Amazon’un sahibi Jeff Bezos, habitat sistemini tanıttı

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, kendisinin tasarladığı kendi kendine yeten habitat sistemini tanıttı. Projeye göre Dünya’nın yörüngesine yakın bir noktada kurulacak sistem 1 trilyon insana yetebilecek.
TV100’ün aktardığı habere göre, Jeff Bezos, 1970’lerde Princeton fizikçisi olan Profesör O’Neill tarafından kendisine verilen fikri hayata geçirmek için adımlar atmaya devam ediyor. Bezos’a göre, Dünya’nın dışında ancak yakın bir konumda kurulacak olan ekosistem sayesinde 1 trilyon insana yetebilmek mümkün. Bezos, gizlice geliştirdiği projesinin detaylarını hazırladığı özel sunumla birlikte anlattı.
Dünyanın en zengin insanı konumunda bulunan Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, milyarder olmasının yanısıra aynı zamanda teknoloji düşkünü bir isim. Microsoft’un sahibi Bill Gates, Space X’in kurucusu Elon Musk gibi geleceğe yönelik yatırımlar yapan Bezos, hazırladığı projenin insanlık için çok büyük bir ilerleme olacağı görüşünde. Gerçekçiliği elden bırakmayan Bezos, bu projenin çok uzun vadeli olduğunu ve yıllar alacağını açıkladı.
‘Dünyayı Kurtaran Adam’ olmak isteyen Bezos, Dünya’nın azalan kaynaklarının geri dönülemez seviyelere geldiğini ifade ederek, aldığı bu kararın ileride uygulanması halinde kaynak sıkıntısı çekilmeyeceğini ifade etti. Bezos projesini uzayda bir ulusal park inşaa etmek gibi olduğunu söylüyor.
Ülkemizde Yıldızlar Arası adıyla yayınlanan Interstellar filmine benzetilen projede insanların yaşamak, seyahat etmek, yemek, içmek, eğlenmek gibi tüm ihtiyaçları düşünülmüş. Üstelik de iklim seçenekli. Bezos’a göre, oluşturulacak habitatta iklimi belirleyerek ne çok yağmurlu, ne deprem, ne fırtına olmadan güzel bir iklim yaşamak da mümkün.
“İnsanlar neden burada yaşamak istesin?” sorusuna “Çünkü insanlar gerçek/eski dünyaya dönmek istiyor. Üstelik günün birinde yine dünyaya dönmek isteyekler. O yüzden yakın olmak avantajlı. Kimse sonsuza kadar habitatta yaşamak istemeyecektir. Bu zor bir seçim değil, ne olduğunu biliyor, ona göre düşünüyoruz” dedi.
YAPAY YERÇEKİMİ OLACAK
Projede yapan bir yer çekimi oluşturulacağını ifade eden Bezos, “Bu sayede herkes dünyadaki ortamındaymış yaşamaya devam edecek ve yabancılık çekmeyecek. Merkezkaç kuvveti temelli yapan yerçekimi fikri Profesör O’Neill tarafından verilmişti” dedi.
Sistemde yer alacak yapıların fütüristik olacağının altını çizen Bezos, “O kadar güzel binalar olacak ki, insanlar buradan ayrılmak istemeyecekler. Ancak vizyon gerçeğe dönüşmeden önce hayli uzun bir yolumuz var. Şu anda ilginç şeyler yapmanın bedeli çok yüksek” diye konuştu.
Bezos sistemi anlattıktan sonra bir diğer projesini paylaştı. Bezos’un şirketlerinden olan Blue Moon’un hazırladığı aracın Ay’a gidebileceği ve araştırma yapabileceği açıklandı. Bezos’a göre 2024 yılında aya gidecek olan araç için çalışmalar devam ediyor. Bezos’un planına göre daha derin uzay hedefleri için bu adım hayati önem taşıyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

YRP MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz: Sonumuz Saadet’e dönecek

AK Parti’yi ve Murat Kurum’u destekleyici ifadelerinin ardından disiplin kuruluna gönderilen Yeniden Refah Partisi Merkez …

Bir yanıt yazın