldırının püskürtülmesi demektir.

“BUGÜN KARŞIMIZA YENİDEN ÇIKANLAR DÜN İZMİR’DE DENİZE DÖKÜLENLERDİR”

Bugün karşımıza yeniden çıkanlar dün İzmir’de denize dökülenlerdir. Biz buna müsaade edemeyiz. Ezanımızın kesilmesini nifak ile bin yıllık kardeşliğimizin bozulmasını sineye çekemeyiz. Biz Çanakkale ile milletçe kahraman olduk ve kahraman millet ünvanına kavuştuk. Çanakkale her karış toprağına bir yiğidin uzandığı dünyanın en büyük şehitliğidir.”dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin konuşmasından sonra kürsüye çıkan Cunhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına, “Milletimizin gür sesi İzmir. Bahçesi, bağı, denizi, Kordon’uyla ne güzelsin İzmir. Nice Balkan şehrinin acısını dindiren İzmir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ordularının yeniden özgürlüğe kavuşturduğu İzmir. Gavuru denize döken, garibanı bağrına basan İzmir. Türkiye’nin sadece siyasi değil, iktisadi bağımsızlığının da sembolü İzmir. Sizleri gönülden selamlıyorum İzmir.” diyerek başladı.

“İnşallah seçimden sonra zaferi sizlerle kutlamak için tekrar İzmir’e geleceğiz. Bugün Sayın Devlet Bahçeli ile karşınızda olduk. Sayın Bahçeli ile ilk ortak mitingimizi çok önem verdiğimiz için burada İzmir’de yapıyoruz. Biz İnşallah bizim bu birlikteliğimiz, pazara kadar değil mezara kadar sürer.” diyen Cunhurbaşkanı Erdoğan özetle şunları söyledi:

“CUMHUR İTTİFAKI’NIN EN BÜYÜK BAŞARILARINDAN BİRİ İZMİR OLACAK”

İzmir inşallah Cumhur İttifakı’nın en büyük başarıyı kazandığı yerlerin başında gelecek.

Birileri çıkmış terör örgütünün desteği ile bu şehirden kendilerine yol açmaya çalışıyorlar. Şu Körfez’in haline bakın. Kokudan geçiliyor mu? Düzeltemediler. Bakın biz Haliç’i nasıl kurtardık. İzmir’i de alarak Nihat Zeybekçi kardeşimle şehri hak ettiği yere getireceğiz.

Bunlar diyor ki, “Onlar gelirse şöyle olacak, böyle olacak”. Biz kimin giyimine karıştık. Bakın hanım kardeşlerime buırada… Yıllardır Atatürk’ü istismar ediyorlar.

İzmir adayı CHP’nin adayı değildir ha. Bu adam bütün CHP karşıydı. Ama Kemal Kılıçdaroğlu aday gösterdi. Bu adam adaylık icazetini İzmir’de değil, Kandil’den almıştır. Aynı durum diğer şehirlerde de yaşanıyor.

“DEFOL GİT IRAK’IN KUZEYİNDE YAŞA”

Ne kadar inkar ederlerse etsinler, gizli ittifak ortaya çıkmıştır. HDP Eş Başkanı çıkıp, “Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt’ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır.” dedi.

Şimdi bu adam Kürt bile değil. Ama bu benim Kürt kardeşlerimi istismar eden bir sahtekardır. Bu adam Kürdistan diyor. Benim ülkemde Kürdistan diye bir bölge yok. Ey Sezai sen Kürdistan’da yaşamak istiyorsan, defol git Irak’ın kuzeyinde yaşa.

Bunlar bizi, ülkemizi bölmeye çalışıyorlar. Bu adamın alacağı cevap nedir. Bunlara gereken cevabı vereceksiniz size inanıyorum. 31 Mart bir beka mücadelesinin adıdır. İnşallah bu mücadeleyi kazanacağız.

Kimin kimi desteklediği belli olmayan bir ittifaktan ülkeye hayır gelir mi? Ne diyor, “1 Temmuz’a kadar terör yasasını kaldırdını kaldırdınız, kaldırmadınız savaş kapıda” diyor. Suç işliyor savaş çağrısı yapıyor. Topunuz gelin topunuz. Sizi bir kaşık suda boğarız. Keleşleri bize çevireceklermiş. Her yerin keleş olsa ne olur? Kalleşsiniz, kalleş. Sırtlarını PYD ve YPG’ye dayamışlar, biz de sırtımızı Allah’ımıza, milletimize ve İzmir’e dayamışız.

Cumhurun sadece adını kullanıp cumhuriyete de istikbale de saygısı olmayanlara dersini vereceğinize inanıyorum.

İZMİR’E 67 KATRİLYONLUK YATIRIM

Son 17 yılda İzmir’e 67 katrilyon yatırım yaptık. Gençlerimize yeni yurtlar açıyoruz. İzmir’e yakışır bir millet bahçesi açmak için çalışmalara başladık.

Yıl olmuş 2019. Hala İzmir’de çöpler vahşi depolamayla çevreyi kirletiyor. Nihat Zeybekçi kardeşimiz göreve gelince İzmir’i kurtaracak.

Bay Kemal’in bir özelliği var oturduğu yerden kalkmaz. Girdiği bütün seçimleri kaybetti ama koltuğunu bırakmıyor. Neden? Çünkü bir daha oturamaz. Bundan bir şey olmaz. İnanın 5 koyun verin kaybeder gelir.

İstanbul – İzmir Otoyolu’nu bu yıl tamamlıyoruz. Yol medeniyettir, su medeniyettir. Yolu suyu olmayan gayrimedenidir. İzban’ın yarısını biz yaptık. Neden? Çünkü bunlar bitiremedi. Zeybekçi kardeşimiz İzmir’in trafik çilesini bitirecek projerleri hazırladı.

İzmir’e yetmeyen Adnan Menderes Havalimanı’nı baştan aşağı yeniledik. İzmir’in 2. havalimanı olacak Ekrem Pakdemirli Havalimanı’nın yapımı da devam ediyor. 28 baraj inşa ettik. 14 baraj daha inşa ediyoruz.

İzmir’e içme suyunu biz temin ettik. CHP belediyesi değil, İzmir’in su sorununu biz çözdük. Çiftçi kardeşlerimize 3,8 milyar lira tutarında destek verdik. Bay Kemal resmi rakamlar bunlar. İzmir geçen yıl 10,2 milyar dolar ihracatla farkını ortaya koydu.

YENİ ZELANDA’DA İKİ CAMİYE YAPILAN TERÖR SALDIRISI

Bir tek Kılıçdaroğlu ve Yeni Zelanda’daki sapkın bir siyasetçi, bu saldırının sorumluluğunu İslam’a ve Müslümanlara yüklemeye kalkıyor. Saldırıyı BM başta olmak üzere İslam’a bir saldırı olarak niteliyorlar ama ‘Bu hristiyan terörist’ diyemiyorlar.

Bu ülke artık eski bir Türkiye değil. Şöyle bir gelmeyi teşebbüs etseniz. Senin atan bile bizi süremedi. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

NF-5 savaş uçakları yerini Hürjet’e bırakıyor!

Türk Yıldızları’nın 4 adet NF-5 uçağının 60 yıldır kullanıldığını hatırlatan uzmanlar, ‘inşallah 2025’ten itibaren Türk …

Bir yanıt yazın