Bilecik Belediyesi tarih şeridinde yer alan Osmanlı Padişahları hakkındaki bilgileri kaldırdı

Bilecik Belediyesi, belediye binasında bulunan Osmanlı Padişahları tarih şeridindeki bilgilendirme metinleri kaldırıldı. Prof. Ahmet Şimşirgil, kendisine ait olan metinlerin kaldırılmasına tepki gösterdi. Belediyenin sosyal medya hesabından ise “İntihal yapmışsınız hocam” cevabı geldi.
31 Mart seçimlerinde AK Parti’den CHP’ye geçen Bilecik Belediyesi, tarih şeridinde yer alan Osmanlı Padişahları hakkındaki bilgiler kaldırıldı. Tarihçi Ahmet Şimşirgil kendisine ait olan metinlerin kaldırılmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.
Prof. Şimşirgil, “Yunanlılar Bursa’ya girdiğinde Osmanlı türbelerine saldırırdı… Bilecik’i kazanan CHP’li başkanda Osmanlı tarih şeridinde, padişahları anlatan yazıları yok etmiş… Nasıl bir zihniyettir bu!” şeklinde paylaşım yaptı.
Şimşirgil’in tepkisine, sosyal medya hesabından cevap veren Bilecik Belediyesi ise metinlerin intihal içermesi nedeniyle kaldırıldığını belirtti:
“Osmanlı Padişahları Tarih şeridinde yer alan ve tarafınızın yazdığı panolar, hakkınızda uluslararası, hakemli bir dergide yayımlanmış intihal tespitleri olduğu için, içeriğinde yanlış ve eksik bilgi barındırma olasılığı nedeniyle kaldırılmış.”
HAKARETLERİ SEÇKİ YAPTIK SAHİPLERİNE İADE EDİN
Sonraki paylaşımlarda da Şimşirgil’e verilen cevapta şu ifadeler kullanıldı:
“Önceki yönetim bilerek ya da bilmeyerek bu kararı almış olabilir. Ama Semih Başkanımız bu konularda, Osmanlı’nın izinde olanlardan daha hassas olduğu için, panoları şehrimizdeki ŞEÜ, Fen Edebiyat F. Tarih Bölümü akademisyenlerinin uzmanlığına emanet etti. Haçlı…Yunan tohumu… kökleri kuruyasıcalar… piç nesil… Türk düşmanı… it… Bizans tekfuru… hain… . Bunlar twitinizin altında edilen saldırgan sözlerden bir seçki. Sahiplerine iade edebilmemiz için aracılık ederseniz seviniriz.”
Belediyesinden yapılan açıklama ise şöyle:
Bilecik Belediyesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridinde bulunan ve padişahlara ait bilgilerin yazıldığı bilgilendirme panoları, yazarının hakkında uluslararası ve hakemli bilimsel bir dergide yaymlanmış intihal tespitleri bulunduğu için (Mukaddime, 2017, 8(1), s.173-190) içeriğinde yanlış ve eksik bilgi barındırma olasılığından dolayı kaldırılmıştır.
Osmanlı Padişahlarına ait kısa biyografiler, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden uzman akademisyenlerin çalışmasıyla, tarih camiasında saygınlığı ulusal ve uluslararası kabul görmüş Prof. Dr. Halil İnalcık, Prof. Dr. İsmail Hakkı Uzunçarşılı ve Prof. Dr. Cevdet Küçük gibi tarihçilerimizin eserleri temel alınarak yeniden düzenlenecek ve yerlerine yerleştirilecektir.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

YRP MKYK Üyesi Abdurrahman Akyüz: Sonumuz Saadet’e dönecek

AK Parti’yi ve Murat Kurum’u destekleyici ifadelerinin ardından disiplin kuruluna gönderilen Yeniden Refah Partisi Merkez …

Bir yanıt yazın