Erdoğan:Türkiye ittifakı Cumhur’un alternatifi değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB’un 75. Genel Kurulu’nda konuştu. Erdoğan, “Biz hiçbir zaman kucaklaşmadan kaçmadık. İşte onun için ‘Türkiye ittifakı’ dedik, onun için ‘Cumhur İttifakı’ dedik. Bazıları ‘Türkiye İttifakı’ ifademizi ‘Cumhur İttifakı’mızın alternatifi gibi göstererek fitne çıkarma peşine düştü” ifadelerini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen TOBB 75. Genel Kurulu’nda konuştu.
Türkiye’nin kur-faiz-enflasyon sarmalına hapsedilmek istendiğini söyleyen Erdoğan, “Son yıllarda maruz kaldığımız tüm saldırılar şahsımızı değil Türkiye’yi can evinden vurmayı amaçlamaktadır. Bize bedel ödetmeye çalışıyorlar. Bu yoldan geri dönmeyeceğiz” diye konuştu.
‘Türkiye İttifakı’ açıklamalarına değinen Erdoğan, “Biz hiçbir zaman kucaklaşmadan kaçmadık onun için Türkiye İttifakı dedik, Cumhur İttifakı dedik. Bazıları Türkiye İttifakı ifademizi Cumhur İttifakımızın alternatifi gibi gösterek fitne çıkarma peşine düştü” ve ekledi: “Terör örgütüyle el ele olanlar bizimle ittifak halinde olamazlar.”
Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:
”Burası üretimin, ticaretin, ihracatın, Türkiye ekonomisinin tamamının temsil edildiği bir çatı. Aldığımız tüm kararların ortak aklın ve vicdanın ürünü olması için gayret gösterdik. Oda ve borsalarımız kendilerini çağın yeniliklerine uydurarak hem verdikleri hizmetlerin kalitesini yükselttiler hem de daha derinlemesine analizler yapma imkanına kavuştular. ‘Türk Malı’ ibaresi artık dünyanın dört bir yanında kalitenin sembolü haline gelmişse bu başarının altında sizlerin imzası vardır.
BİRİLERİ FIRTINA KOPARMAYA ÇALIŞIYOR
Dolar bazında geçen yıl biraz gerilemiş de olsa milli gelirimizi 3 kattan fazla artırmayı yine birlikte başardık. Birileri borçlanma rakamları üzerinden fırtına koparmaya çalışıyoruz. Birileri borçlanma rakamları üzerinden fırtına koparmaya çalışıyor, bunun farkındayız. Maruz kaldığımız bunca saldırıya rağmen kamu borç stokumuzun milli gelirimize oranı yüzde 13,7 düzeyindedir. Göreve geldiğimizde bu oran yüzde 60’ın üzerindeydi. Son dönemde ardı ardına ülkemize ve milletimize kurulan tuzakların sebebi, ülkemize siyasi olduğu kadar ekonomik olarak da diz çöktürmektir. Seçimin birkaç ay öncesinde, geçmişte de olduğu gibi, patates soğan meselesini ne ile izah edeceğiz? Bunların hepsi bir siyasi müdahale anlayışı değil midir?
BAZI SİRK CAMBAZLARI…
Mayıs 2013’te IMF’ye olan borcu biz sıfırladık. Türkiye’yi kur faiz enflasyon sarmalına hapsetmek isteyenlere karşı bu zaferi beraber kazanacağız. Bazı sirk cambazları döviz rezervine yönelik gayri samimi açıklamalarla bir psikolojik olumsuz hava oluşturmanın gayreti içindedir. Son yıllarda maruz kaldığımız tüm saldırılar şahsımızı değil Türkiye’yi can evinden vurmayı amaçlamaktadır. Bize bedel ödetmeye çalışıyorlar. Bu yoldan geri dönmeyeceğiz. Geçtiğimiz 17 yıldaki istikrar ve güven ikliminde gerçekleştirdiğimiz başarılar, bize önümüzdeki dönemde çok daha büyük başarılara imza atabileceğimize işaret ediyor. Hükümet ve iş dünyası olarak 17 yılda yazdığımız büyük başarıyı ve bu başarı hikayesini devam ettirmek hepimizin elindedir.
BAZILARI FİTNE ÇIKARMA GAYRETİNDE
Son zamanlarda bir şey moda oldu kucaklaşma zamanı. TOBB bu çatının altında kucaklaşmıyorsa bunun hesabını herhalde ben verecek değilim. Biz hiçbir zaman kucaklaşmadan kaçmadık. İşte onun için ‘Türkiye ittifakı’ dedik, onun için ‘Cumhur İttifakı’ dedik. Bazıları Türkiye ittifakı ifademizi Cumhur İttifakı’nın alternatifi gibi göstererek fitne çıkarma peşine düştü.
170’İ AŞKIN TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRDİK
2,5 milyonluk bir ilave istihdam için ‘Burası Türkiye, burada iş var’ sloganı ile yola çıktık. Öncü veriler bu yılın ilk çeyreğinde istihdamda 100 bin kişilik bir artışa işaret ediyor. Bu, yeniden yükselişe geçtiğimizi göstermesi bakımından önemli bir rakamdır ama yeterli değildir. Bu ay içinde 170’i aşkın teröristi etkisiz hale getirdik. İzmir’de 12 YPG’liyi bu gece gözaltına almış bulunuyoruz.
KUR, FAİZ VE ENFLASYON…
Kur, faiz ve enflasyonu mutlaka hedeflerimize uygun seviyelere indirmekte kararlıyız. Tüm göstergeler yeniden yükseliş trendine girildiğine işaret ediyor. Yaptırım tehditleri Türkiye ile ontolojik sorunu olan çevrelerin boş durmayacağını da açıkça gösteriyor. Biz de onların numalarını çözdük nasıl tedbir alacağımızı öğrendik. Şifreler çözülmüştür. Bundan sonra artık çok can yakıcı dalgalanmaların ortaya çıkması kolay kolay mümkün değildir. (Sebze ve meyve fiyatlarındaki artış) Kısa vadeli bir çözüm olarak tanzim satış formülünü geliştirdik. Bu konuyla ilgili daha köklü çözüm hazırlıklarımız da sürüyor.
HUBUBAT ALIM FİYATLARI
Tarımı gıda güvenliğini bir yana koymak gerekiyor. Tarım sektörüne hep ayrı bir önem verdik. Çiftçimiz toprağını sürdü tohumunu attı hasat dönemi için hazırlanmaya başladı. Hububat alım fiyatını hasat dönemi başlamadan açıklayarak fırsatçıların önüne geçiyoruz. Bu yılın hububat alım fiyatlarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından geçen yıl ton başına bin 50 liradan alınan sert ekmeklik buğdayın fiyatı bu yıl yüzde 29 artışla ton başına bin 350 lira olmuştur. Kaliteli buğday ise yüzde 4 primli olarak alınacak ve böylece ton başına fiyat bin 400 lirayı geçecektir. Arpa alım fiyatı yüzde 33 artışla ton başına bin 100 lira olarak belirlenmiştir Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı üreticilerimize buğday ve arpa için yaklaşık 200 lira prim mazot gübre desteği ödemesi yapılacaktır.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

YRP MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz: Sonumuz Saadet’e dönecek

AK Parti’yi ve Murat Kurum’u destekleyici ifadelerinin ardından disiplin kuruluna gönderilen Yeniden Refah Partisi Merkez …

Bir yanıt yazın