ABD’ye ilk İran resti İspanya’dan

ABD ile İran arasında yaşanan nükleer kriz sonrasında ABD’ye ilk rest çeken Avrupa ülkesi İspanya oldu. Savunma Bakan vekili Margarita Robles, İspanya’nın gönülsüz bir şekilde İran ile ilgili herhangi bir çatışmanın içine çekilmek istemediğini söyledi.
ABD’nin İran’a savaş gemisi ve askerlerle gözdağı vermesinin ardından Avrupa’dan ilk tepki İspanya’dan geldi. İspanya Savunma Bakanı Robles, İran ile bir çatışmanın içerisine çekilmek istemediklerini söyledi ve ABD donanmasında yer alan fırkateynlerini çekeceklerini açıkladı.
DONANMADAN AYRILIYOR
İspanya’nın Savunma Bakan Vekili Margarita Robles, Washington ile İran arasındaki anlaşmazlık sebebiyle Körfeze gönderilen ABD donanmasının içinde geçici olarak yer alan İspanyol firkateyni Méndez Núñez’in 125 mürettebatıyla birlikte bu gruptan ayrılması emrini verdi.
ABD donanması halen Kızıl Deniz ile Hindi Okyanusunu birleştiren Mendez boğazından geçti ve İran Körfezine girmek için Hürmüz boğazına doğru yol almakta.
Bakan Robles, İspanya’nın yalnızca AB ve Uluslararası Teşkilatlara olan taahhütlerine bağlı olduğunu belirterek “Biz ortak pozisyonumuzu buradan alırız” dedi.
GEÇİCİ OLARAK DONANMAYA GİRMİŞTİ
İspanya’nın Fırkateyn Mendez Nunez’in Nisan’ın 30’undan 31 Ekim’e kadar sürecek ortak eğitim ve çalışabilirliğini geliştirmek maksadıyla bir yıl önce planlanan bir tatbikat için ABD’nin Lincoln Uçak gemisinin liderliği altındaki filoda geçici olarak yer aldığı, İspanya’nın, ABD donanmasında başka bir gemisinin bulunmadığı kaydedildi. İspanyol gemisinin Akdeniz, Kızıl Deniz, Hint Okyanusu, Güney Çin Denizi ve Pasifik Okyanusunu geçtikten sonra Kaliforniya’nın San Diego limanına gitmesi planlanmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan, Biden’ın resmi davetlisi olarak ABD’ye gidiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Mayıs’ta resmi davetli olarak ABD’ye gidiyor. Erdoğan ilk kez Beyaz Saray’da Joe …

Bir yanıt yazın