Anastasiadis, Erdoğan’ın duasını hukuk zannetti

Türkiye’nin Doğu Akdeniz adımından sonra gerilen bölge ile ilgili Erdoğan’ın duasını hukuk zanneden Rum lider Anastasiadis, “Uluslararası hukuk Kur’an’da yazılanlara dayandırılamaz” açıklaması yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Grup Toplantısı’nda Kıbrıs ile ilgili sözlerine cevap veren Kıbrıs Devlet Başkanı Nikos Anastasiadis, “Uluslararası hukuk Kur’an’da yazılanlara dayandırılamaz” dedi.
Kıbrıslı lider, gemilerini karasularından çekmesi için Türkiye’ye baskı yapılması çağrısında bulundu.
Erdoğan, dünkü AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda “(Allah) Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve Ege’de haklarımızı gasp etmeye yönelik adımları anlamayanlara idrak versin diyorum. Rabbim, bu mübarek günlerde tüm yükümlülüklerimizi yerine getirmemize rağmen Avrupa Birliğinin bizi tam üyeliğe kabul etmemesinin gerisindeki saplantılı ruh halini çözemeyenlerin akıllarını başına getirsin diyorum” diyerek dua etmişti.
BM VE AB’YE ÇAĞRI
Euronews’te yer alan habere göre, Erdoğan’ın bu ifadelerini eleştiren Anastasiadis, “Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve büyük devletlerin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesinin vakti gelmiştir” diye konuştu.
Ülkesinin savaştan yana olmadığını söyleyen Anastasiadis, Kıbrıs sorununu askeri yöntemle çözmeye çalışmadıklarını belirterek egemen ve bağımsız bir devlet için Kıbrıs Türk Kesimi’nin de katkısını istedi.
DUAYI HUKUK ZANNETTİ
“Bu kritik dönemde, Türkiye bir kez daha uluslararası hukuku ve Kıbrıs’ın yasal haklarını ihlal etmiştir” diyen Anastasiadis, Kıbrıs adasında barış ve birleşmenin sağlanması adına, başka zamanlarda kabul edilemeyecek boyutta fedakarlıklarda bulunduklarını söyledi. Anastasiadis, “Türkiye’nin uluslararası hukuku tanıması ve Erdoğan’ın Kur’an’ında yazanlar yerine Avrupa Birliği Sözleşmeleri’ne uyması için baskı artırılmalı ve önlem alınmalıdır” diye konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi fahiş fiyatları boykota!

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın