Quaresma ile uçan Karakartal yarışı bırakmıyor:2-1

İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından en çok merak edilen konulardan biri de adayların vaatleri. İşte Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım ve Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu’nun 23 Haziran vaatleri…
23 Haziran’da yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinde adayların vaatleri de merak konusu.
Doğruluk Payı’ndan Emincan Yüksel’in haberine göre; Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’nun vaatleri de seçimde önemli rol oynayacak.
31 Mart 2019’da gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Türkiye’de sonucu en çok merak edilen şehirlerin başında İstanbul geliyor. İstanbul’da hem bağımsız hem de diğer partilerden birçok belediye başkan adayı olmasına rağmen CHP adayı Ekrem İmamoğlu ve AK Parti adayı Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olma olasılığı en yüksek iki aday olarak gözüküyor.
ADAYLARIN SİYASİ GEÇMİŞLERİ
31 Mart seçimlerindeki adayların siyasi geçmişine göz atmak gerekirse, Türkiye’de dört dönem Ulaştırma Bakanı olarak görev yapan Yıldırım, 2016 yılında Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlık görevinden istifa etmesiyle olağanüstü genel kongre sonucu AK Parti genel başkanı ve 65. dönem başbakanı olarak seçilmişti. Ayrıca Binali Yıldırım 2018 yılı genel seçimlerinden sonra İstanbul adaylık sürecine kadar ise TBMM Başkanı olarak görev yapmıştı. 2009 yılında CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı olan Ekrem İmamoğlu ise 2014 yılı yerel seçimlerinde CHP’den Beylikdüzü Belediye Başkanı seçilmişti ve İstanbul adaylık sürecine kadar görevine devam etti.
PROJELER YARIŞACAK
Biz de bu bültende CHP ve AK Parti adaylarının İstanbul’da gerçekleştirmeyi planladıkları ve seçmenleri de etkileyecek olan projeleri çevre, ulaşım, kültür-sanat, ve sosyal yardım gibi farklı konu başlıkları altında inceledik. Adaylar gerek medyada yapmış oldukları açıklamalarda gerekse de mitinglerinde oldukça fazla vaatte bulunmuş olsa da özellikle ulaşım ve çevre konularında da benzer projeleri vatandaşlar ile paylaştılar.
YEŞİL ALANI ARTIRMA VAADİ
Her iki partinin adayı da İstanbul’daki kişi başına düşen ve toplam yeşil alan miktarını 5 sene içerisinde oldukça arttırmayı planlıyor. AK Parti ve CHP adaylarının seçildikleri takdirde gerçekleştirmeyi planladıkları çevre temalı projelere bakacak olursak, iki adayın da başlıca çevre temalı vaatleri özellikle İstanbul’daki toplam yeşil alan ile ilgiliydi. Ekrem İmamoğlu 20 milyon m2’lik yeşil alan, 15 yeni “Yaşam Vadisi”, her yıl 100 bin ağaç dikilmesi ve çeşitli park projeleri gerçekleştireceğini ve kişi başına düşen yeşil alan miktarını 3 katına (18 m2) çıkaracağını vaat ederken Binali Yıldırım ise millet bahçeleri, kent ormanları, yeşil koridorlar, şehir terasları ve şehir meydanları projeleri ile İstanbul’a toplam 55 milyon m2’lik yeşil alan kazandırmayı ve kişi başına düşen yeşil alanı 15 m2’ye yükseltmeyi planlıyor.
ULAŞIMDA İNDİRİM VAATLERİ
İstanbul’un en önemli problemlerinden biri olan ulaşım sorunu, iki adayın kampanyalarında vaatlerini en detaylı şekilde açıkladığı konuların başında geliyor. İki aday da hem İstanbul bütününde hem de ilçelerde gelecekte kullanıma açılacak yeni toplu taşıma hatları ile İstanbul’daki ulaşım ve trafik sorunlarını çözebileceğini, bununla birlikte vatandaşların da toplu taşımalardan daha indirimli yararlanabileceğini vaat ediyor. Buna ek olarak İstanbul’daki toplam nüfus ve toplam araç sayısının da yıllar içerisinde artması İstanbul’da bir otopark sorunu oluşturmuş durumda ve iki adayın bu konu hakkında da çeşitli vaatleri bulunuyor.
RAYLI SİSTEMİ ARTIRACAKLAR
Ekrem İmamoğlu seçildiği takdirde Marmaray’ın kuzeyinde iki yakayı birbirine bağlayan yeni bir boğaz geçişi yapılacağını ve İstanbul’daki metro hattının 5 yılda 2 katına çıkacağını açıklarken Binali Yıldırım ise 5 yılda İstanbul’daki toplam raylı sistemin 170 km’den 518 km’ye çıkacağını ve bazı metro hatlarıyla entegreli olarak Çamlık-Hasdal kavşakları arasında 3 katlı bir boğaz tüneli yapılacağını vaat etti. İstanbul toplu taşımasında en çok kullanılan araçlardan biri olan metrobüs hakkında Ekrem İmamoğlu, 10 yıllık işletme süresi dolan metrobüslerin yerli üretim ile yenilenerek kapasitelerinin 2 katına (300 kişi) çıkarılacağını ve metrobüs hattındaki ters yön uygulamasının kaldırılarak trafik güvenliğinin sağlanacağını açıkladı. Binali Yıldırım ise açılacak yeni hatlar ile metrobüslerin toplu ulaşım hızını %30 arttırmakla beraber metrobüslerin kapasitelerinin de %50 artacağını ve metrobüslerin elektrikle çalışarak çevreye emisyon salınımı gerçekleştirmeyeceğini söyledi.
İki aday da İstanbul’da 3 milyon 571 bin olan araç sayısının sadece %20’sini karşılayan mevcut otopark kapasitesini arttırmak için çeşitli projeler geliştirmiş durumda. Binali Yıldırım İstanbul’da 39 ilçede 834 noktada 244 bin kapasiteli otopark yapılacağını vaat ederken Ekrem İmamoğlu ise toplu ulaşım araçları ile entegreli olarak toplamda 100 bin araç kapasiteli transfer merkezlerinin yapılmasını ve mevcut otopark kapasitesinin ise asansörlü sistemlerle iki katına çıkarılmasını vaat ediyor. Ayrıca Ekrem İmamoğlu’nun konu ile ilgili bir diğer vaadi de “park et-devam et” uygulaması ile park sonrası toplu ulaşımın ücretsiz olacak olması.
DENİZALTI YOLCULUK
İstanbul’daki deniz ulaşımını hem kolaylaştıracak hem de vatandaşlara zaman kazandıracak yeni projeler açıklayan iki adaydan Ekrem İmamoğlu, deniz ulaşımının ucuzlayacak olmasıyla birlikte İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi’nde çeşitli hatlar açılarak deniz ulaşımının toplam ulaşım içerisindeki payının %2’den %10’a çıkarılacağını vaat etti. Bununla birlikte Ekrem İmamoğlu’nun dünyada bir ilk olacağını belirttiği vaadi ise denizaltı ile kent içi yolculuk yapılacak olmasıydı. Binali Yıldırım ise bu konuyla ilgili İstanbul’da 7 yeni hattın açılacağını ve vatandaşların aktarmalı yolculuklarda deniz ulaşımından ücretsiz yararlanacaklarını açıkladı.
Aktarmalı yolculuklarda öğrencilerin toplu taşımalardan ücretsiz yararlanacak olmasının yanı sıra adaylar farklı projeleri ile gençlerin tüm ulaşım ücretlerinde indirimlerden yararlanacağını vaat ediyor. Ekrem İmamoğlu 25 yaşının altındaki tüm gençlerin toplu taşımada %40 indirimden yararlanacağını ve öğrenci ulaşım paketinin 85 TL’den 50 TL’ye ineceğini söylerken Binali Yıldırım ise tüm vatandaşların yapacağı atık ayrıştırması sonucu elde edilecek gelir ile öğrencilere %31’lik toplu taşıma indirimi sağlanacağını belirtiyor.
İMAMOĞLU’NDAN ÖĞRENCİLERE VAATLER
Adayların seçildikleri takdirde İstanbul’da gerçekleştireceği eğitim projelerini incelediğimizde, iki adayın da İstanbul’daki kreş sayısını arttırmayı planladıklarını görüyoruz. Ekrem İmamoğlu ilk etapta 100 öğrenci kapasiteli 150 kreş açarak 3.000 kadına da istihdam sağlamayı planlarken, uzun vadede ise her mahallede kreş açmayı vaat ediyor. Binali Yıldırım ise 5 yıl içerisinde İstanbul’un 300 mahallesinde 955 adet kreş açarak doğrudan 11 bin kadına istihdam sağlamayı planlıyor.
Binali Yıldırım seçildiği takdirde İstanbul’da 34 spor tesisi ve 250 okul bahçesine spor tesisi vaatlerinde bulundu. Ekrem İmamoğlu ise bu konuda öğrenciler için biraz daha fazla vaatte bulunmuş durumda. İmamoğlu İstanbul’da 30 yüzme havuzu ve 30 kapalı spor salonu, 75 bin öğrenciye 8 ay boyunca 400 TL burs sağlanması, Dünya Dilleri Merkezi’nin kurulması, yabancı sınavlar için dil kurslarının ucuzlatılması, 500 kişi kapasiteli 20 yurt açılması ve 500 bin öğrencinin kırtasiye ve üniforma ihtiyaçlarının karşılanması gibi vaatleri kamuoyu ile paylaştı.
BİNALİ YILDIRIM REHABİLİTASYON MERKEZLERİNE AĞRILIK VERİYOR
Sokak hayvanları için rehabilitasyon merkezleri ve zabıta ağı kurulması, yeni evlenecek ihtiyaç sahiplerine 2.000 TL düğün ikramiyesi, beyaz eşya ve mobilyalarda indirimli alımın sağlanması ile birlikte kadına karşı tecavüz, cinsel istismar ve cinsel şiddet durumları için 2 adet Cinsel Şiddet Kriz Merkezi’nin yapılması, acil durumlar için 2 adet kadın sığınma evinin açılması ve 7/24 ulaşılabilir kadın destek hattının oluşturulması ise sosyal vaatler konusunda Ekrem İmamoğlu’nun farklı projelerinden bazıları olarak göze çarpıyor. Buna karşı ise 200 bin engelli vatandaş için 17 farklı rehabilitasyon ve eğitim merkezi kurulması, Vetbüs hayvan tedavi ünitelerinin yaygınlaştırılması ve mobil uygulamalar ile takip edilmesi de Binali Yıldırım’ın farklı sosyal vaatleri arasında yer alıyor.
ADAYLARIN KÜLTÜR SANAT VAATLERİ
Her iki aday da İstanbul’a kazandırmayı planladıkları yeni kütüphane, müze ve tiyatro merkezleri ile İstanbul halkını daha fazla kültür sanat etkinliğiyle buluşturmayı ve halkın daha fazla kitap okumasını planlıyor. Ekrem İmamoğlu Saraçhane’deki İBB binasının yerine Avrupa’nın en büyük kütüphanelerinden birinin yapılmasını planlarken, Binali Yıldırım ise Rami Şehir Kütüphanesi’nin açılmasının, yıllardır İstanbul’da hizmet veren Atatürk Kütüphanesi’ni Gümüşsuyu Askeri Hastanesi ile birleştirerek yeniden inşa edilmesinin ve Cağaloğlu’nda eski adı ile Bab-ı Ali Kitapçılar Sokağı’nın yenilenmesinin sözünü veriyor.
Binali Yıldırım, seçildiği takdirde İstanbul’da gerçekleştirmeyi planladığı kültür-sanat projeleri arasında 18 kültür merkezi ve 22 müzenin yanı sıra İstanbul’daki popüler tiyatro ve sanat merkezlerinin yenileme çalışmaları da yer alıyor. Projeler kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava, Harbiye Muhsin Ertuğrul, Fatih Reşat Nuri ve Kadıköy Haldun Taner Sahnelerinin yenilenerek hem kapasitelerinin hem de konforunun arttırılması düşünülüyor. Ekrem İmamoğlu ise şehir tiyatrosu sahne sayını 2 katına çıkarılmasının, yeni kültür merkezlerinin ve 15 müzenin İstanbul’a kazandırılmasının yanı sıra tüm gençlerin İBB kültür sanat etkinliklerinden %40 indirimli yararlanmasını vaat ediyor.
ENERJİYE YATIRIM ARTACAK
İstanbul’da Yapılması Planlanan Tesisler ile Hem Enerji Üretiminin Hem de Yapılacak Tasarrufun Artması Planlanıyor
Yerel seçim öncesinde iki aday da İstanbul için enerji, bilişim ve teknoloji alanında çok ciddi projeler açıklamış durumda. Özellikle güneş, rüzgâr ve atıklardan elde edilecek enerji için iki aday da gerek santraller gerekse kurulacak paneller ile İstanbul’un çok fazla enerji üreteceğini vaat ederken, Ekrem İmamoğlu İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda, İstanbul’daki açık ve kapalı otoparklarda yapılacak güneş panelleri ve kuzey güney sahillerine kurulacak rüzgâr gülleriyle enerji üretimini sağlayacağını vaat etti. Bununla birlikte Binali Yıldırım ise yeni açılacak 10 tesis ile İstanbul’un yılda 496 mw/h enerji üretip yılda 1 milyar 300 milyon TL tasarruf edeceğini açıkladı.
Adaylar tarafından açıklanan bilişim ve teknoloji konulu projeler çoğunlukla teknoloji geliştirme merkezi kurmak oldu. Her iki aday da bir merkezi Gaziosmanpaşa ilçesinde kurmayı planlarken, Binali Yıldırım’ın açıkladığı merkezlerden biri tarımsal teknoloji ile ilgili Ekrem İmamoğlu’nun açıkladığı merkezlerden biri ise endüstri ile ilgili oldu.

Süper Lig’de 32. haftanın kapanış maçında Beşiktaş sahasında ağırladığı Alanyaspor’u, Adem Ljajic ve Ricardo Quaresma’nın golleriyle 2-1 mağlup etti.
Süper Lig’de 3. sırada yer alan ve şampiyonluk ipini henüz bırakmayan Beşiktaş, evinde ağırladığı Alanyaspor’u 2-1 mağlup etti.
Beşiktaş’ın gollerini Adem Ljajic ve Ricardo Quaresma atarken, Alanyaspor’un sayısı ise Caner Erkin’in kendi kalesine attığı gol ile geldi.
Beşiktşa bu galibiyetle puanını 62’ye yükseltirken, Akdeniz temsilcisi 42 puanda kaldı.
MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
92’KARİUS GOLE İZİN VERMEDİ! Sağ kanattan altı pas çizgisi üzerine gönderilen ortaya bomboş pozisyonda Caulker’ın yaptığı yakın mesafeli kafa vuruşunu Karius çıkardı.
91’Beşiktaş, geride kalan sürede topa %58 ile sahip oldu ve Alanyaspor kalesine gönderdiği 10 şutta 4 kez isabet buldu.
90’Maçın sonuna en az 4 dakikalık uzatma süresi eklendi.
90’Bu defa Alanyaspor’da Fabrice N’Sakala, Burak Yılmaz’a yaptığı faulün arından sarı kart ile cezalandırıldı.
90’Bu defa Alanyaspor’da Fabrice N’Sakala, Burak Yılmaz’a yaptığı faulün arından sarı kart ile cezalandırıldı.
89’Necip Uysal, Alanyaspor hızlı hücumunda rakibi Welinton’a yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.
88’Beşiktaş’ta son oyuncu değişikliği yapıldı ve Adem Ljajic kalan süreler için yerini Necip Uysal’a bıraktı.
88’Alanyaspor’un sağ kanattan kazandığı duran topu Hasan Ayroğlu kullandı ve ön direkte Necip Uysal’ın kafasından sekip yükselen top Karius’un ellerinde kaldı.,
87’Beşiktaş’ta son oyuncu değişikliği yapıldı ve Adem Ljajic kalan süreler için yerini Necip Uysal’a bıraktı.
86’Hızlı gelişen Beşiktaş atağında son olarak Kagawa, rakip yarı sahada buluştuğu topu sol kanatta boş kalan Lens’e aktaramadı ve devamında arkadaşından özür diledi.
85’Alanyaspor’un rakip ceza alanı dışından kazandığı duran topu Campos kullandı ve ceza alanına gönderdiği topta kafalardan seken topu Kagawa kornere gönderdi.
84′: Sergen Yalçın, Süper Lig’de Şenol Güneş ile teknik direktör olarak karşılaştığı üç maçta da yenilmedi (1G 2B).
83’Alanyaspor ise geride kalan sürede %40 ile topa sahip olurken, Beşiktaş kalesine gönderilen 6 şuttan 2 kez isabet çıktı.
82’KAGAWA DIŞARI VURDU! Burak Yılmaz’ın savunma arasında önüne istediği pası Alanyaspor savunması kesti ancak boşta kalan topa Kagawa’nın penaltı noktasından yaptığı GOL vuruşu üstten auta çıktı.
81’Maçtaki tek sarı kartı gören ve az önce bir sakatlık geçiren Dorukhan Toköz, kalan süreler için yerini Jeremain Lens’e bıraktı.
81’Beşiktaş, geride kalan sürede topa %60 ile sahip oldu ve Alanyaspor kalesine gönderdiği 8 şutta 4 kez isabet buldu.
80’Maçtaki tek sarı kartı gören ve az önce bir sakatlık geçiren Dorukhan Toköz, kalan süreler için yerini Jeremain Lens’e bıraktı.
77’Beşiktaş’ta da oyuna az sonra Lens girecek…
76’Sakatlık sebebi ile duran mücadele, yeniden başladı. Az sonra Alanyaspor’da oyuna Hasan Ayaroğlu girecek.
75’Beşiktaş’ta topsuz alanda Dorukhan Toköz kendini yere bıraktı ve oyuncunun tedavisi için karşılaşmaya ara verildi.
74’SON ANDA! Alanyaspor savunma arkasına gönderilen topa Quaresma hareketlendi ve sağında Burak Yılmaz ile boş kaldılar ancak Ufuk Ceylan kalesinden çıktı ve ceza alanı dışından topu uzaklaştırdı.
73’Üst üste sağ kanattan Cenk Ahmet’le gelen Alanyaspor’da bu ataklar tehlikeye dönüşmedi ve son atakta ceza alanına gönderilen orta Karius’un ellerinde kaldı.
72’Burak Yılmaz ile Georgios Tzavellas arasında yine kısa süreli bir gerginlik yaşandı ve yine Cüneyt Çakır iki oyuncuyla da konuştu.
71’Alanyaspor ise geride kalan sürede %39 ile topa sahip olurken, Beşiktaş kalesine gönderilen 6 şuttan 2 kez isabet çıktı.
70’Beşiktaş, geride kalan sürede topa %61 ile sahip oldu ve Alanyaspor kalesine gönderdiği 8 şutta 4 kez isabet buldu.
69′: Ricardo Quaresma, yedinci haftadaki Kayserispor maçından bu yana Süper Lig’deki ilk golünü Alanyaspor’a attı (226 gün).
68’Alanyaspor’da oyuna giren Villafanez, bu sezon sahaya çıktığı 29 maçta 5 kez asist yapmıştı. Kagava ise Beşiktaş adına 11 maçta 5 kez skor katkısı yapmıştı (3 gol, 2 asist).
67’Beşiktaş cephesinden de bir oyuncu değişikliği geldi ve Güven Yalçın’ın yerine kalan sürede
Shinji Kagawa mücadele edecek.
65’Bu sezon Süper Lig’deki 20. maçına çıkan Güven Yalçın, geride kalan maçlarda 7 gole katkı sağlamıştı (5 gol, 2 asist).
64’GÜVEN DOKUNAMADI! Gönderdiği uzun pas sonrasında ceza alanına hareketlenen Güven, Burak Yılmaz’ın soldan gönderdiği ortaya altı pas içinde dokunamadı ve top ters kanattan dışarı çıktı.
63’Maçtaki ilk oyuncu değişikliği Alanyaspor’dan geldi ve Junior Fernandes yerini Lucas Villafanez’e bıraktı.
63’CAULKER DIŞARI VURDU! Sağ kanattan Campos’un ceza alanına gönderdiği topu penaltı noktası civarında kontrol eden Steven Caulker, göğsü ile düzelttiği topa yaptığı GOL vuruşu az farkla yandan auta çıktı.
62′: Alanyaspor’un Süper Lig’de Beşiktaş’a attığı dört GOL de duran toptan geldi.
61’Bu sezon Süper Lig’deki 6. maçına çıkan Ufuk Ceylan, geride bıraktığı 5 maçta %86 kurtarış yüzdesi ile maçlarını tamamlamıştı.
60’UFUK FARKI ÖNLEDİ! Güven ile ceza alanı dışında duvar pasına giren Adem Ljajic’in altı
pas dışında kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı yerden vuruşu Ufuk Ceylan çeldi.
59’Alanyaspor ise geride kalan sürede %38 ile topa sahip olurken, Beşiktaş kalesine gönderilen 5 şuttan 2 kez isabet çıktı.
58’Beşiktaş, geride kalan sürede topa %62 ile sahip oldu ve Alanyaspor kalesine gönderdiği 7 şutta 3 kez isabet buldu.
57’Adem Ljajic’in kullandığı duran toptan sonuç çıkmadı ve meşin yuvarlak kafalardan sekip ters kanattan taca çıktı.
56’Quaresma, rakip ceza alanı dışında yerde kaldı ve Beşiktaş etkili bir noktadan duran top kullanacak.
55’AUT! Hızlı gelişen Alanyaspor atağında sağdan ceza alanına gönderilen yerden orta savunmadan sekti ve sağ çaprazda Efecan Karaca’nın önünde kaldı. Bu topa Efecan’ın yaptığı sert vuruş üstten auta çıktı.
54’Ricardo Quaresma, bu sezon Süper Lig’de sahaya çıktığı 24. maçında 14. skor katkısını yaptı (3 gol, 11 asist).
54′ GOL Ricardo Andrade Quaresma Bernardo
53’Hızlı gelişen Alanyaspor atağında sağ kanattan Efecan’ın altı pas dışına gönderdiği paralel topa Cisse GOL vuruşuna hazırlandı ancak tehlikeyi önceden sezon Karius, kalesinden çıktı ve yatarak topu kontrol etti.
52’Junior Fernandes, bu sezon Süper Lig’de sahaya çıktığı 22 maçta 9 kez skor katkısı yapmıştı (6 gol, 3 asist).
51’AUT! Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda savunmanın uzaklaştıramadığı topu son olarak sol çaprazda önünce bulan Junior Fernandes’in yaptığı sert vuruş üstten auta çıktı.
46’İkinci yarı başında iki takımda da oyuncu değişikliği yapılmadı ve takımlar maça başladıkları 11’ler ile mücadeleye devam ediyorlar.
45’Vodafone Park’ta ikinci yarının ilk düdüğü geldi ve son 45 dakikaya konuk Alanyaspor başladı.
45′ İlk yarı 1-1 berabere bitti
45′ Cüneyt Çakır, ilk yarının sonuna en az 2 dakikalık oynanmamış süre ilave etti.
44’GOL Alanyaspor’un sağ kanattan kazandığı duran topu Djalma Campos kullandı ve altı pas dışında Caner Erkin’e çarpan top uzak köşeden ağlarla buluştu.
42’UFUK ÖNCE DAVRANDI! Beşiktaş’ın bir başka atağında savunma arkasına gönderilen pasa Güven Yalçın hareketlendi ancak tehlikeyi sezen Ufuk Ceylan, kalesinden çıktı ve rakibinden önce topu kontrol etti.
41’AUT! Beşiktaş’ın baskı kurduğu bir başka dakikada son olarak Adriano’nun ceza alanı dışı sağ çaprazdan yaptığı sert şut az farkla üstten auta çıktı.
40’Beşiktaş’ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda kafalardan seken topu son olarak Efecan Karaca penaltı noktası üzerinden uzaklaştırdı.
36′: Beşiktaş ile Alanyaspor arasında oynanan beş Süper Lig maçında atılan gollerin %79’u siyah beyazlı ekipten geldi (11-3).
34’Quaresma, kısa süreli sakatlığı sonrasında yeniden ayağa kalktı ve karşılaşma kaldığı yerden yeniden başladı.
33’Mücadele, Ricardo Quaresma’nın Junior Fernandes ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerden kalkamaması sebebi ile durmuş durumda.
32’Alanyaspor ise geride kalan sürede %38 ile topa sahip olurken, Beşiktaş kalesine gönderilen 2 şuttan 1 kez isabet çıktı.
32’Beşiktaş, geride kalan sürede topa %62 ile sahip oldu ve Alanyaspor kalesine gönderdiği 4 şutta 1 kez isabet buldu.
31’Vodafone Park’ta taraftarların bir bölümü ‘Yönetim istifa’ tezahüratları yaptı, diğer bölümü ise tezahüratı yapanları ıslıkladı.
30’AZ FARKLA! Quaresma’nın sağdan iki rakibinin üzerinden bıraktığı pas sonrasında sağ çaprazda pozisyona giren Adriano’nun sert şutu üstten az farkla auta çıktı.
8’Burak Yılmaz’ın geçtiğimiz dakikadaki pozisyonu öncesinde yardımcı hakemin ofsayt bayrağı havaya kalkmıştı.
27’BURAK DIŞARI VURDU! Savunma arkasına sarkan Burak Yılmaz, Adem Ljajic’ten pası aldı ve sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kaldığında ayak içi vuruşunu yaptı ancak bu deneme uzak direği yalayarak auta çıktı.
25’Cüneyt Çakır, Caner Erkin’in yerde kaldığı pozisyon için VAR hakemlerinden destek aldı ve kararının doğru olduğunu öğrenince oyunu yeniden başlattı.
24’BEŞİKTAŞ PENALTI BEKLEDİ! Burak Yılmaz ile girdiği duvar pası sonrasında sol çaprazdan ceza alanına giren Caner Erkin, altı pas dışında iki rakibinin arasında GOL vuruşuna hazırlanırken yerde kaldı ve gözler hakeme çevrildi. Hakemin kararı ile devam oldu.
22’Domagoj Vida’nın rakip savunma arkasına gönderdiği yüksek topa Güven Yalçın hareketlendi ancak kaleci Haydar Yılmaz kalesinden çıktı ve topu kontrol etti.
21′: Süper Lig’in ikinci yarısında hiçbir ortasaha oyuncusu Adem Ljajic’ten daha fazla GOL atamadı (7 gol).
19’Beşiktaş’ın sağ kanattan kazandığı serbest vuruşu Caner Erkin kullandı ancak ceza alanına gönderilen ortayı Alanyaspor savunması aynı kanattan taca gönderdi.
Süper Lig tarihinde Alanyaspor ile oynadığı beş maçın dördünü kazanan Beşiktaş, tek puan kaybını bu sezonun ilk yarısındaki karşılaşmada yaşadı (0-0).
15’ADEM VURAMADI! Alanyaspor ceza alanı içi sol çaprazda topu önünde bulan Adem Ljajic, ikinci golü için şuta hazırlandı ancak son anda Cenk Ahmet müdahalesi ile rakibinin şutunu bozmayı başardı.
14’Alanyaspor ise geride kalan sürede 535 ile topa sahip olurken, Beşiktaş kalesine gönderilen tek isabetli şuttan da sonuç çıkmadı.
Beşiktaş, geride kalan sürede topa %65 ile sahip oldu ve Alanyaspor kalesine gönderdiği 2 şutta 1 kez isabet buldu.
11’Adem Ljajic, bu sezon Süper Lig’de çıktığı 25. maçında 16. skor katkısını yaptı (9 gol, 7 asist).
10’GOL Adem Ljajic attı Beşiktaş 1-0 öne geçti! Sağ çaprazdan Güven Yalçın’ın şutu kaleciden sekti ve altı pas dışında önünde kalan topu Ljajic ağlara gönderdi.
VAR’dan iptal kararı! Cüneyt Çakır, VAR kontrolü sonrasında ofsayt kararı verdi.
Beşiktaş 0-1 Alanyaspor 5′ Caulker
M.Ö.Alanyaspor’un 11’i: Ufuk Ceylan, Cenk, Welinton, Tzavellas, Caulker, Nsakala, Efecan, Fernandes, Ozan Tufan, Djalma, Papiss Cisse.
M.Ö.Beşiktaş’ın 11’i: Karius, Adriano, Vida, Mirin, Caner, Dorukhan, Atiba, Quaresma, Ljajic, Güven, Burak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Galatasaray’da Muslera ile anlaşma sağlanamadı

Galatasaray, tecrübeli kaleci Fernando Muslera’nın sözleşmesini uzatmak için çalışmalarını sürdürürken bir süredir devam eden görüşmelerden …

Bir yanıt yazın