Pentagon uzlaşma yollarını kapattı

Türkiye ile ilgili bir sorusu üzerine konuşan ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan, “Ya biri ya diğeri; yoksa F-35’lere sahip olamazlar” dedi.
Pentagon uzlaşmaya kapıyı kapattı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Amerikan teknolojisinin Rusya’nın eline geçmesi riski gerekçesiyle Türkiye’nin hem F-35 hem de S-400 sahibi olamayacağı mesajını bir kez daha gönderdi. 1 Mayıs’ta ABD Kongresi’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’nin Tahsisat Komisyonu’nu bilgilendiren Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemleri alması halinde ABD ile müttefiklerinin ortak ürettiği F-35 hayalet savaş uçaklarına el süremeyeceği görüşünü yineledi.
TÜRKİYE SORUSU
Vekil Mario Diaz-Balart’ın “Bu mesajı Ankara’ya yeterince net şekilde verdiniz mi, ” sorusu üzerine Shanahan “Bence yanlış olmaları çok küçük bir ihtimal” yanıtını verdi.
‘YA BİRİ YA DİĞERİ’
Bunun üzerine Diaz-Balart “Ya biri ya da öteki; yoksa F-35’lere sahip olamazlar” vurgusunu yaparken, Shanahan “O konuda bizim tarafımızda bir kafa karışıklığı yok” diye teyit etti.
ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Bu hafta ilkin AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin katılımı olmadan F-35 Lightning II geliştirmeye yönelik çokuluslu projenin çökeceğini söylemişti:
“Bizi dışlamaya çalışanların bu işin sonunun nereye varacağını göremediklerini görüyoruz. Türkiye’nin dışlandığı bir F-35 projesi tamamen çökmeye mahkumdur.”
ABD’nin her kesiminden artan baskıya karşın, Ankara, Rusya’dan S-400 almasının NATO ile ABD’nin güvenliği ve F-35’lerle bir ilgisinin olmadığını söylüyor. Washington ise olası yaptırımların işaretini Türkiye’ye F-35 yedek parçalarının teslimatını askıya alarak verdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …

Bir yanıt yazın