AK Parti’den yeni bir İstanbul hamlesine daha hazırlanıyor!

İstanbul seçimleri için olağanüstü itirazda bulunacaklarını açıklayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz ”Hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Çok kısa bir zamanda dilekçe ve eklerini YSK’ye teslim edeceğiz” dedi. AK Parti, olağanüstü itiraz başvurusu yapmak için Maltepe’deki oy sayımının bitmesini bekliyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz “Hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Çok kısa bir zamanda dilekçe ve eklerini YSK’ye teslim edeceğiz” dedi.

Twitter’dan yeni bir paylaşım yapan Yavuz şunları kaydetti: “Olağanüstü İtiraz hakkımızı kullanarak İstanbul seçimlerinin yenilenmesini isteyeceğiz, demiştik. Hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Çok kısa bir zaman içerisinde dilekçe ve eklerini YSK’ya teslim edeceğiz inşallah.”

OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ İÇİN MALTEPE BEKLENİYOR

AK Parti, ‘tam kanunsuzluk’ gerekçesiyle İstanbul’da seçimin iptali için olağanüstü itiraz başvurusunda bulunacak. Bunun için Maltepe’de yeniden sayım işleminin tamamlanması bekleniyor.

Maltepe’de şu ana kadar bin 89 sandıktan 742’si sayıldı. Birleştirme tutanaklarının kesinleşmesinden sonra AK Parti’nin olağanüstü başvuru için bir haftalık süresi var.

MALTEPE’DE SON DURUM NE?

Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde devam eden oy pusulularının sayımlarında şu ana kadar bin 89 sandıktan 742 sandığın sayıldığı ve oy sayım işlemlerinin 2 kuruldan 12 kurula çıkartıldığı da öğrenildi.

Dün gece geç saatlerde ara verilen oy sayım işlemleri sabah erken saatlerde yeniden başladı. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin AK Parti’nin Maltepe’de yaptığı itiraz üzerine YSK, 1089 sandıkta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının tekrar sayılmasına karar vermişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın