AYM, tutuklu gazeteciler davasındaki başvuruları reddetti

Anayasa Mahkemesi, Cumhuriyet davasına ilişkin yapılan bireysel başvuruları ilişkin kararını verdi. AYM açıkladığı kararda Akın Atalay, Murat Sabuncu, Ahmet Şık ve Bülent Utku’nun başvurularını reddetti.
AYM, Cumhuriyet gazetesi davasındaki kararını açıkladı. Cumhuriyet eski İcra Kurulu Bakanı Murat Aksoy, Eski Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, eski muhabiri Ahmet Şık ve eski Vakıf Üyeleri Bülent Utku başvuruları reddedildi. Anayasa Mahkemesi, bu isimlerin başvurularında hak ihlali olmadığına karar verdi. Karar 6 muhalif üyenin oyuna karşılık 9 oyla alındı.
Cumhuriyet gazetesi eski yazarı Kadri Gürsel için hak ihlali kararı verdi. Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Ali bulaç hakkındaki kararını yarın açıklayacak.
AKSOY’A 40 BİN TL TAZMİNAT
Gazeteci Murat Aksoy’un da kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı ile ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiğine karar verdi. Aksoy’a 40 bin TL tazminat ödenmesi de kararlaştırıldı.
ALTAN, ILICAK VE BULAÇ KARARI YARIN
AYM gazeteciler Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ve Ali Bulaç’ın başvurularını ise yarın ele alacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

YRP MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz: Sonumuz Saadet’e dönecek

AK Parti’yi ve Murat Kurum’u destekleyici ifadelerinin ardından disiplin kuruluna gönderilen Yeniden Refah Partisi Merkez …

Bir yanıt yazın