Yüksek kur konuta veresiye dönemi getirdi!

Yüksek kur, yüksek faizli konut kredileri ve tüketicide oluşan güvensizlik nedeniyle inşaatta ‘yapı paydos’ etti. Satışlar durma noktasına gelince, sektör çözümü yeni kampanyalarda aramaya başladı. Konut stoklarını eritmeye çalışan şirketler ‘Evi şimdi al bir yıl sonra öde’ kampanyası başlattı.
Desteklerin yetersiz kaldığı konut sektöründe daralma hızla devam ediyor. Kredilerdeki yüksek faiz seyri ev sahibi olmayı oldukça zor kılıyor. Bunun etkisini en aza indirmeye çalışan birçok proje artık satış modeli yerine kiralamaya geçti. Bazı markalar ise kampanyalara başvurdu. Evi şimdi teslim eden proje sahipleri peşinatı ve taksitleri 1 yıl sonra istiyor.
Gayrimenkul sektörü zor bir dönemden geçiyor. En son açıklanan TÜİK verilerine göre, konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18 oranında azalarak 84 bin 303 oldu. Faiz oranlarındaki yüksek seyir, konut satışlarının düşmesindeki ana nedenlerden biri olarak öne çıktı. Vatandaş bankalardaki kredi oranlarının el yakması nedeniyle ya ev almaktan vazgeçti ya da inşaat firmalarının yaptığı senetli satışları gündemine aldı. Konut kredisi faizlerinin geçtiğimiz hafta 4 puan daha artarak ortalama yüzde 2.1’leri görmesi rakamlara da ciddi şekilde yansıdı. Bazı markalı konut projeleri bile bu kriz döneminde artık satış yerine kiralama modeline bile geçti. Bunun akabinde bazı konut markaları da kampanyalara soyundu. Bu kampanyalar içinde en çok dikkat çeken ise şimdi al seneye öde kampanyası oldu. Sur Yapı, ev sahibi olmak isteyenlere uygun vade seçeneklerinin yanı sıra ödemelere tam bir yıl sonra başlama fırsatı sağlayan yeni bir kampanya başlattığını duyurdu. Kampanyanın hem oturumcuya hem yatırımcıya moral vereceğini belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, vatandaşın tasarrufuna dokunmadan ev sahibi olabileceğini belirtti. Elmas, “Kampanyamızın adı ‘Her yeni ev yeni bir yolculuk.’ İstanbul’un iki yakasındaki 12 konut projesinde 120 ayda 0.98, 60 ayda ise 0.59 vade oranının uygulanacağı ve ödemelerin daha sonra başlayacağı kampanya kapsamında konut alıcısı, evini alıp peşinat ve taksitleri ödemeye tam bir yıl sonra başlıyor. 8 milyar TL yatarım bedeliyle Avrupa’nın en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Antalya projesinde de ilk sene taksitsiz, peşinatsız, ara ödemesiz bir fırsat sunuluyor” dedi. Kampanyada ayrıca tamamı peşin ödemelerde yüzde 10’luk bir indirim de uygulanacak. Kampanyanın hem oturumcu hem de yatırımcı için büyük bir fırsat olduğunu belirten Elmas “Bahar havasını sektöre yansıtmak istiyoruz. Sur Yapı güvencesiyle finanse ettiğimiz kampanya özverili yaklaşımımızın bir yansıması oldu. Kampanya bünyesinde konut alıcısı gelip istediği projeden evini seçecek. Peşinatını, taksitlerini 1 yıl sonraya erteleyecek ve 1 yıl sonra ödemeye başlayacak. Böylelikle 1 yıl boyunca hiçbir ödeme yapmamış ve tasarruflarına dokunmamış olacak” şeklinde konuştu.
23 ÜLKE VATANDAŞINA SATIŞ
93 bloktan oluşan ve 6 bin 417 dairenin yer aldığı Sur Yapı’nın Antalya’nın ilk etabını 2019 yılı içerisinde teslim edeceklerini belirten Elmas, projede 23 farkı ülke vatandaşına satış yaptıklarını söyledi. Elmas, “Türki Cumhuriyetler ve Körfez ülkelerinden de yoğun talebin olduğu projeye dünya üzerindeki Türk vatandaşları da çok sayıda alım gerçekleştirdi. İngiltere, Fransa, Avusturya, Belçika, İsviçre, İsveç, Almanya, Hollanda, Kanada, Norveç gibi 26 farklı ülkede yaşayan gurbetçi Türk vatandaşları Sur Yapı Antalya’dan ev sahibi oldu” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın