Bebek Katili Öcalan’ın avukatları ile görüşme yasağı kaldırıldı

Abdullah Öcalan’ın avukatları ile görüşme yasağı kaldırıldı. Adalet Bakanı Gül “Görüşme yasağına ilişkin kararlar kaldırıldı ve görüşme imkanı getirildi” dedi.
Terör örgütü elebaşı Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesine ilişkin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül “Görüşme yasağına ilişkin kararlar kaldırıldı ve görüşme imkanı getirildi” açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanı Gül, “Hükümlülerin avukatlarıyla konuşması kanuni bir haktır. İnfaz kanunumuz bu hakkı düzenlemiştir. Bu görüşmenin ne şekilde olacağı, sınırları, çerçevesi yine kanunda düzenlenmiştir. Bu hakkın ihlali ya da belli bir güvenlik riskinin oluşması gibi hallerde sınırlanabileceğini de yine kanun düzenlemiştir. Bu sınırlamalar da yargı denetimine açıktır. Daha önce verilen kısıtlama kararları vardı. Görüşme yasağına ilişkin bu kararlar kaldırıldı. Görüşme imkanı getirildi. Hukuken bu konudaki engeller kalktıktan sonra avukatının görüşme imkanı da hukuken mümkün olmuştur.” ifadelerini kullandı.

İmralı F Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan terörist başı Abdullah Öcalan, 2 Mayıs’ta 8 yıl aradan sonra avukatlarıyla görüşmüştü. Suriye konusunda mesajlar veren Öcalan, DSG’ye Türkiye’nin hassasiyetlerine duyarlı olunması ve açlık grevlerinin bitirilmesi çağrısında bulunmuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

YRP MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz: Sonumuz Saadet’e dönecek

AK Parti’yi ve Murat Kurum’u destekleyici ifadelerinin ardından disiplin kuruluna gönderilen Yeniden Refah Partisi Merkez …

Bir yanıt yazın