Hakakri’de dört kahramana veda!

Türkiye-Irak sınır hattında devam eden operasyonlar kapsamında, teröristlerle çıkan çatışmalarda şehit olan askerler için Hakkari’de tören düzenlendi. Törende okunan özgeçmişte “Sabahın erken saatlerine kadar kahramanca yürütülen operasyonlar sonucu en az 20 terörist etkisiz hale getirilmiş ve kahraman silah arkadaşlarımızın kanı yerde bırakılmayarak intikamları alınmıştır.” denildi. İşte şehir düşen kahramanlarımızı isimleri…
Türkiye-Irak sınır hattındaki terör operasyonunda çıkan çatışmada şehit olan 4 asker için Hakkari’de tören düzenlendi.
Dağ ve Komando Tugay Komutanlığındaki törende, şehit piyade sözleşmeli erler Erhan Çiyapul, Murat Şahin, Şevket Çetin ve Yener Kırıkcı’nın Türk bayrağına sarılı naaşları alana getirildi.
ŞEHİTLERİN KANI YERDE KALMADI
Saygı duruşunun ardından şehitlerin özgeçmişi okundu. Okunan özgeçmişlerde şu ifadelere yer verildi:
“Sözde Zap terörist kampına sıfır noktasında bulunan Irak sınırındaki Seriberi Üs Bölgesi’nde çıkan çatışmada 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 6 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede bulunan unsurlarımız tarafından çatışmanın başladığı andan itibaren sabahın erken saatlerine kadar kahramanca yürütülen operasyonlar sonucu en az 20 terörist etkisiz hale getirilmiş ve kahraman silah arkadaşlarımızın kanı yerde bırakılmayarak intikamları alınmıştır.”
SİLAH ARKADAŞLARI UĞURLADI
Duanın ardından şehitlerin naaşları, silah arkadaşları tarafından omuzlarda taşınarak ambulanslara konuldu.
Şehit Çiyapul’un cenazesi memleketi Iğdır’a, şehit Şahin’in cenazesi Giresun’a, şehit Çetin’in cenazesi Kırıkkale’ye, şehit Kırıkcı’nın cenazesi ise Ankara’ya uğurlanmak üzere Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı’na götürüldü.
Törene Vali İdris Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Savcı Mine Çağlı, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğu, vali yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, asker ve polisler katıldı.
İŞTE KAHRAMANLARIN İSİMLERİ
Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında, terör örgütü mensuplarıyla girdikleri çatışmada şehit düşen askerlerin P. Söz. Er Erhan Çiyapul, P.Söz. Er Murat Şahin, P. Söz. Er Şevket Çetin ve P. Söz. Er Yener Kırıkcı olduğu bildirildi.
AKAR’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit olan askerlerle ilgili bir başsağlığı mesajı yayımladı. Bakan Akar mesajında, “Silah arkadaşlarımız, 19 Nisan 2019 tarihinde terörle mücadele harekâtında şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” dedi.
ANKARA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
DHA’da yer alan habere göre Hakkâri’de, Irak sınırında güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın (26) Ankara’nın Çubuk ilçesinde yaşayan ailesine, acı haber ulaştı.
Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın şehit olduğu haberini, Ankara’nın Çubuk ailesinde yaşayan ailesine eve gelen askeri yetkililer verdi. İki çocuklarından birini kaybeden baba Mustafa ile anne Ayşe Kırıkçı, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin yakınları ve komşuları, taziye için eve akın etti.
DAYISI DA 1993’TE ŞEHİT OLMUŞ
Yener Kırıkçı’nın dayısı Yüksel Tuzcu’nun da, 1993 yılında Hakkâri’nın Çukurca İlçesi Üzümlü Karakolu’na PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olduğu belirtildi. Şehit Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenazesinin bugün ikindi namazı sonrası ilçede toprağa verilmesi bekleniyor.
GİRESUN’A ACI HABER ULAŞTI
Aynı saldırıda şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Murat Şahin’in acı haberi de Giresun’un Espiye İlçesi’ndeki ailesine ulaştı.
zleşmeli Piyade Er Murat Şahin’in memleketi Giresun’un Espiye ilçesi Merkez Ulu Camii’nde ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanacak. Şehit Şahin’in dört yıldır sözleşmeli piyade er olarak görev yaptığı ve bekar olduğu öğrenildi.
AİLESİNE DESTEK OLMAK İSTEDİ
Piyade Sözleşmeli Er Şevket Çetin’in şehit olduğu haberi de Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesine bağlı İzzetin Köyü’nde yaşayan aileye, sağlık ekipleri eşliğinde eve gelen askeri yetkililer tarafından verildi.
5 çocuklarından birini kaybeden baba Doğan Çetin ve anne Havva Çetin, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evi ile sokağa Türk bayrakları asıldı. 2015 yılında Erzincan’da vatani görevini yapan Çetin’in, ailesine destek olmak amacıyla Sözleşmeli Er olarak çalışmaya başladığı, 3 yıldır Hakkâri’de görev yaptığı öğrenildi. Bekar olan Şehit Şevket Çetin’in cenazesi, yarın memleketinde toprağa verileceği belirtildi.
IĞDIR’DA YÜREKLER KAVRULDU
Şehit olan 4 askerden Piyade Sözleşmeli Er Erhan Çiyapul’un (22) acı haberi Iğdır’daki baba ocağına ulaştı. Aralık İlçesi’ne bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayan aile, oğullarının şehit haberiyle yıkıldı. Şehidin evi ile mahalleye Türk bayrakları asıldı. Gözel Çiyapu ve Ahmet Çiyapul’un 8 çocuğundan biri olan Erhan Çiyapul’un nişanlı olduğu, 3 yıldır sözleşmeli er olarak görev yaptığı öğrenildi. Şehit Çiyapul’un cenazesi Hakkari’de düzenlenecek törenin ardından memleketinde toprağa verilecek.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

YRP MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz: Sonumuz Saadet’e dönecek

AK Parti’yi ve Murat Kurum’u destekleyici ifadelerinin ardından disiplin kuruluna gönderilen Yeniden Refah Partisi Merkez …

Bir yanıt yazın