ABD’den F-35 programı itirafı: Çuvalladık

ABD Savunma Bakan vekili Shanahan, F-35 programının çuvalladığını söyledi. Shanahan programın, uçuşların maliyeti ve yedek parça açısından sorunlu olduğunu da vurguladı.
ABD Savunma Bakan vekili Patrick Shanahan F-35 programının çuvalladığını söyledi. Shanahan bu açıklamaları, hakkındaki etik kurul soruşturması kapsamında müfettişlere verdiği ifadede yaptı. Shanahan bu açıklamaları yaparken ‘muhteşem’ olarak tanımladığı savaş uçağını değil, programın genelini kastettiğini belirtti.
Shanahan’ın F-35 programıyla ilgili sözlerinin “diğer üst düzey hükümet yetkililerinin açıklamalarıyla uyumlu olduğuna” karar verdi.
Shanahan’ın kaygıları, ABD Sayıştayı’nın yayımladığı raporda da yer aldı. Raporda Mayıs-Kasım 2018 döneminde F-35’lerin yaklaşık yüzde 30’unun yedek parça sorunu nedeniyle uçamadığı belirtildi.
ABD Sayıştayı uçakların tedarik zincirindeki sorunlara ilişkin kaygılarını da kayda geçirdi. 60 yıllık ömrü olduğu belirtilen F-35’lerin toplam bakım maliyetinin 1 trilyon doları aşacağı tahmin ediliyor.
Raporda “F-35 uçakları bir savaş uçağının gereklerini yerine getiremiyor. Yani arzu edildiği kadar sık uçurulamıyor” denildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın