TSK, PYD noktalarına hava harekatı ile yoğun atışlar yaptı: 25 terörist öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri, bu sabah 1 askerin şehit olduğu 3 askerin de yaralandığı saldırılardan sonra YPG’ye anında karşılık verdi. Tel Rıfat’ta yapılan hava harekatında 25 teröristin öldürüldüğü öğrenildi.
Suriye’de Türk Birliği’ne yapılan roketli saldırıda 1 askerimiz şehit olmuş 3 askerimiz de yaralanmıştı.
YPG’nin bu saldırılarına karşılık Türk Silahlı Kuvvetleri anında karşılık verdi.
25 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Saldırının ardından TSK, bölgedeki PYD noktalarına hava harekatı ile yoğun atışlar yaptı. Verilen karşılıkta 25 terörist etkisiz hale getirildi.
Öte yandan Elazığ’da terör örgütü PKK/KCK ile PYD/YPG’ye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG’ye yönelik çalışma yaptı.
Polisin işbirlikçi yapılanmasına yönelik yaptığı çalışmada Elazığ ve Bingöl ile Elazığ’a bağlı Alacakaya, Karakoçan ilçelerinde adresler tespit etti. Polisin yaptığı eş zamanlı operasyonda 2 ilde toplam 6 şüpheli gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şüphelilerden 5’inin örgüte adam kazandırıp, erzak temin ettiği, diğer 1 şüphelinin ise terör örgütü PYD/YPG’ye katıldığı daha sonra ayrıldığının belirlendiği öğrenildi.
Emniyette ifadeleri alınan 6 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MEB Bakanı Yusuf Tekin Adana’da açıkladı: Ebeveynler artık okula randevu ile gelecek

Adana’da düzenlenen İl Eğitim Yöneticileri toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Arsa var, bütçe …

Bir yanıt yazın