YSK, İstanbul’da seçimleri iptal etti! İmamoğlu mazbatayı iade edecek

YSK, İstanbul’da seçimlerin yenileneceğini açıkladı. İstanbul’da yenilenecek olan seçimin tarihi 23 Haziran olarak belirlendiği ifade edildi. Seçimin iptal ve yenilenemesi kararı sonrası önce CHP ardından AK Parti genel başkanları başkanlığında olağanüstü toplanma kararı aldı. Karar sonrası açıklama yapan Ekrem İmamoğlu ise ‘YSK resmi kararını açıkladıktan sonra konuşacağım’ ifadesini kullandı. Yenilenecek olan seçimler öncesi Ekrem İmamoğlu’ndan mazbatası geri alınacak. YSK’nın Büyükçekmece ve Maltepe’de ilçe seçimlerinin yenilenmesi ile ilgili kararını yarın açıklaması bekleniyor.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) AK Parti’nin itirazlarını değerlendirdi, İstanbul’da seçimin iptali ve yenilenmesine karar verdi. İstanbul 23 Haziran’da yeniden sandığa gidecek.
YSK’nın İstanbul’da seçimin yenilenme kararını 4’e karşı 7 oyla aldığı belirtildi. AK Parti YSK temsilcisi Recep Özel sosyal medyadan YSK’nın kararını ‘Seçimin yenilenmesine karar verildi’ mesajıyla duyurdu.
ÖZEL CANLI YAYINDA SORULARI YANITLADI
AK Parti YSK temsilcisi Recep Özel, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel: YSK, 22 sayım döküm cetvelinin boş ve imzasız olduğu bir de sandık kurulu başkan ve üyelerinin kamu görevlilerinden seçilmemesini gerekçe göstererek seçimlerin yenilenmesine karar verdi
Kabul oyu veren de ret oyu veren de hukuki olarak da vicdanlarıyla karar verdiler. Hepsine Allah razı olsun diyoruz.
Milletin vicdanına yeniden gidiyoruz. Seçimde bir şaibe vardı, şaibesiz seçim istiyoruz.
Mazbata iadesi sonrası İstanbul’u seçime kadar yönetecek kişinin kararı İçişleri Bakanlığına ait.
23 Haziran’daki seçimlere siyasi partiler aynı adaylarla gider. Ölüm ve istifa dışında aynı adaylar geçerli
YSK, AK Parti’nin olağanüstü itirazını kabul ederek seçimin iptal edilmesini kararlaştırdı. İstanbul’da seçimin 23 Haziran’da yapılmasına karar verildi. 31 Mart seçimlerinde büyükşehir belediye başlanlığını kazanan Ekrem İmamoğlu, seçimin iptal kararının ardından mazbatasını iade edecek.
Maltepe ve Büyükçekmece’deki seçimlerin tekrarı ile ilgili YSK kararını yarın verecek.
CHP MYK’SI OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal etmesinin ardından CHP MYK’sı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplanma kararı aldı.
YSK kararının ardından CHP MYK olağanüstü toplantı kararı aldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti merkezinde hukukçu kurmaylarıyla toplandığı öğrenildi.
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Ekrem İmamoğlu Ankara’ya çağrıldı.
CHP MYK’sının yarın saat 10:00’da milletvekilleri ile beraber toplanacağı belirtildi.
EKREM İMAMOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA
YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal kararının ardından Ekrem İmamoğlu, Sultanbeyli’de açıklama yaparak “Konuşacağız” dedi.
Sosyal medya hesabından canlı yayın yapan Ekrem İmamoğlu, “YSK’nın resmi açıklamasını bekleyeceğim sonrasında geniş geniş açıklamalar yapacağım. Hiç endişeniz olmasın” dedi.
Ekrem İmamoğlu’ndan İstanbul seçimlerinin iptaline ilk yorum YSK’nın İstanbul’daki seçimleri iptal ve yenileme kararının ardından, 31 Mart sonrası İBB Başkanlığı mazbatasını alan Ekrem…
İMAMOĞLU MAZBATAYI İADE EDECEK
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatasını iade edecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Başkanlığı için bir oylama yapılacak.
AK PARTİ TOPLANACAK
AK Parti MYK’sı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 21:00’da toplanacak.
CEVDET YILMAZ: YSK BİR FIRSAT
Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nın İstanbul’da seçimin iptali ve yenilenmesi kararının ardından partililerden yorumlar gelmeye başladı. AK Partili Cevdet Yılmaz ‘YSK, halk iradesinin şaibesiz şekilde ortaya konması konusunda fırsat sundu’ dedi.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “YSK kazanana karar vermedi, halkın iradesini şaibesiz ve tartışmasız ortaya koyabilmesi için bir fırsat sundu” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

YRP MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz: Sonumuz Saadet’e dönecek

AK Parti’yi ve Murat Kurum’u destekleyici ifadelerinin ardından disiplin kuruluna gönderilen Yeniden Refah Partisi Merkez …

Bir yanıt yazın